zdravim vas,
zprvu jsem si myslel ze vyber bude jednoduchy ale poradne jsem se do toho zamotal.
takze bych potreboval poradit s vyberem.
v prve rade je dana cena a to kolem 10 000,- vcetne objektivu. nebranim se starsimu modelu z bazaru pokud bude v dobrem stavu.
na cenu je mozno trochu pritlacit pokud by slo o zasadni upgrade
potrebuju aby fotak umel fotit jak manualne tak s automatickym rezimem, bude ho casto pouzivat pritelkyne. fotit se bude hlavne v interieru, semtam venku. mam rad kdyz ma fotka hloubku (rozostrene pozadi) preferuju rychlejsi stroje aby se stihlo vyfotit co je treba. chtel bych aby to zvladlo natocit video nejlepe v nejakem vetsim rozliseni. fotky si rad upravuju ve photoshopu. doted fotime Canonem PowerShot A590 IS. ale chceme si poridit hezci fotky takze proto zmena.
jsem zvykly natacet si taky videa proto ten pozadavek.
A590 IS mne stal 3000,- cekam proto ze kdyz prihodim dalsich 7tisic mohl bych se dockat kvalitnejsich fotek.
snad se nejak vejdu do te ceny.
diky za tipy.
nakonec snad jen zebych rad zustal u canonu/nikonu. jsem na ne celkem zvykly. (semtam jsem si je pucoval)
z meho hledani mi vysel nejlepe asi Nikon D3100 + 18-55 AF-S DX II jen je to trochu pres tech 10 000,- takze proto tohle tema a taky bych si rad vyslechl vasi radu.
diky