novy fotoaparat :-)

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod hrabo40 25. 2. 2012 20:53

Zdravim Vas
potrebujem od vas poradit--chceli by sme kupit nejaky novy fotoaparat..zatial sme mali len take lacnejsie,co fotka to bolo rozmazana alebo tmava alebo neviem este co...chceli by sme nieco lepsie,teda lepsie ako predtym,nemusi to byt zase uplne profi :-D
bez zbytocneho nastavovania,hlavne nech to pekne foti a ma to dobry stabilizator plus zoom..bolo by to na dovolenky,zahradku plus hram amatersky hokej a priatelka ma casto chodi fotit..tak cca do 200 eur,nejaky kompakt najlepsie..moc sa do fotakov nevyznam,okrem zoom a rozlisenie mi inak nic nevravi :D
pozdava sa mi BenQ GH700,NIKON COOLPIX L120,FUJIFILM finepix S4000,SAMSUNG WB700 alebo CANON SX210IS
ktory by ste mi poradit z tychto 5tich v mojeje cenovej relacii?:-)
dakujem a prajem pekny vecer
hrabo40
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod belrok 26. 2. 2012 14:44

Tak že byly fotky rozmazané a tmavě s největší pravděpodobností nebylo foťákem, ale rukama a tím pádem ani pořízením lepšího přístroje si moc nepomůžeš. Nicméně z výběru který si napsal bych nejdřív škrtla BENQ. Nikon vypadá dobře, jen mě trochu zarazilo napájení na AAA. Možná, že je dnes už doba jiná, ale dřív co bylo na AAA, tak člověk nedělal nic jiného, než že měnil baterky a věčně to někde chcípalo...dneska nevím jak to je. u Fuji nevím, jestli bych chtěla foťík Fuji a vadilo by mi rovněž napájeni AAA. Samsung má svoji baterii a je mi sympatický rozměrama. Ten poslední Canon...to je něco staršího koukám, to bych při dnešním vývoji asi šla do něčeho trochu novějšího. Obecně bych šla po osvědčených značkách, tedy Nikon, Canon a třebas Olympus. Popřemýšlela bych, jestli opravdu využiješ dlouhé ohnisko. Na hokej se to sice hodí, ale udrží tvá přítelkyně za špatných světelných podmínek dlouhé ohnisko? Osobně si myslím, že každý amatér první co řekne, že potřebuje aby to hodně zoomovalo, ale kolik z nich to využije? Kolikrát si u stávajícího foťáku přitáhl na max? Jeslti jo, tak je vše v pořádku. Taky určitě čim větší ohniskový rozsah, tím horší vlastnosti ta optika bude mít. Osobně bych hledala, něco s rozumnýn rozsahem, čili na ultrazoomy bych se asi vykašlala. Docela co slýchám z okolí jsou lidi spokojený s Lumixema (sice je to Panasonic, což není zrovna tradice ve foťákách, ale slýchávám dobré ohlasy). Nebo co třeba tohle Canon IXUS 230 HS nebo tohle Olympus SH-21 a nebo ten Lumix DMC-FS37 . No jsou to jen nápady. Hernajs, takhle jsem se snad nikomu ještě nerozepsala. V každém případě...vynech BENQ :)
belrok
Návštěvník

Odeslat příspěvekod hrabo40 26. 2. 2012 20:19

tak premna ma prave napajanie AAA svoje caro....pretoze dojdu baterky a kde budem hladat zasuvku a 230V :-))
ale baterky kupim na 50 fotiek aj v stanku alebo hociakom obchode...
hrabo40
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod T-Lama 26. 2. 2012 20:24

K tomu BenQu jako značce bych dodal jen tolik, že se jedná o výrobce různých zařízení (od mobilů, přes foťáky, vypalovačky až po neotebooky), které se pak úspěšně prodávají pod jinými značkami(např. Acer) za větší peníze, takže narážet na jeho "neznačkovost" je mírně absurdní. Foťák v této cenové relaci bych vybíral na prodejně, spíš podle toho jak mi sedne a jak se ovládá, než čistě podle "jména" a parametrů. ;-)
T-Lama
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ZbRock 26. 2. 2012 22:10

jen poopravím, napájení mají AA (tužkovky), AAA = mikrotužka (to by opravdu udělalo 10 fotek a bylo by po baterkách)
ZbRock
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod belrok 26. 2. 2012 23:59

T-Lama: já jsem nenarážela ale na jeho neznačkovost...ikdyž co si budeme povídat, zrovna zavedená značka v oblasti fotoaparátů to tedy není...Ale to, že bych ho z toho seznamu škrtla je proto, že s fotoaparáty BENQ mám osobní zkušenost a bohužel velmi negativní...proto bych ho škrtla ;) Po osvědčených značkách bych šla proto, že je to jakási záruka toho, že budu mít v ruce stroj od firmy, která má dlouholetou zkušenost s výrobou fotoaparátů a vykazuje nějaké standardní výsledky, čili mi takový obchod nebude připadat tolik rizikový, jako u firem méně známých a prosazených....

hrabo40: jo to máš pravdu,koupíš je všude, to je pravda, to je výhoda. Ale jak říkám, nevím, jak je to dnes s jejich výdrží, ale bývalo to opravdu dost blbý....dřív. Akumulátory vydrží opravdu dlouho a když si člověk koupí jeden záložní, tak to úplně stačí a je vystaráno. Ale to je otázka osobních priorit...jen jsem psala, proč já bych nešla do fotoaparátu napájeného tužkovkama nebo mikrotužkovkama....což ale neznamená, že pro jiného právě takové napájení nemůže být výhodou...jako třeba pro tebe;)
belrok
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Rattus rattus 27. 2. 2012 09:44

ale baterky kupim na 50 fotiek aj v stanku alebo hociakom obchode...
tohle je tedy dobrý for,a stále se opakující. Ve stánku mají většinou obyčejné,ne alkaické.Ty foťák ani nezapnou. To je opravdu takový problém si koupit náhradní NiMh aku,třeba v Lidlu? 8-D
Rattus rattus
Návštěvník

Odeslat příspěvekod MarSad 28. 2. 2012 13:43

Pokud si člověk koupí kvalitnější NiMH AA baterie s vyšší kapacitou (2700 mAh apod.), tak se s nima dá fotit docela dlouho. Jednou jsem byl na týdenním turistickém zájezdu, kde jsem každý den udělal několik fotek, ve výsledku asi jen 500, ale foťák jsem pořád zapínal a vypínal, zoomoval, natočil jsem několik videí. A stačil mi jeden pár baterek, v záloze jsem měl 4 další páry a nabíječku :-)

Jinak výběr napájení záleží na preferencích uživatele, první kompakt jsem měl z dob, kdy 3 MPX byla luxusní výbava a používaly se spíše AA, baterky mi po něm zůstaly, tak jsem přešel na nový také na baterky. Ale třeba někdo, kdo žádný foťák ještě neměl, tak skočí po akumulátoru, ale i zde je dobré mít ještě alespoň jeden další do zálohy.

A ohledně rozmazaných nebo tmavých fotek, tak takové byly prakticky všechny moje první fotky dělané např. doma bez osvětlení nebo dělané večer. Bez blesku jsem prostě foťák neudržel a rozmáznul jsem to a s bleskem byla fotka tmavá, protože focená věc byla daleko, takže to blesk nedokázal osvítit. Samozřejmě nevím, jaké měl tazatel fotoaparáty, ale podle mého lepší fotky udělají spíše větší zkušenosti fotografa než lepší fotoaparát.
Kdyby se můj 3MPX fotoaparát nerozbil, asi bych s ním fotil dodnes.

Já bych z výběru bral Nikon, pokud nevadí AA, jinak asi Canon.
"Pravda má jednu velkou výhodu: člověk si nemusí pamatovat, co řekl."

AUGUSTE RODIN
MarSad
Návštěvník