od rousini 5. 6. 2012 21:59
Koukám a srovnávám... Vyzkouším ISO 100 a 400 (S95/100, xz-1, lx-5) na normální podmínky a ISO 800 jako když není zbytí. Dál mě to nezajímá duchy a stíny nefotím...
Edit: tak jsem to čeknul, možná jsem se hodně zaměřoval na detail (pixel), ale Oly XZ-1 je vepředu o parník, pak už docela zaostává Pan LX-5 a Canony jsou jště o kousek pozadu. Na nízkých ISO mi přijde duel S95/100 vyrovnaný s mírnou převahou S95 a od iso 800 naopak. Blbě se v tom hledá detail na posouzení, protože třeba vlasy coby obdoba trávy jaksi splynou a pouhý kontrast ploch vyvolá dojem kresby...
Závěr s této pitvy mám ten, že obrazově toho S100 víc nepřináší. Vlastně ani nevím na jakém ohnisku srovnáváme aparáty, protože clona 5,9 na dlouhém konci S100 je šílené číslo. S100 oslovuje videem, bohužel nevím jaký přínos v této oblasti pro S95 přináší alternativní FW CHDK... Kdyby zvedal frame rate, tak to nemá chybu.
Někdo tu psal o normě pro zobrazování snímků, já tomu moc nehovím, vím že PAl jich má 25 ale prokládaných a taky vím bez ohledu na teorie, že 24FPS není schopno zaznamenat plynule rychlý pohyb.