Drahy objektiv nebo nove telo?

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod kentus 29. 5. 2012 21:40

player: To tvoje kostičkované video ve 480p opravdu spolehlivě ukáže, že stojí za ten Nikkor vyhodit 4x tolik... Já myslím, že když se každý podívá na fotky z obou objektivů, tak může spolehlivě posoudit, jestli mu ten cenový rozdíl za to stojí. Já říkám, že ne. Ty můžeš mít jiný názor, ale kvůli tomu tady nemusíš hned zase rozjíždět flame.
kentus
Návštěvník

Odeslat příspěvekod martin2580 29. 5. 2012 21:43

Na ty sigme mne stve, ze dost casto blbe zaostri...nebo ja blbe zaostrim, proste to ostreni je takovy nijaky, predevsim na velky diry.
martin2580
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kentus 29. 5. 2012 21:50

Tady je pěkné srovnání Nikkoru 17-55mm a Tamronu 17-50mm:
http://www.makofoto.cz/nikon/objektivy/ ... _17_50.htm
Řekl bych, že tam je krásně vidět, že Nikkor má výhodu jen na širších ohniscích na nízkých clonách. Naopak mi přijde, že Tamron je na delším konci ostřejší. Takže mi playere řekni, v čem jsem lhal.
kentus
Návštěvník

Odeslat příspěvekod player 29. 5. 2012 22:42

zzalesak.foto píše:Ale přicloněnou sigmu 30 na f2.8 zoom na 2.8 asi neporazí. Možná ten nikkor, nevím, neznám.

Nikkor je dokonce lepsi, tedy ve vykresleni rohu, v tom skutecne exceluje. Sigma je pro svou slabsi kresbu v rozich znama, otazkou je, jestli to nekomu u takoveho skla vadi.

kentus píše:player: To tvoje kostičkované video ve 480p opravdu spolehlivě ukáže

...opet tu vitam tvuj obvykly alibismus. Ti ty fotky vlozim v puvodnim rozliseni, kasparku. Jsem vazne zvedavej, jake dalsi vymluvy se dockam potom. To bude neco jako ze pri sirokem zaberu nikomu na kresbe v rozich nezalezi, nebo nejaky jiny blud? :D

kentus píše: Takže mi playere řekni, v čem jsem lhal.

kentus píše:Dobrý kus Tamronu 17-50mm se mu vyrovná a možná ho dokonce i překoná

player píše:Oproti Tamronu ziskas tiche a rychle ostreni, bytelnou a utesnenou konstrukci (ti, kterym odpadl predni clen u Tamronu vedi o cem to je-ano i ja jsem ten pripad) a hlavne krasne mekkej bokeh.

+ Nikkor kresli bezchybne az do samotnych rohu, viz video.

Fakt nechapu, proc vubec lezes do tematu, ktere nema s Pentaxem vubec nic spolecneho a ty vis prdlajs o Nikkorech (a mnohych dalsich sklech, netreba pripominat "profesionalni Tamron90", ze ano). Kdyz bude chtit nekdo hltat clanky na netu, tak si najde sam. Diskuse je idealne o podeleni se o osobni zkusenosti. Ty zadne nemas, tak prokaz digiarene tu laskavost a nevyjadruj se k necemu, o com proste nic nevis. Tim, ze tak necinis, ses prave ty zdrojem nekonecneho flamu.
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
player
Návštěvník

Odeslat příspěvekod zzalesak.foto 29. 5. 2012 22:54

Kluci hezky, zatím se vaše napadání alespoň motalo okolo objektivů o kterých je řeč. Ale jinak si to fakt řešte skrze SZ, emaily, nebo na pivu. Téma znělo jasně. :-)
Canon EOS1000D + BG + YN460II (+odpalovače) + Canon 18-55IS + Sigma 24-60/2.8 EX DG + Sigma 70-200/2.8 APO II DG Macro + Canon 50/1.8II
zzalesak.foto
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ggrand 29. 5. 2012 22:59

Zapomeň na D700. Sklo jako je 17-55 těžko pohledat za 20k na D700. Ohledně Tamron vs Nikkor, myslím, že test Makofoto dostatečně ukazuje, v čem a jaké jsou rozdíly. Osobně budu raději mít lepší 50/2,8 než 17/2,8; ale to je o preferencích a hlavně nikdy nevíš, co si z klobouku vytáhneš za kus, protože jak Nikkor, tak Tamron jsou u těhle modelů známí kusovou variabilitou.
Ještě závěrem bych dodal, že kupovat nový, kudevsky předražený N17-55/2,8 je holý nesmysl.
ggrand
Návštěvník

Odeslat příspěvekod martin2580 4. 6. 2012 07:43

Tak jsem koupil tu 17-55/2.8 od Nikonu a je to tezky, velky, ale celkem rychly. Ostrilo to trochu za zaostreny bod (back focus), ale povedlo se mi to seridit a je to ted celkem paradicka, ale ta hmotnost (byl jsem prevazne zvyklej chodit s 30/1.4) je znat.

Kdyby nekdo mel zajem o tu sigmu, tak v SZ se muzem domluvit.
martin2580
Návštěvník

Odeslat příspěvekod zmotycka 8. 8. 2012 20:56

... já i snad někteří další stále zdůrazňuji, netlačte to přes techniku, ale přes mozek a myšlení ke kvalitní fotografii, cesta k úspěchu vede přes jiné přístupy a jiné pohledy, ne přes peníze a haldu nepotřebných a předražených "nutností " ... to je fact vše, co ti mohu od srdce sdělit kloučku ...
zmotycka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod martin2580 8. 8. 2012 23:23

Nekoho bavi technika, nekoho ne. Nevidim v tom problem. Proste mam rad technicky vychytany veci. A to, ze nefotim nejlepsi fotky z republiky???? Ano nefotim. Kdo jo?
martin2580
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr Luňák 9. 8. 2012 00:48

V klidu Martine, to je jen zavist.
Petr Luňák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 9. 8. 2012 07:59

Předpokladem pro dobrou práci je mít dobré nástroje.
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod martin2580 9. 8. 2012 08:03

Tak predevsim tato cast fora je prave o technice, ktera bavi mnoho lidi, tak nejak nechapu proc nekdo koho to nezajima na to reaguje....
martin2580
Návštěvník

Odeslat příspěvekod reign 9. 8. 2012 08:53

potřeba publikovat? :-D

Taky jsem si říkal, že až děti povyrostou a místo nich budu moci na výletech tahat zase techniku, tak se vrátím samozřejmě k Nikonu a pořídím kvůli rychlosti z bazaru D300 a 17-55-ku a když zvážím její schopnosti jenom v tom AF, tak za 18k je to super.
reign
Návštěvník

Předchozí stránka