Byl jsem už rozhodnutý, že pro moje první DSLR kroky bude D90 vzhledem k poměru cena výkonu (počítám s cenou kolem 15tis. Kč) na prvních pár let to pravé ořechové a pak bych případně pořídil něco lepšího. Kupovat hned na začátek tělo za 30tis. mi přijde dost nerozumné, neboť než se rozkoukám a trochu se s tou technikou sžiju, uplyne pár měsíců a můžu tak i tak zjistit, že to lepší tělo mi v něčem už nemusí stačit. Jenže i ten Canon 60D je tělo skoro za stejnou cenu jako Nikon D7000 a nevím, zda mi pro ten začátek nepostačí ta D90 nebo Canon 600D.
Chci fotit hlavně psa, přírodu a krajinu, tahat ho s sebou na výlety, výstavy a tak..možná později i nějaké ty portréty apod. Pro začátek jsem se tedy rozhodnul (až do včerejšího zvyklání prodavačem) pro kombo Nikon D90 a objektivem 35 mm1,8, který kreslí nádherný fotky a časem dokoupím širokou Tokinu 11-16 na krajinu a nějakej zoom na výstavy.
Pak jsem si ale v prodejně pohrával s tou Canon 600D a držela se mi v ruce určitě pohodlněji než D90, jenže zase bych nesehnal ekvivalent k tomu super objektivu 35 mm za cca 5tis. Kč.
No a teď babo raď.