zzalesak.foto píše:Ale přicloněnou sigmu 30 na f2.8 zoom na 2.8 asi neporazí. Možná ten nikkor, nevím, neznám.
Nikkor je dokonce lepsi, tedy ve vykresleni rohu, v tom skutecne exceluje. Sigma je pro svou slabsi kresbu v rozich znama, otazkou je, jestli to nekomu u takoveho skla vadi.
kentus píše:player: To tvoje kostičkované video ve 480p opravdu spolehlivě ukáže
...opet tu vitam tvuj obvykly alibismus. Ti ty fotky vlozim v puvodnim rozliseni, kasparku. Jsem vazne zvedavej, jake dalsi vymluvy se dockam potom. To bude neco jako ze
pri sirokem zaberu nikomu na kresbe v rozich nezalezi, nebo nejaky jiny blud?

kentus píše: Takže mi playere řekni, v čem jsem lhal.
kentus píše:Dobrý kus Tamronu 17-50mm se mu vyrovná a možná ho dokonce i překoná
player píše:Oproti Tamronu ziskas tiche a rychle ostreni, bytelnou a utesnenou konstrukci (ti, kterym odpadl predni clen u Tamronu vedi o cem to je-ano i ja jsem ten pripad) a hlavne krasne mekkej bokeh.
+ Nikkor kresli bezchybne az do samotnych rohu, viz video.
Fakt nechapu, proc vubec lezes do tematu, ktere nema s Pentaxem vubec nic spolecneho a ty vis prdlajs o Nikkorech (a mnohych dalsich sklech, netreba pripominat "profesionalni Tamron90", ze ano). Kdyz bude chtit nekdo hltat clanky na netu, tak si najde sam. Diskuse je idealne o podeleni se o osobni zkusenosti. Ty zadne nemas, tak prokaz digiarene tu laskavost a nevyjadruj se k necemu, o com proste nic nevis. Tim, ze tak necinis, ses prave ty zdrojem nekonecneho flamu.
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.