Pentax k-r vs. Nikon 3100

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod player 21. 5. 2012 21:11

ggrand:

1.velikost si do toho zacal tahat ty, tak nevim co tu hrajes za divadlo ted, pripominam:

Není to pumpa-nevysunuje se.

2. s tim ostricim krouzkem si ujel skutecne extremne, vzhledem k tomu, ze je nalepenej kousek od bajonetu a vzhledem k tomu, jak obri je zoomovaci grip, takze by na nej "omylem" preshal snad jedine sjetej clovek, tim spis, ze je ergonomicky vice "zapusteny".

Sám si psal, že stabilizace je ti na sport na 2 věci

3. nic takoveho jsem nikdy nenapsal, naopak jsem tu minuly tyden napsal, ze ne vzdy potrebujeme/chceme fotit sport se zmrazenim pohybu na kratke casy. Mam ti to najit?
4. stativovou patku si sem zacal tahat OPET jako prvni ty, opet pripominam:

ale dovolí nasadit stativ. patku.

Pokud budes mit tendence nadale mi podsouvat neco, co jsem nikdy nenapsal, tak se na to rovnou vykasli a nic nepis. Prokaz foru tuto laskavost, ju?
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
player
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ggrand 21. 5. 2012 21:17

http://nikonclub.cz/rychly-test-noveho- ... 8g-af-s-dx
uprostřed stránky. A nebo kuk sem :
Obrázek
ggrand
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kentus 21. 5. 2012 21:22

Česky evidentně neumíš, protože jinak bys věděl, že sloupeček ≠ číslo.
Já anglicky narozdíl od tebe umím, protože ty kdybys anglicky uměl, tak bys věděl, co psal člověk v posledním příspěvku v druhém odkazu. To mi úplně stačilo, víc jsem číst nemusel. A pokud považuješ NEODSTRANITELNOU vinětaci a nulovou kresbu v rozích za součást fotky, tak potom jsou fullframové jistě i Nikkory 18-55mm, 18-105mm, 85mm f/3.5 G atd.
kentus
Návštěvník

Odeslat příspěvekod player 21. 5. 2012 21:25

A ted praxe. 35/1.8G na D700, vse na plnou diru:
Obrázek
Obrázek
Obrázek

...njn, fakt nevykresli :D
player
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ggrand 21. 5. 2012 21:29

player: Ty si maďar? Když píšu, že není pumpa, tak to znamená, že nenasává vzduch. O velikosti tam nebyla řeč.
Ano přesně takle jsem si dycky představoval pojem " nalepenej kousek od bajonetu". Taky je vidět, jak o něj jde štrejchnout : Obrázek
Se stativovou patkou ti můžu říct co jsem už psal. Chtěl jsi mít napsané výhody oproti N70-300.
Ohledné té stabilizace si myslím ty(teď to hledat nebudu,protože ani nevím, jestli to bylo v tomto vlákně psal),že na sport není nutný, ale zklidnění hledáčku/af bodů je příjemné.

-- 21. 5. 2012 22:33 --

Navíc, mám vyzkoušené, že stabilizátor je dobrý tak na paning, ale jakmile sleduju např. hráče, který nemá pravo-levo nebo nahoru-dolu pohyb,ale nějak zešikma, tak akorát zkazí fotku.
ggrand
Návštěvník

Odeslat příspěvekod player 21. 5. 2012 21:47

ggrand: Jestli se priznavas k tomu, ze to takhle drzis a ze sis s ostrenim fakt hybal, tak promin, ale to se musim pousmat :)
Zaklady prace s DSLR: Objektiv nedrzime v/na dlani, ale pouze mezi palcem a ukazovackem.

Opakuju podruhe, co jsem k IS na sport psal, potreti to po mne uz prosim nechtej.
"jsem tu minuly tyden napsal, ze ne vzdy potrebujeme/chceme fotit sport se zmrazenim pohybu na kratke casy."
player
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ggrand 21. 5. 2012 22:04

player: Řekni střelcům, ať drží pušky mezi palcem a ukazováčkem... Uvidíš, co ti řeknou ;)
Držím foťák co možno nejblíž těžišti a to není vepředu, ale v místech ostřícího prstence.
ggrand
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Daemonius 21. 5. 2012 22:18

Objektiv držíme jak nám ruka narostla. Když si honim, tak si taky nečtu příručku "jak na to".

Tohle neni zrovna ideální pozice ostřícího kroužku, ale viděl sem dost horších..

Jinak nemá náhodou D700 5:4 mód? Myslim, že pak nějaká vinětace u 35mm f1.8 vůbec nehrozí. Pointa je v tom, že je ta 35mm f1.8 dost levná a použitelná. Za tu cenu po tom neni třeba chtít zázraky.
Daemonius
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod ggrand 21. 5. 2012 22:29

Daemonius: 5:4 nemá, to až ty velké potvory. Co se týče použitelnosti, už jsem byl donucený nasadit 18-55II :D od 24-28mm použitelné,ale nouzovka, stejně tak bych to viděl bez řezání i s 35/1,8.
ggrand
Návštěvník

Odeslat příspěvekod player 21. 5. 2012 23:07

ggrand: ktera puska prosim te meri 14cm a vazi 3/4kg? :)

Neodolal jsem...
http://www.youtube.com/watch?v=6ktjkowpYfg

;)
player
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ggrand 21. 5. 2012 23:22

player: Nepochopils. Zkus zapřemýšlet, co má střelba společného s focením.
ggrand
Návštěvník

Odeslat příspěvekod exBURN 21. 5. 2012 23:22

Teď se zeptám blbě, ale když zaostřím na 70mm a pak přezoomuju na 300mm tak pak zase namáčknu, takže kdy nastává situace že by mohlo vadit to hrůzostrašné šáhnutí na ostřící kroužek během zoomu ?
exBURN
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ggrand 21. 5. 2012 23:35

Třeba při tom přezůmování, když při AFC sleduješ něco, můžeš zpomalit AF. Fotím často stylem, že AF nemám na spoušti,ale na AF-ON tlačítku, takže si zaostřím 1x a můžu fotit z 1 vzdálenosti a při manipulaci s foťákem do toho trošku drbnout není zas tak nemožné.
ggrand
Návštěvník

Odeslat příspěvekod player 21. 5. 2012 23:36

ggrand píše:player: Nepochopils. Zkus zapřemýšlet, co má střelba společného s focením.

Dam se podat. Jedina puska z ktere jsem strilel, byla vzduchovka, takze po me nemuzes chtit zadnou vedu.
PS: ostrim vyhradne pres AF-ON.
player
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ggrand 21. 5. 2012 23:41

Mají společné dýchání, zásady držení těla a foťáku/zbraně, spouštění spouště.
ggrand
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka