od kolda55 8. 2. 2012 21:16
Ahoj,
já si potřebuji koupit do konce března taky nějký digitál. Teď mám Canon Powershoat A590 a už mi nestačí. Videa z něho jsou strašné a focení ve tmě je také o ničem..
Ve foťácíh se nevyznám, fotím na automatické režimy. Takže clona, ISO , časy apod. jsou pro mě španělká vesnice. Nejsem prostě fotograf a když cchi něco vyfotit, tak to chci hned a ne, abych řešil správnou souhru stínů a světla, iso apod. Co požaduji je, aby foťák natáčel výborné videa (na hudební akce - není možnost vstupu s kamerou, zhoršené svět. podmínky), aby z něho lezly hezké fotky i při focení ve zhoršených světelných podmínkách, aby třeba fotka nasvětleného pražského hradu večer vypadala jako fotka a ne patlanice (jak na automatický režim právě z výše uvedeného canonu). Jo a videa z hudebních (trance) akcí, aby měli v pohodě zvuk a ně přebasovaný a hnusný, jak z výše uvedného canonu.
Uvítal bych i dobrou výdrž, když už všude cpou ty akumulátory a člověk nemá možnost si měnit klasické baterky, když mu dojdou.
Cena tak max. do 8 tisíc.
Zatím mi nejlépe vychází Sony Cyber-shot HX9V. Divím se, že na to, že je to model roku 2011, je celkem nedostatkovým zbožím. Nenašel jse mmu žádného konkurenta co se týče videí..Taky by mě zajímalo, jestli SOny do konce března uvede a dá do prodeje možného nástupce HX9..
Máte ještě jiné doporučení ? Díky