Byla jsem rozhodnutá, že si koupím Canon 600d nebo 1100d. (Podle toho, kolik bude peněz, ono 600d je taky plasťák a větší rozlišení videa pro mě není zas tak rozhodující, tak bych rovnou šla do té 1100d a pozdějc pořídila něco pořádnějšího) Koukla jsem se ale ještě na Pentaxy a říkám si, že by taky nemusely být špatný. Nikon nechci, jelikož mi nesedne jejich ovládání a co jsem se koukala na porovnání šumu při vyšším ISO, nižší řady jsou na tom hůř, než C. a P.
Co je pro mě rozhodující - potřebuju co nejvíc muziky za málo peněz, tj. do začátku budu mít cca 20tisíc. Takže to bude buď Canon 1100d, 600d nebo Pentax K-r nebo K-30. Kromě seťáku (nebo 17-70 od Sigmy) si postupně dokoupím pevnou 50 a 70-300. Dál potřebuju slušný fotky i za špatnejch podmínek, nejčastější, co se mi naskytne fotit, je koncert pochybný kapely v potemnělým (nebo úplně temným) klubu, případně nějaký jiný akce v místnosti, plus potom sem tam nějakej ten portrét. Taky nezůstane jenom u tohohle, ale plánuju výbavu dál rozšiřovat.
U Pentaxu mi trochu dělá starosti výběr objektivů, sice stejně budu asi kupovat především Sigmy, Tamrony, atd., ale např. zatímco u Canonu seženu pevnou 50 za 3000, na Pentax až za 9000 (sice 1.4, ale myslím, že ta Canoní 1.8 mi bude stačit). Na druhou stranu, jelikož má Pentax stabilizaci v těle, mohla bych u větších ohnisek kupovat levnější, nestabilizovaný objektivy.
A jak moc je podle vás důležitá prachotěsnost a voděodolnost? Pentax ji narozdíl od těchhle dvou Canonů má. Už se vám někdy pokazil foťák kvůli prachu nebo dešti?
Tak já nevim, všechno má svoje výhody a nevýhody, nakonec si s tím dobře pohraju ať to bude co bude, ale přecejenom, má Pentax nějaký přednosti, o kterejch ještě nevím a třeba bych pak litovala, že jsem do něj nešla?