Canon vs. Pentax (1100d, 600d vs. K-r, K-30)

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod pufko 22. 7. 2012 19:08

No zrovna hentým to velmi nešlape, na tie ich koncerty chodí tolko ludí že ich človek spočíta na dvoch rukách, ked je niekde väčšia akcia, tak nie sú hlavná hviezda ktorá tam priláka väčší počet ludí...
No a na mol opitých fanúšikov ani neberem ako fanúšikov, lebo tým je zrovna jedno čo sa hrá...
Bol som fotiť všeličo vrátane dvoch ročníkov TOPFESTu ale takýto odpad tam jednoducho nemá čo robiť a je škoda kôli takýmto investovať do techniky
pufko
Návštěvník

Odeslat příspěvekod zino333 23. 7. 2012 00:21

OT @pufko: Tak pri tom prvom videu som sa riadne nasmial. Tí poslucháči/diváci s tými vlasmi, to je masakr! Ľutujem ich krčné stavce... :-D A v druhom videu ako sa "spevák" na začiatku so smiechom okamžite prizná že je na mol... :-D :-D :oboze
my endgame: Mojo2 + 109 Pro <3
zino333
Návštěvník

Odeslat příspěvekod honcka 23. 7. 2012 11:50

pufko píše:No zrovna hentým to velmi nešlape, na tie ich koncerty chodí tolko ludí že ich človek spočíta na dvoch rukách, ked je niekde väčšia akcia, tak nie sú hlavná hviezda ktorá tam priláka väčší počet ludí...
No a na mol opitých fanúšikov ani neberem ako fanúšikov, lebo tým je zrovna jedno čo sa hrá...
Bol som fotiť všeličo vrátane dvoch ročníkov TOPFESTu ale takýto odpad tam jednoducho nemá čo robiť a je škoda kôli takýmto investovať do techniky

Kazda kapela nejak zacina, kdyz u nas zacinal Divokej Bill, tak na jejich koncerty taky chodilo prumerne 20 lidi, zrovna ty, co si sem daval maji nemaji zase az tak spatny recenze, ze technicky dobry, ale trochu nudny

Topfest je mainsteam festak, tam by nikoho kdo hraje Death/Black metal nezvali, nevim jak na slovensku, ale v cechach jsou 2 velky festy tyhle muziky a to Brutal Assault a Obscene Extreme a na kazdej chodi tak kolem 20000 lidi viz http://www.youtube.com/watch?v=7Efgeab8noQ

ohledne fotografovani, tak jsme myslel spis mensi kluby, ktery maj normalni svetla
JVC DLA-X30
Sonos Playbar
honcka
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kentus 23. 7. 2012 14:34

Už by to chtělo lock nebo přesunout OT na smetiště...
kentus
Návštěvník

Odeslat příspěvekod blbej 3. 8. 2012 18:11

Pokud jde o volbu tela vybral bych si K-30 je na tom oproti tem dvou lepe ,na druhou stranu "nedostatek" objektivu hraje do karet Canonu ale zase pochybuji o tom ze treba na 1100d bude cpat 70-200/2,8 L II IS USM za 60000kč nejlepsi jit a osahat si to primo v obchode, ja bych do zacatku klidne volil nejaky bazarovy kousek (can. nik. nebo pen) + tamron 17-50(28-70) /2,8 + tokinu 80-200/2,8 (cely cca 21 000kc otazkou je jak se ti treba ta tokina bude schanet kdo ji ma ji jen tak neproda :oops: )co se tyka 50-tek canonacka je fakt solidni sunt ta je draha i za 1000kc.. jete bych vzal treba v uvahu zpozdeni zaverky a podobne veci
blbej
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Dani p 21. 12. 2014 10:02

Dobry den....Prosim o radu ....koupila sem si K 30 pentax ....potrebuji dokoupit objektiv na portrety .....mate nekdo zkusenost s timto objektivem Pentax HD-DA 55-300mm F4-5.8 ED WR nebo mi doporučíte jiny ...portretni diky
Dani p
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod cport 21. 12. 2014 13:45

1) Tady nenajdes temer nikoho, kdo by pouzival Pentax. Pokud chces nekoho s osobni zkusenosti s timto sklem (a ne jen odkazy na nejake testy), dej dotaz radeji na pentaxfriends.eu

2) Ja s tim sklem taky nefotil, ma udajne hlucneji a pomalejsi AF, nicmene obrazove je vyborne, hlavne na tom dlouhem konci.

3) Nicmene, zkus uprensit aspon rozpocet a cca jake ohniska preferujes. Podle me moc portretu nad cca 135mm fotit nebudes. Spise vypadaji prirozene pri cca 35 - 100mm, ale kazdy ma jiny pristup ...

Napr. ta DA 35/2,4 (s K-30)

http://pentaxfriends.eu/gallery/albums/ ... GP9454.jpg

Tento http://www.vitezslavmalina.cz/portfolio.html pouziva DA 35/2,4 a 100/2,8. Ted dokoupil DA*55, ktera je asi nej portretni sklo na Pentax

Tento http://petrbenes.info/galerie/index.htm ... ide/Rodina zase foti temer vsechny potrety s DA*55, vyjimecne s 35/2,4 a 50-135
cport
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 21. 12. 2014 14:13

Pokud se WR verze od klasicke verze lisi jen v tim WR, pak s tou osobni zkusenost mam a obrazove to na dlouhem konci vyborne rozhodne neni, jak pise cport. Ze to neni ostre jako ziletka bych jeste zkousl, ale nelibi se mi predevsim aberujici bokeh, coz je treba aspekt, ktery me u objektivu na portret zajima nejvic.
Jako portretni objektiv za slusnou cenu bych doporucil Tamron 60/2.0 macro, bohuzel se nedela pro Pentax, jak jsem ted zjistil. Ono vubec s tim vyberem portretnich objektivu to neni jednoduche... pro Pentax.
Da 55/1.4 za 18tis. Kc je hodne spatnej vtip. Obrazove podstate lepsi a levnejsi je Sigma 50/1.4 HSM, tu muzu s cistym svedomim doporucit. Jeste lze v par obchodem koupit, na APS-C snimace neni o moc horsi jak nova ART verze, naopak starsi verze ma prijemnejsi bokeh.
Petr Luňák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Puntík 21. 12. 2014 17:36

Bohužel nepíšeš nic o penízkách, portréty se dají foti téměř čímkoliv, tedy i tím, co máš. Záleží na tom, jak si postavíš scénu. Relativně nejlevnější řešení (pokud jde o obecně žádanou malou HO) tedy bych viděl v použití http://www.vkfoto.cz/pentax-smc-da-50-mm-f-1-8/ Poněkud dražší - http://www.vkfoto.cz/tamron-sp-90-mm-f- ... x-lenspen/
O jiných variantách by bylo možné uvažovat až po uvedení obnosu, který máš pro tento záměr k dispozici.

Zdravím
Puntík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bob222 21. 12. 2014 19:13

Portréťák na pentax je podľa mňa 77/1,8 alebo lacnejší 70/2,4.
bob222
Pokročilý

Odeslat příspěvekod ICEBOSS 21. 12. 2014 20:07

Dani p píše:Dobry den....Prosim o radu ....koupila sem si K 30 pentax ....potrebuji dokoupit objektiv na portrety .....mate nekdo zkusenost s timto objektivem Pentax HD-DA 55-300mm F4-5.8 ED WR nebo mi doporučíte jiny ...portretni diky

Ahoj,
tak ja budu ten Pentaxista na foru...

Tenhle zoom (jeste) nemam, ale jinak solidni a levny sklo na portrety je starsi SMC FA-50 1,7 (obvykle je lepsi nez 1,4), po prepoctu na Pentaxi APS-C je to 75mm a imho vhodne ohnisko na portrety. Sezenes ho kolem 5K - tedy levneji nez 77ltd nebo desive drahou *55.

Pripadne nova skla 50/1,8 nebo 35/2,4 jsou imho v pohode, tez 50-135/2,8 je vyborny a velice oblibeny sklo.

Vyhoda Pentaxu K je, ze na nej das vsechno, co Pentax vyrobil po roce 1975 :-), treba i skvelou 80-200/2,8, ale ta bude asi mimo cenovy limit :-). Doporucuju zajit sem: http://www.pentaxforums.com/lensreviews/ a omrknout co ti bude sedet nejvic :-).

Urcite se vyhni DA* 16-50/2,8, to spatna volba.
Intel rulez everywhere and everytime!
Nepiste mi na ICQ a mejl, reste sve problemy tady, na foru!
ICEBOSS
Návštěvník

Odeslat příspěvekod cport 21. 12. 2014 23:37

PL: ICEBOSS tu dal odkaz na pentaxforums, takze tady jsou reakce skutecnych majitelu:

http://www.pentaxforums.com/lensreviews ... ed-wr.html

Zadny objektiv za cca 10 tisic neni bez chyby. Za tu cenu to je obrazove ok. Minuly tyden jsem videl par desitek metrovych fotek z tohoto skla.

PS: ad "Ono vubec s tim vyberem portretnich objektivu to neni jednoduche... pro Pentax. " ... :-) Skoda, ze to nevi ti, co ty potrety foti. :-)
cport
Návštěvník

Odeslat příspěvekod reign 21. 12. 2014 23:55

Kámoš měl na sony slt a55 tamron 90 /2,8 macro a to je teda břitva, potěší i provedení. Na portréty asi lepší než ten zoom a dělá se i pro Pentax.
reign
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 22. 12. 2014 01:26

cport: nepotrebuju cist nazory na objektiv, ktery jsem mel osobne v ruce a s kterym jsem fotil nekolik dni v kuse. Jestli te boli u srdce, ze jsem pomluvil objektiv Pentaxu, klidne ti vysvihnu kritiku na libovolne sklo od Nikkoru, vyber si. Ja s tim totiz problem nemam, me Nikon ani nikdo jinej za propagandu neplati, zatimco majitele Pentaxu, jak se zda, jsou dotovani vsichni. A pokud nejsou, pak je mi jich uprimne lito, beee, beee....

Argument o tech, co spokojeni foti, ten je ultimatni. To je tak pevny argument, ze jej proste nelze zadnym protiargumentem podkopnout. I kdyz ukazu, ze jiny objektiv je ostrejsi, ze neaberuje v bokehu jako prase, ze tise a rychle ostri, ze je o nekolik tisic levnejsi, tak je to proste nic, vsechno jde do autu, protoze vsichni jsou s tim horsim spokojeni a spokojene foti. Hotovo.
Petr Luňák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ICEBOSS 22. 12. 2014 07:45

A jeje, tady se to zase zvrhava v tridni boj, tak si to shrneme a ukoncime emoce.

Vime, ze 50-200 (setak), stejne jako 55-300 a jejich obdoby od Canikonu nejsou spickova skla, ale budgetova skla se svyma sweet spotama, ale za ty prachy jsou s tim lidi "spokojeni" na obou stranach bariery. U Pentaxu se mi zda byt nove 50-200WR vyrazne lepsi nez verze bez WR, mozna jsem mel stesti na kus.

Na portrety u Pentaxu si to shrneme nasledovne

Slusna skla do 5000 Kc
Pentax FA-50/1,7, asi nej volba, ma pekne barvy, ostrost i bokeh
Pentax DA-50/1,8
Pentax DA-35/2,4
Pokud si chce nekdo vyhrat, tak stara manualni makro skla (50/4, 100/2,8) jsou pekelne ostra taky a stoji do 2000.

Vyborna skla nad 5000 Kc
Sigma 50mm f/1.4 EX DG HSM Pentax
Pentax DA*-55 (Sigma je o 3 tisice levnejsi, ma o fous lepsi AF, Pentax je tradicne vyrazne lehci a je WR)
Pentax DA-50-135/2,8
Pentax FA-77 Ltd
a asi i par dalsich....

Na pentaxforums je z kazdeho dost fotek, aby si slovek udelal obrazek i sam.
Intel rulez everywhere and everytime!
Nepiste mi na ICQ a mejl, reste sve problemy tady, na foru!
ICEBOSS
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka