vím, že toto je už asi stokrát probírané téma, ale přesto bych se rád zeptal. Zrcadlovkou fotím už skoro 4 roky, doteď jsem vlastnil Olympus e-410, se kterou jsem byl relativně spokojený, ale časem jsem si samozřejmě našel mouchy, které mě nakonec dotlačily k tomu, že jsem celý set foťáku, dvou objektivů a externího blesku prodal a přemýšlím teď jakým směrem se vydat dále.
Nejvíce mě na Olympusu štvalo pomalé ostření, malý a tmavý hledáček, maximální (a nepoužitelné ISO 1600), nemožnost koupit světelný pevný objektiv za rozumné peníze a nakonec celkově malá nabídka objektivů za rozumné peníze pro 4/3 systém.
Nejvíce teď přemýšlím nad Canonem 60D s objektivem 17-85 IS USM a Nikonem D7000 s objektivem 18-105 VR. U Nikonu mi ale dělá trochu problém psychologická hranice překročení 30 tisíc. Další varianty byly také Canon 600D a Nikon D90. Rád bych ale pokročil z amatérské zrcadlovky o něco dále a nevím, jestli třeba takový Canon 600D byl krok tím správným směrem.
Fotím převážně portréty, architekturu, přírodu, ale také hodně fotím ve špatných světelných podmínkách - kluby apod. Rád bych si také zaexperimentoval s videem, ale teď nedokážu říct, v jaké míře, protože jsem doteď video natáčet neměl pořádně možnost. Od foťáku očekávám hlavně přesné a rychlé ostření, světlý a velký hledáček a samozřejmě přesvědčivý obrazový výstup (to ale předpokládám bude ze všech zmíněných). Jak již jsem psal výše, mám takovou psychologickou cenovou hranici 30 tis. Kč.
Budu rád za každý váš názor a případnou radu. Děkuji