CANON EOS 1000D nebo CANON Power Shot SX30 IS??

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Bettka 29. 8. 2011 14:25

pro Daemonius: jo ty jsou hodně stylové, jen ta cena už je někde jinde :-D bohužel.. jinak s tím ISEM-to se dán nastavit , ne?:)
Bettka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod T-Lama 29. 8. 2011 14:49

Nastavit na foťáku se dá sice hodnota ISO, ale co z toho leze už dost dobře ovlivnit nemůžeš a při vyšších hodnotách to prostě nepodává moc dobré výsledky (do JPEGu), z čehož plyne nutnost fotit do RAWu a hrát si s tím na PC, aby to vypadalo lépe. Alespoň tak bych to chápal já. :nenapadne
T-Lama
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Jáchym Ondřej Šlik 29. 8. 2011 14:53

Asi. Ale já to z toho textu tedy nepochopil co tím chce říci.I na JPEG to pořád fotí lépe než běžný rodinný UZ s pidičipem
uživatel neexistuje
Jáchym Ondřej Šlik
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Daemonius 29. 8. 2011 15:58

Bettka

Samozřejmě, že dá. :D Limit je zhruba ISO 800, dál už je to fakt dost rozpatlaný. Ve foťáku by mělo jít nastavit asi 2 stupně odšumování, funguje to.. no funguje to. :D

Tim PC sem myslel, že neni na škodu umět trošku post-processing v počítači, protože pokud s tim člověk chce fotit třeba na ISO 1600, tak je vážně dobré mít nějaký program co umí slušně vyžehlit šum. Pak ty fotky vypadaj docela k světu i na tuhle hodnotu..

Jinak pokud budeš fotit do JPEGu v rámci ISO 100-800, tak to nemusíš moc řešit. Ale tenhle foťák má i RAW a byla by dost škoda to nevyužít.
Daemonius
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Pety 29. 8. 2011 16:31

Postupně, prosím... Nejdřív ovládnout foťák, pak teprve to kolem.
Jestli se nepletu, Samsung stejně jako Panasonic dává k foťáku Silkypix - takže RAW bude čím konvertovat, až bude třeba.
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod metyn 29. 8. 2011 20:19

jo, jak sem psal dříve tak jsem zcela jednoznačně pro nx 11, tu epl 1 sem hodil do placu pouze aby se vidělo jak se slevňuje, když se málo prodává, případně když už sou na trhu další 2 generace
metyn
Návštěvník

Předchozí stránka