.
maximálně ji zaučím používat nějaký přednastavený režim ( portrét, noční snímek,krajina atd....) - na nastavení času, expozice, ISO, nebo snad manuálně na nějaký z 99 ostřících bodů nebo cokoli jiného zapomenout ....video prakticky nebude používat - ultrazoom už je předem vyřazen - nepotřebuje
.
řekněme, že peníze jsou, byl bych ochoten jít až do 8000,- kdyby to kompakt fakt celkem uměl trochu Cvaknout na automatický režim - takže hledám, co je de facto menší zlo...
.
váha cca do 200gr ....
LCD 3" s rozlišením alespoň 400 000 kpix
dotykové LCD může být, pokud je jednoduché ovládání pro cvakače
dobrá světelnost taky pro CVAK za snížené viditelnosti ( party, místnost ap. )
ostatní je celkem jedno
.
co jsem pátral, mě se líbí dva kompakty:
NIKON P300 - super LCD i světelnost, ale vůbec nevím, co umí v automatickém režimu
CANON IXUS 310 HS - zatím největší favorit - dokonce uživatelé na megapixelu nešetří hvězdami za kvalitu fotek v automatickém režimu - LCD 3,2 " ale dotykáč - nevím, zda to není problém či si žena zvykne - resp. pokud se foťák zapne a už může cvakat, tak je to O.K.
.
ale tenhle Canon má SMART auto režim, který prý sám inteligentně vybere z 32 přednastavených režimů ten nejlepší a CVAK - je to fakt taková výhoda

Nebo snad nějakou tenučkou placatku Sony TX10 nebo něco podobnýho ?
.
Co byste poradili resp. třeba v takové situaci manželce koupili Vy

p.s. - ten kompakt si budu brát a používat i já ( video samozřejmě už ano ) , proto mířím klidně i na vyšší cenovou hladinu ...moje poslední zkušenost je s Fuji F40, který mi čórli v Portugalsku