K5 ma napriklad vyhodu v stabilizacii na chipe: je to vyhodne pri pevnych sklach a objektivoch z druhych stran (Tamron/Sigma/.. netreba si kupovat tie so stabilizaciou: drahsie).OndraFF píše:K5 mi stále tlačí kolega v práci, ale já bych asi raději zůstal u výběru Canon/Nikon.
Celkovo, ked nechces fotit sport alebo nechces casom prejst na FullFrame a mas financne limity, tak sa zvycajne oplati pozriet sa radsej na ine znacky. A K5 uz v podstate nema chybu...
Nie, zo zrkadloviek HDR podporuje len Pentax a Sony.OndraFF píše:Nejsem si uplně jistý, ale nepodporuje HDR i právě Canon D60? Nikon ho nemá? HDR je ale případně vždy možné dovytvořit z pořízených snímků v počítači...
HDR od Canonu ma len S95 a G12 (profikompakty), u nikonu tiez len niektore kompakty/UZ.
Da sa to samozrejme aj v PC, no zabera to dost casu, vacsina programov produkuje len omalovavanky alebo je draha. No HDR priamo vo fotaku vyzera najprirodzenejsie (hoci sa niekorim nepaci, lebo si pod tym pojmom uz navykli na tie malovky).
D7000 namiesto HDR pouziva "Active D-Lighting" (stmavi expoziciu a zosvetli tiene), no uplne to HDR nenahradi...