pročetl jsem si zdejší témata a nenarazil na podobný "problém". Ve fotoaparátech se prakticky nevyznám. Máme doma akorát obyčejný kompaktní fotoaparát, který je už nějaký ten rok starý. V poslední době dost fotím a poznávám, že tento mi již nestačí...
Co fotím?
- nejvíce: jelikož chodím různě na koncerty, akce s přáteli apod. rád si dělám fotky "na památku", k tomuto foťák využívám asi nejvíce
- pak také různě objekty, které mě nějak zaujmou (přes budovy až po například zvířata - tzn. věci větší i menší)
Jaký fotoaparát?
Jelikož jsem laik, je mi to v podstatě jedno, spíše jde o finance, určitě se nechci ve fotografování úplně "hrabat" proto bych asi ani nepotřeboval zrcadlovku, také proto, že do fotoaparátu bych rád investoval +/- 4-5 tisíc. Určitě mi nevadí hmotnější a větší fotoaparáty ba právě naopak, raději bych možná i nějaký větší, ať je za co chytnout.
Určitě by mě také potěšilo kvalitní video.
Nevím, zda v této cenové relaci je možné nějaký vhodný a kvalitní fotoaparát vybrat, přece jen 4-5 tisíc není moc. Přesto budu rád za vaše tipy, názory, nápady

EDIT: cena zvýšena na 7-9 tisíc