Kompakt s opt. hledáčkem

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod fatman 22. 8. 2011 21:38

Zdravím a předem děkuji za radu,
sháním nový foťák a prosím zkušenější o radu. Kvůli rozměrům raději kompakt, opt. zoom stačí asi 3x, rozlišení nerozhoduje, nyní mám 4,2 Mpx (už dosluhuje) a stačí, takže něco kolem 6 Mpx by vyhovovalo (fotím většinou statické objekty - technické památky, etc.), na videu vůbec nezáleží, nepoužiju. Nepotřebuju GPS, používám logger; raději bych napájení 2x AA aku a SD kartu (mám nové Eneloopy a nabíječku a několik SD karet). Požaduji závit na stativ a optický hledáček - z hledáčku nehodlám slevit. Cena kolem 6 tisíc Kč (čím míň, tím líp ;-) ).
"Věřím v reinkarnaci, jakožto nutnou likvidaci materialisace lidské idealisace, bez vyloučení sensace!"
(J. Váchal, Krvavý román)
fatman
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jáchym Ondřej Šlik 22. 8. 2011 22:27

Canon PowerShot A1200. Kolem 6Mpix. jedině z bazaru. Bohužel
uživatel neexistuje
Jáchym Ondřej Šlik
Návštěvník

Odeslat příspěvekod fatman 22. 8. 2011 22:50

Vidím ho leckde i k dostání, nevypadá to špatně.
"Věřím v reinkarnaci, jakožto nutnou likvidaci materialisace lidské idealisace, bez vyloučení sensace!"
fatman
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jáchym Ondřej Šlik 22. 8. 2011 22:54

Ono výběr s opt. hledáčkem je také dost omezený. A ještě na AA aku a do 4000
uživatel neexistuje
Jáchym Ondřej Šlik
Návštěvník

Odeslat příspěvekod fatman 22. 8. 2011 22:57

Klidně i do 6 tis. Já vím, že s optickým hledáčkem je toho na výběr málo. leč jsem na to zvyklej od prvního foťáku někdy z r. 1975 :-)
fatman
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jáchym Ondřej Šlik 22. 8. 2011 23:02

Výběr málo = O Tedy až na ten Canon
uživatel neexistuje
Jáchym Ondřej Šlik
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ggrand 23. 8. 2011 17:16

Hledáčky jsou nesmysl u kompaktů. Jsou tak malé, že daleko lepší službu udělá pořádný displej i na slunci. Vlastní zkušenost.
ggrand
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Jáchym Ondřej Šlik 23. 8. 2011 19:32

Na slunci? Dobrý for
uživatel neexistuje
Jáchym Ondřej Šlik
Návštěvník

Odeslat příspěvekod fatman 23. 8. 2011 21:06

ggrand píše:Hledáčky jsou nesmysl u kompaktů. Jsou tak malé, že daleko lepší službu udělá pořádný displej i na slunci. Vlastní zkušenost.

Jo, někomu to vyhovovat může, já jsem 35 let zvyklej mít foťák napláclý na obličeji. Ondyno jsem půjčeným kompaktem (pouze displej) fotil pojistnou událost a málem jsem se okotil :grr:
fatman
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jáchym Ondřej Šlik 23. 8. 2011 21:07

Bohužel budeš muset slevit. Nebo koupit zrcadlo. U kompaktů hledáčku zvoní hrana. Za vším hledej peníze. Ten Canon bude vyhovovat
uživatel neexistuje
Jáchym Ondřej Šlik
Návštěvník

Odeslat příspěvekod fatman 13. 9. 2011 10:14

Tak dneska mi Canon došel, zdá se, že budu spokojen (i když u toho HP byl hledáček větší, ale tohle taky půjde). Díky za radu.
fatman
Kolemjdoucí