Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz
...prostě u širokých ohnisek prakticky není potřeba menší hloubky ostrosti...
kentus píše:playere, kup si prosimtě brýle, musíš se dívat na velikost sloupečku, ne na čísla, neboť obojí je na jiném počtu megapixelů, je celkem logické že 10MP bude mít v číslech navrch, zatímco nalajnování sloupečků víceméně odpovídá
navíc je tady pořád ta nezanedbatelná věc a to světelnost
k CA - Pentax ji samozřejmě taky umí odstranit (nevím, proč zase stačíš diskuzi jinam, asi bolí si přiznat pravdu) a super, že ukazuješ fotku s minimálním kontrastem, tam se opravdu CA projeví, ukaž nějakou s ostrou hranou na které je kontrast a pak machruj, viz. tady, podívej se vlevo dole http://photozone.smugmug.com/photos/118 ... 4HaG-O.jpg
a ano, 35 f/1.8 vykreslí plně obraz na D700... v crop modu
a jak to chces dle photozone srovnavat, kdyz jsou ty obejktivy testovane na snimacich s ruznymi megapixely (Nikon 10, Canon 8 )?
Jediny rozdil bude v DOF, pokud bude pouzit stejne velky snimac. Kdybych mel ale pouzit zpusob argumentace kentuse, tak rozdil mezi f4 a f 5,3 je preci zanedbatelny
ggrand píše:player: prakticky? Není to pumpa-nevysunuje se. Je stejně těžký, ale dovolí nasadit stativ. patku. Je ostřejší, má méně CA. To že ji foťáky dokáží automaticky odstranit nemění nic na tom, že přítomnost(a potlačení) CA zhoršuje kresbu. Má AF limiter. Prostě je to sportovní objektiv na focení venku(jak tu už byl zmíněno). N70-300VR je dobrý univerzál,ale není konkurencí pro 70-200/4. Nebo chceš číst, že máš tu nejlepší hračku? Občas mi to totiž tak připadá.
Že nepoznáš, který sloupeček je vyšší, je jen tvůj problém.
Pentax umí odstranit CA
A vůbec nejlepším přítelem je Adobe Camera RAW
A to že jakékoliv CA snižují kresbu ikdyž je odstraníš asi nevíš taky?
35/1.8G vykreslit FF NEUMÍ, opět, že jsi slepý je jen tvůj problém.
Já jsem ti předložil fakta, zatímco ty budeš pořád tady operovat s nějakými tvými domněnkami a překrucovat realitu jak se ti hodí.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků