Už 2 měsíce se rozhoduji nad výběrem nové zrcadlovky. Sháním něco v setu do 20 tisíc na naučení.
Už jsem byl definitivně rozhodnutý pro Canon Eos 600D. Nicméně před koupí jsem si ho byl ještě "ochytat" a musím říct, že na mě příliš nezapůsobil. Tělo je hrozně lehké a jeho zvláštní plastové provedení mi přijde, jako kdybych držel nějakou hračku. Jinak rozložením tlačítek a držením v ruce mi celkem seděl. Na stejném místě jsem si taky ochytal Canon Eos 1100D, Nikon 5100, Sony A35 (SLT) a Sony A580. Jako poslední ještě zvažuji starší modely Nikon 3100 nebo Canon Eos 550D. Popřípadě Nikon D90. Aktuálně jsem na 90 % presvědčený, že půjdu do Sony A580. Tělo mi přišlo masivnější, težší než 600D a výborně mi seděl v ruce. Bojím se toho hledáčku, který považuji, za jeho hlavní problém. V setu 594 euro. http://www.amazon.de/Sony-DSLR-A580L-SL ... 531&sr=8-1
1, Chci se zeptat na Vaše zkušenosti s A580.....především na jeho hledáček?
2, Co Vy na SLT....připadně modely A 35, A55?
3, Doporučili byste raději úplně jiný model pro začátek?
Foťák hodlám používat na focení makra a aktů. Aktuálně fotím s Fuji S2950 (ultrazoom). Proč chci v setu? Hodlám investovat do dalších dvou objektivů až 1000 euro, ale až za cca 4 měsíce. Prozatím bych se rád s fotoaparátem seznámil na setovém objektivu. Fotoaparát pravděpodobně zakoupím na amazon.de, kde bych se rád vlezl do ceny 800 euro. Ještě poznamenám, že bych měl asi trošku strach kupovat starší zrcadlovku. Děkuji za Vaše reakce.