Digitalni zrcadlovku kolem 10 000,-

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod anonymni 15. 8. 2011 14:28

zdravim vas,
zprvu jsem si myslel ze vyber bude jednoduchy ale poradne jsem se do toho zamotal.
takze bych potreboval poradit s vyberem.
v prve rade je dana cena a to kolem 10 000,- vcetne objektivu. nebranim se starsimu modelu z bazaru pokud bude v dobrem stavu.
na cenu je mozno trochu pritlacit pokud by slo o zasadni upgrade

potrebuju aby fotak umel fotit jak manualne tak s automatickym rezimem, bude ho casto pouzivat pritelkyne. fotit se bude hlavne v interieru, semtam venku. mam rad kdyz ma fotka hloubku (rozostrene pozadi) preferuju rychlejsi stroje aby se stihlo vyfotit co je treba. chtel bych aby to zvladlo natocit video nejlepe v nejakem vetsim rozliseni. fotky si rad upravuju ve photoshopu. doted fotime Canonem PowerShot A590 IS. ale chceme si poridit hezci fotky takze proto zmena.
jsem zvykly natacet si taky videa proto ten pozadavek.
A590 IS mne stal 3000,- cekam proto ze kdyz prihodim dalsich 7tisic mohl bych se dockat kvalitnejsich fotek.

snad se nejak vejdu do te ceny.
diky za tipy.
nakonec snad jen zebych rad zustal u canonu/nikonu. jsem na ne celkem zvykly. (semtam jsem si je pucoval)
z meho hledani mi vysel nejlepe asi Nikon D3100 + 18-55 AF-S DX II jen je to trochu pres tech 10 000,- takze proto tohle tema a taky bych si rad vyslechl vasi radu.

diky
anonymni

Odeslat příspěvekod _DAVE_ 15. 8. 2011 16:27

Popravdě není z čeho vybírat, cenový limit je dost masivní. Starší stroj vynechej, ten ti nenatočí video. (snad z vyjímkou 500D)..

No a z nových?? 1100D nebo ten D3100. Ale za deset to nebude. ;-)
_DAVE_
Návštěvník

Odeslat příspěvekod revell 15. 8. 2011 21:52

no problem je, ze zrcadlovka ztraci na cene, ale objektivy tolik ne. Pokud jde o starsi tela tak klidne cokoliv 350/400/450/500 tela se daji koupit za 4-6 tis. (ale lidi to radeji nekomu v rodine venuji nez to za takovou cenu prodavat, kdyz to pred lety koupili za 30 tis. ). Video myslim umi az ta 450 a 500.
Objektiv neco jako Canon 18-55 IS, Sigma 18-125.
Nikon D50, D80 a jejich setaky

Jinak jeste moznost nejakeho rozumeno ultrazoomu kolem 10tis.

-- 15. 8. 2011 22:54 --

ja ted sleduji 50D na ebay a jak nejaka bude pod 500 eur a v dobrem stavu tak beru
revell
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Jáchym Ondřej Šlik 15. 8. 2011 22:13

Za 10000 nic dobrého a nového nebude. Snad jen tělo.Rozumný UZ??? To snad si děláš srandu
uživatel neexistuje
Jáchym Ondřej Šlik
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ganec 15. 8. 2011 22:20

_DAVE_ píše:cenový limit je dost masivní
hehe, zdialky som cital "naivní" ;-)

revell, video ma Canon az od 500D (brat mal .. nepouzival) a 60D (vyssie uz ani spominat nebudem)
Nikon ma video od D90, D5000, D3100.
Pentax od K-x, Sony od A560/A33/Nex3, Olympus od PEN-ovV, Samsung od NX, Panasonic od G2/GH1/GF1

metan85, na tvojom mieste by som trosku priplatil (12 490) za toto:
Samsung NX11 + 18-55 mm + 30 mm
(setak na bezne fotky vonku, pevne sklo s vybornou svetelnostou na fotky dnu)
Olympus PEN-F a E-P5 + mZuiko 17, 45 a 75 mm F1.8, 75-300, 12-50, Sigma 30/1.4
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod anonymni 16. 8. 2011 08:30

dekuji za reakce,
myslel jsem si to, ze takovy cenovy limit je moc nizko.
no budu jeste premyslet, to video bych rad ale mozna ze nakonec bude stacit bez videa.
vzhledem k te cene.

ganec, diky za tip na samsung jen bych radeji prave ten canon nebo nikon.

jeste vas zaprahnu, pokud bych se odprostil od videa a chtel neco jen na pekne fotky, aby to ostrilo a fotilo rychle, 3"display, pokud mozno vice scenickych rezimu/manual/automat...
tim padem bych ale chtel i trochu slevit na cene, co je pak v nabidce? pokud se to vubec da takhle brat a jde poridit fotak bez videa nejak levneji.

co se danych fotek tyka tak preferuju konstrastnejsi a vybarvenejsi fotky.. procital jsem ze urcite znacky se daji rozlisovat i takhle obecne. nevim jestli jde o zrovna o ten canon nebo nikon
anonymni

Odeslat příspěvekod _DAVE_ 16. 8. 2011 11:20

Tam to bude trochu komplikovanější. Protože budeš téměř jistě kupovat bazarovku.

Dá se doporučit Canon 450D + 18-55 IS.

Nebo Nikon D60/D3000 + 18-55 VR.

Nic staršího bych asi nebral, a cokoli novějšího bude už zase za těch 10000.
_DAVE_
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ganec 16. 8. 2011 12:03

.. to uz radsej toho samsunga:
Nie je to klasicka zrkadlovka, ale je to urcite lepsie riesenie (a len so setakom mozno aj lacnejsie).

Preco:
- v porovnani s D3000 lepsie spracovava sum (aj na vyssie citlivosti), optiku ma lepsiu ako oba vymenovane
- po skusensti s bratovym 500D (bol niekolkokrat v servise, setak nespolahlivo zaostruje, na plnom zoome je neostry) by som lowendovy Canon so setakom neodporucal ani nepriatelovi

metan85 píše:ganec, diky za tip na samsung jen bych radeji prave ten canon nebo nikon.
ja to chapem .. vo foakoch sa nevyznas, tak sa spoliehas na znacky...

No Canon a Nikon sa oplatia az v profi sfere a s omnoho vyssim rozpoctom.
Olympus PEN-F a E-P5 + mZuiko 17, 45 a 75 mm F1.8, 75-300, 12-50, Sigma 30/1.4
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod anonymni 16. 8. 2011 12:30

ganec, chapu co tim chces rict. i canon a nikon musi delat levnejsi fotaky ale uz tam neni ta kvalita na kterou je trh zvykly... rozumim.

no snad se domluvim s hlavnim financnim sponzorem a prihodime nejakou kacku navic aby bylo na ten NIKON D3100 + Objektiv 18-55 AF-S DX VR tam bych se nemusel omezovat a zvladne to vse po cem prahnu.

ten Nikon D3000 + 18-55 AF-S DX VR se da jeste koupit co jsem koukal a vesel bych se do 10 000
foti to pekne? (ja vim trapna otazka) co je mu tak nejak vycitano? hledam nejakou sikovnou recenzi
anonymni

Odeslat příspěvekod T-Lama 16. 8. 2011 12:47

Scénické režimy? Při tom slovním spojení mi běhá mráz po zádech, protože pak neděláš fotku ty, ale foťák...

Co se týče Canonu a Nikonu, docela mě baví a zároveň trochu znepokojuje, jakým způsobem se lidi dostanou k těmhle dvěma. Jak už tu v jiném příspěvku před časem bylo zmíněno, obvyklá úvaha začíná asi takto:
- potřebuju (chci) foťák
- nechci kompakt/UZ, protože: s ním nevypadám dost "kůl"/ s ním nevypadám jako profík/ se zrcadlovkou budou moje fotky určitě milionkrát lepší
- těch značek je nějak moc - podívám se (zeptám se kamarádů), co (tedy fotoaparáty jakých značek) používají "profíci"
- výběr padne na Nikon nebo Canon, protože o ostatních značkách buď neslyšeli, nebo je ani nezajímá, co nabízejí

Ve výsledku pak lidé:
a) -> Mají rozpočet, že jim to stačí tak akorát na CaNikoňácký low-end, pyšnící se mizernou konstrukcí těl a objektivy úděsné kvality, které by někdo z těch výše zmiňovaných "profíků" nepoužil ani jako záložní.
-> Jsou upsáni systému, kde jsou lepší skla daleko za hranicemi jejich finančních možností

b) -> Mají dost peněz na nákup toho, co používají profíci (pochopitelně tato skupina je značně menší), ale jelikož mají naprosto minimální znalosti o fotografování celkově, produkují statisícovou výbavou stejné či horší fotky, jako někdo jiný foťákem ze skupiny a).

Mno a pak jsou tu ještě drobnosti, jako je obrazový výstup.. pokud je požadavek na "barevnější a kontrastnější" fotky... tam CaNikon nepochybně "válí", protože tak zprasené barvy, jako produkují CMOSy u Canonu (velmi charakteristická sytá oranžová a modrá) na úkor vyblitosti třeba pleťových barev, jen tak někde u jiného výrobce nenajdeš. Sytost a kontrast záleží do určité míry na nastavení ve foťáku, ve značné míře pak také na objektivu, jak moc kontrastní snímek dokáže vykreslit.
8-)
Za 10k se při troše hledání dá sehnat docela použitelná výbava, ikdyž ne zrovna nová.
Trend je sice honba za co nejvyšším ISO, ale komu nejde jen o to, může sehnat velmi kvalitní tělo kolem 6ti tisíc a sklo k němu kolem čtyř (double zoom), eventuelně jeden poněkud opotřebovaný objektiv vyšší třídy za stejné peníze.
T-Lama
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Jáchym Ondřej Šlik 16. 8. 2011 12:51

Si se nějak rozepsal :D Co třeba drahý (Dražší)kompakt raději? :hm LX5, S 95, P 300? Já bych třeba zrcadlo nechtěl. Je to těžké,drahé a nejsem FOTOGRAF. jen fotograf---
uživatel neexistuje
Jáchym Ondřej Šlik
Návštěvník

Odeslat příspěvekod revell 16. 8. 2011 13:08

zkus se podivat na Sony NEX-5, ted ho nekdo ve vedlejsi diskusi koupil za 8 tis. treba je to, co hledas. Do budoucna se da par veci dokoupit a neni to moc velke.
revell
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 16. 8. 2011 13:17

Ale těch 8 tis., to bylo ve Švýcarsku.
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Daf 16. 8. 2011 13:20

Zkus si vybrat spíš z bezzrcadlovek jako Pen, NEX apod. Možná zjistíš, že je to pro tebe ideální. Obrazová kvalita je v podstatě srovnatelná se zrcadlovkama (a určitě lepší než některé starší bazarové kusy) a navíc tyto fotoaparáty mívají dobré video a samozřejně výměnné objektivy.
Daf
Návštěvník

Odeslat příspěvekod anonymni 16. 8. 2011 14:03

nahore uz jsem to myslim psal, scenicke rezimy potrebuju hlavne pro pritelkyni, ktera s tim bude taky fotit. ja fotim na manual a celkem mi to myslim jde, na to co mam aktualne. tady treba jedna fotecka z velehradu minuly tyden http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 7876_n.jpg mam stativ a ten canon powershot a590 za tri tisice korun, dva roky zpet.
myslim, ze jsem docela pochopil o co jde... ale znova.. nebudu to pouzivat jen ja.
porad si stojim za tim ze zrcadlovka udela hezci fotky, obvzlast pokud jde o interierove fotky, deti, psy atd... velikost, vahu a atp neresim.

ten sony vypada hrozne :D (vim o vzhledu to moc neni) ale ta klasika "nikontvar" se mi drzi dobre.

primarne jde o upgrade stareho digitalu za nejakou zrcadlovku kolem deseti tisic
anonymni

Další stránka