dilema - D3100 18-105 VR nebo NX11 18-55 OIS a 50-200 OIS?

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod metyn 8. 1. 2012 11:46

hoď mi sem sím tě link na obchod kde je d3100 + 18 - 105 za 13 000 kč, zatím sem našel od 14 do 15 000 ale nedostupné
metyn
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vickyk 8. 1. 2012 18:48

Bohužel nevím kterej eshop ji má za takovou cenu, pro mě je to zaměstnanecká sleva a cena za nákupku... ;-)
vickyk
Návštěvník

Odeslat příspěvekod k.o.v.b.o.j 10. 1. 2012 05:10

Ganec píše nádherný ceny, ale těžko seženeš nějaký z druhý ruky. Pro mě osobně bych asi musel vykrást banku abych si ty objektivy mohl dovolit
k.o.v.b.o.j
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vickyk 10. 1. 2012 23:25

jo, ale on tam uvádí ceny origo objektivů třeba zrovna pro ten Nikon... ;-) můžeš mít i jiné kvalitní značky, jako je Tamron, Sigma... ty objektivy jsou prakticky na jedné bázi jako Nikorr ;-) a za jiný peníze :-)
vickyk
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Rea.A 12. 1. 2012 18:32

Já mám Nikon D3100 a 18-105mm, fotím s tím půl roku a jsem s touto kombinací spokojená. Jak píšeš, objektivů je plno, zvlášť u zrcadlovky to není problém. Nikkor objektivy by měly mít o něco lepší výsledky, kvůli seřízení od Nikonu (odstraňování optických vad po pořízení fotky, když Nikon ten objektiv zná, může v rámci převodu do JPEG výsledek zlepšit), ale tady je to na každém zvlášť, který objektiv je ti sympatický:-)
Rea.A
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod big.jedla 7. 2. 2012 18:02

http://interlink.tsbohemia.cz/nikon-zrc ... 09331.html

třeba tedy je za bezkonkurenční cenu..

ale já pořád váhám... zrcadlovku jsem nikdy ještě neměl oblast mého použití by byla podobná jako u VICKYKa... tak pořád nevím jestli jít do D3100 (pokud vůbec někdy bude) nebo jít do něčeho více kompaktnějšího (zrcátko bez zrcátka)

neumím si moc představit jak se budou obrazovou kvalitou a ovládáním lišit D3100 a například NX11 nebo pana GF3 či něco takového... na co by se dal případně nasadit světelnější objektiv... bylo by to na výlety, focení v rodině, krajinky, auta... já vím že jsem až moc univerzální ale potřebuji megaprofi výsledky... takže něco univerzálního

ta NX11 se mi docela zamlouvá... dokáže někdo říct jak na tom bude v realnem použití kvalitou fotek oproti té D3100??? jestli se mi vyplatí jít do méně rozměrného fotoaparátu nebo kvůli špatné kvalitě to nemá cenu?

http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 52F000155H
třeba toto... v kombinaci s tím druhým objektivem by to nemuselo být vůbec špatné při horším osvětlení...
big.jedla
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ganec 7. 2. 2012 21:45

Urcite sa oplati.
Osobne by som si ale radsej 2000 priplatil za kombinaciu s NX200
Olympus PEN-F a E-P5 + mZuiko 17, 45 a 75 mm F1.8, 75-300, 12-50, Sigma 30/1.4
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod big.jedla 7. 2. 2012 22:31

a je skutečně NX200 o ty dva tisíce obrazově lepší???

to bych ji pak vzal možná tady
http://www.czc.cz/samsung-nx200-18-55mm ... 200ZBSBCZ3
big.jedla
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ganec 7. 2. 2012 23:47

Urcite: senzor je lepsi aj ked ma viac megapixlov, rychlejsie seriove snimanie, .. urcite sa to oplati. NX11 ma navyse len hladacik...
Olympus PEN-F a E-P5 + mZuiko 17, 45 a 75 mm F1.8, 75-300, 12-50, Sigma 30/1.4
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vickyk 8. 2. 2012 23:19

a já jsem právě bez hledáčku nechtěl... ;-)
vickyk
Návštěvník

Odeslat příspěvekod big.jedla 11. 2. 2012 12:38

hledáček bych oželel... a že bych nějak moc potřeboal kupovat 10 objektivů to taky asi neee... takže asi půjdu do NX200 kvůli kompaktnějším rozměrům
big.jedla
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod reign 11. 2. 2012 22:13

na učení je ergonomicky mnohem lepší DSLR, na straně Samsungu (kromě ceny za opravdu špičkovou optiku) je zase skladnost a minimální váha. Myslím, že jak jednou nasadíš pancake 30/2 tak už ho nesundáš, to je tak ostré sklo, že i na plnou díru v naprosté pohodě prokreslí ten poblázněnej 20Mpix snímač,navíc jim to súpolu tak nějak sluší, to třeba dlouhý zoom na tom sedí asi jako pěst na oku. Vypadá to že Samsungy budou až v březnu,ale za tu cenu na czc.cz se vyplatí počkat.
Ještě jeden argument pro Samsung- u videa ostří podstatně rychleji než DSLR Nikonu (jiné DSLR pro změnu neostří u videa vůbec), ani při rychlém pohybu nehrozí rolling šutrák efekt a stabilizace objektivů funguje tak, že video je velmi kultivované...
...a ještě jeden - Samsung je typickým přístrojem s dumpingovou cenou - kvalita těla je super, kov, to se o Nikonu D3100 rozhodně říct nedá...
reign
Návštěvník

Odeslat příspěvekod big.jedla 12. 2. 2012 17:09

no tak já se teda už natvrdo rozhodl pro tu NX200
jednak je to skladnější, jednak... jak říkáš zpracování je to přece jen high-end "kompaktů" o proti D3100 která je low-end DSLR. Rozšiřovat počty objektivů nějak moc nehodlám takže cena objektivů které bych si stejně nekoupil ani na toho nikona mě netrápí...
mimochodem mě teď docela zaujala možnost použít M42 objektivy přes kroužek... nemyslím to teda na seriozní focení ale já sem takový kutil a možná že by mě to i bavilo udělat si občas nějakou fotku něčím takovým... ale to uvidíme v budoucnu za těch pár kaček kolik ty objektivy stojí.... si s tím jeden možná chvilku vyhraje ne? :)
big.jedla
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod landov 12. 2. 2012 17:48

Aj tak by som osobne brad D3100 z jedneho dovodu: ostrenie NX na baze detekcie kontrastu sa rychlostou nevyrovna ziadnej zrkadlovke, takze mozete rovno zabudnut na nejake akcnejsie fotenie, resp. fotenie pohybovych aktivit, sportu, vtakov za letu atd...mozno teraz sa to nezda, ale v praxi je to limitujuce !
landov
Expert

Odeslat příspěvekod vickyk 13. 2. 2012 09:41

big.jedla píše:mimochodem mě teď docela zaujala možnost použít M42 objektivy přes kroužek... nemyslím to teda na seriozní focení ale já sem takový kutil a možná že by mě to i bavilo udělat si občas nějakou fotku něčím takovým... ale to uvidíme v budoucnu za těch pár kaček kolik ty objektivy stojí.... si s tím jeden možná chvilku vyhraje ne? :)

já myslím že si s tím dost vyhraješ, i když nevím co je pro vás pojem ,seriozní focení, tak si myslim že z toho budou podařené fotky ;-)
vickyk
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka