Kompakt s vyssi prioritou pro kvalitu JPEG a FullHD do 8000

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Petr.Sybol 3. 10. 2011 17:13

Zdravim vsechny,

potrebuji si poridit nejaky rozumny kompakt k zrcadlovce Nikon D300. Obcas je to k neutahani. Jiz delsi dobu premyslim o doplneni kompaktem, ale az nyni jsem se k tomu odhodlal, tak bych to rad dotahl do finale.

Hledam kompakt, ktery bude skladny a splnovat prioritne nasledujici kriteria:

- max 10-12Mpix, zoom neni prioritni, staci alespon 4x
- kvalitni vystup na poli strednich/profi kompaktu predevsim do JPEG jak na automatice, tak dalsich exp rezimech (tzn. zadne dodatecne upravy, ale aby to bylo koukatelne a ihned k odeslani), tzn. beru predevsim nazory tech, jak dane fotky na Vas celkove pusobi
- manualni expozicni rezim
- vynikajici vyvazeni WB v automatickem rezimu
- kvalitni display s lepsi citelnosti na slunci (rozliseni, uhly, povrchova uprava)
- svetelnejsi objektiv alespon na sirokem ohnisku
- sum na urovni strednich/profi kompaktu
- vydrz neni prioritni (s nahradni aku pocitam)
- pouzitelny HDR

Zatim mam jako kandidata Samsung WB2000, ale nebranim se jinym doporucenim.

Diky za Vas cas a pripadne rady.
Petr.Sybol
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod risomas 3. 10. 2011 19:37

canon s95/100(najmensi), panasonic lx5, olympus zx1, samsung ex1 v tychto vodach by som hladal, velky chip a dobry objektiv.
C5 X7 Tourer 2.2
risomas
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Jáchym Ondřej Šlik 4. 10. 2011 06:25

EX 1 nemá FULL HD. Jen 640x480 30fps. Nikon P300. I ten Samsung WB 2000 vyhoví,ale že by měl zrovna vysokou kvalitu fotek to zase ne. Má takovou standardní
uživatel neexistuje
Jáchym Ondřej Šlik
Návštěvník

Odeslat příspěvekod iggi 4. 10. 2011 07:04

iggi
Návštěvník

Odeslat příspěvekod paulaner 4. 10. 2011 08:08

podobný vlákno mám dole já, akorát jsem neuváděl přímo full hd video.
.
dlouho jsem taky surfoval, četl různé diskuse a recenze, až z toho, co je na trhu, jsem vybral NIKON P300 8-D , viz např. čerstvé zkušenosti z megapixelu:

P.Komárek:
" Mám ho asi 14 dnů a je vynikající. Měl jsem Canony G1, G2, různé Ixuse, EOS 300D a mán EOS 20D s objektivy a hledal jsem něco do kapsy a širokáčem a dobrou světelností. Uvažoval jsem nad Ixus 310HS, ale dotykové ovládání a funkce mě odradily. Tak jsem si pořídil první Nikon :-) Světelnost spolu se stabilizací umožňuje běžně fotky večerního města s ISO 400. Natáčí taky HD video 30FPS i večer někde v hospodě. Kapacita akku je v pohodě, dají se sehnat levné náhrady a externí nabíječka. Ovládání je klasické jak na zrcadlovce se dvěma točítky. Jediná divnůstka je, že nemá senzor na portrétové foto (navysoko), takže pak se musí fotky otočit ručně. Kvalita fotografií je v pohodě, jasně čip není z největších, ale 99.9% fotek skončí stejně prohlížením na monitoru. Na příští léto k němu pořídím ještě podvodní pouzdro od Ikelite a hurá pod vodu :-)
.
Tony:
Nikon P300 jsem si pořídil jako doplněk k zrcadlu Nikon D7000, jakožto doplněk do kapsy když se Vám nechce tahat se zrcadlovou, vzal jsem ho na dovolenou kde sloužil jako hlavní fotoaparát, D7000 jsem z brašny ani nevytáhnul.Prostě se mi s ním nechtělo na kolo tahat. P300 mě mile překvapil, rozhodoval jsem se mezi S95 a P300, Nakonec vyhrál Nikon a to z důvodu širšího ohniska, lepšího videa a hlavně nižší ceny. A rozhodně nelituju ,RAW mi u kompaktu nechybí. Můžu ho z klidným srcdem doporučit i zkušenějším fotografům jakožto kapesní "náhrada 2kg vybavení. Zde je pár fotek http://tonysss.rajce.idnes.cz/Nikon_P300/ fotky jsou zmenšeny a "rajce.net" je ještě komprimuje, ale pro hrubou informaci o možnostech P300 to stačí. A Full HD Video je z tohoto prcka naprosto excelentní
.
koupě jednoznačně vychází nejlépe u mall.cz, hlavně kvůli origo pouzdru na tohodle Nikona, které jinak všude stojí pětikilo a taky karta SDHC Kingston 8 GB class 10 bratru za tři stovky taky není k zahození + doprava zdarma o<:)
.
http://www.mall.cz/digitalni-kompakty-b ... olpix-p300

tady je ještě pro zájemce plný manuál v češtině:
http://www.makofoto.cz/nikon/navody_k_f ... _Cz_01.pdf
a oficiální specifikace z nikon.cz
http://www.nikon.cz/cs_CZ/product/digit ... olpix-p300
paulaner
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod iggi 4. 10. 2011 09:20

stale si myslim ze taka bezzrkadlovka nex 5 s pevnym je lepsia volba....
iggi
Návštěvník

Odeslat příspěvekod paulaner 4. 10. 2011 09:30

iggi píše:stale si myslim ze taka bezzrkadlovka nex 5 s pevnym je lepsia volba....

.
třeba jo, ale těch 100 gramů navíc bude asi dost znát ( nikon má vč. baterie a karty 190 gr ) a taky osm talířů navíc ( Nikon je za 6 490,- s origo poudrem a kartou 8GB ) + nějaký pouzdro se musí dokoupit - nevím nevím, jestli je to k zrcadlovce to pravý ořechový :hm
.
zrcadlovkáři výše mlaskají právě nad tím lehkým a malým Nikonem, který má mj. úplně stejné LCD jako tenhle NEX, tj. 3" s rozlišením 920 kpix ....
Naposledy upravil paulaner dne 4. 10. 2011 09:32, celkově upraveno 1
paulaner
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod odklizec 4. 10. 2011 09:32

Obavam se, ze fotak ktery hledas, zatim neni na trhu. Nejbliz tomu co chces je Fuji X10, jenze ten se jeste neprodava a nebude stat 8000 ;) Jinak sorry, podle zadanych parametru fotak proste neexistuje.

Pokud ma mit full HD a cenu do 8000, bude mit bez vyjimky cip s velikost 1/2.3", teda prtavy a tim padem se od JPEG neda ocekavat zaden zazrak, zejmena pokud ubude svetlo. Vyse navrhovane fotaky s kapku vetsim senzorem (1/1.6 nebo 1/1.7) zase umi "jen" HD video. No a mirrorless s full HD za 8000 je taktez utopie ;)
odklizec
Návštěvník