kompakt do 4 000

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod makoska 8. 4. 2011 10:01

zdravím, hledám levný kompakt, který by mi fotil pokud možno ostře a bez šumu i v horších světelných podmínkách (třeba v lese). fotím většinou věci do školy nebo různé akce, výlety atd., výstup je většinou fotka 9x13 nebo příloha nějaké práce, tudíž si myslím, že vyšší rozlišení je spíš na škodu. zoom prakticky většinou nevyužívám. prostě potřebuji, aby to bylo malé, snadno ovladatelné a aby na fotkách bylo poznat, co jsem chtěla vyfotit ;). Můžete mi, hezky prosím :), něco doporučit?
makoska
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Daf 8. 4. 2011 11:23

Pokud si budeš hlavně dělat fotky v uvedeném formátu, tak netřeba tolik řešit ten šum. Ten bude vidět jen na monitoru. Na tak malé fotce nebude prakticky vůbec patrný. V poihodě by mel stačit i kompakt do 5000Kč. Tech je strašná spousta co třeba Lumix DMC-TZ8 ?
Daf
Návštěvník

Odeslat příspěvekod makoska 8. 4. 2011 21:41

díky :) a co LUMIX DMC-FS10EP? a jak jsou na tom s kvalitou foťáky SONY? (myslím třeba CyberShot DSC-W*)
makoska
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod bager3000 9. 4. 2011 05:26

Sony CyberShot DSC-W.. ? Pozri vlákno:
/viewtopic.php?f=210&t=1139205?f=210&t=1139205
Ako píše Daf, aj ja odporúčam Panasonic. Okrem iného mám TZ10. Nemenil by som za žiaden iný kompakt.
http://files.pricemania.sk/recenzie/pcr ... aratov.pdf

Ešte jedna zaujímavosť. Porovnanie kvality fotografií Full frame zrkadlovky a kompaktu Panasonic TZ10:
http://www.digineff.cz/art/titulka/prep ... vnani.html
Fujifilm X-T4 ( Fujinon 35mm _ Fujinon 56mm _ Fujinon 18-55mm)
Fujifilm X100F
Sony RX100 III.
bager3000
Návštěvník

Odeslat příspěvekod elho_cid 9. 4. 2011 16:09

Ten panasonic FZ nemá moc smysl, pokud není cílem hodně zoomovat. Je zbytečně drahý. Určitě ne ten FS, to není dobrý model. V téhle kategorii nějaký Ixus od Canonu nebo Casio. Hledal bych starší modely a výprodeje.
Hoši, hoši, hoši, máte tu smrad jako v pekle.
elho_cid
Návštěvník

Odeslat příspěvekod makoska 9. 4. 2011 17:31

no, moudrá z toho nejsem, ale děkuju :) asi si je zajdu "ošahat" do nějakýho elektra :)
makoska
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod makoska 10. 4. 2011 13:06

takže Canon IXUS 130 by šel? nebo NIKON COOLPIX S5100?
makoska
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod revell 10. 4. 2011 15:15

pritelkyne chtela maly kompakt take kolem 5 tis., Canon byl o neco drazsi a bylo ji to jedno tak si vzala Nikon S5100. Ma dobrou svetelnost, stabilizaci, jednoduchy na pouzivani. Muzes si tam nastavit auto iso (100-400, 100-800). Mam ale pocit, ze ukladani na kartu trva o chvilku dele nez u ostanich kompaktu.

Jestli te neco zajima, tak to muzu s nim zkusit.
revell
Návštěvník

Odeslat příspěvekod olso 29. 4. 2011 22:09

Zdravim, pls nema niekto z Vas skusenost so Samsungom PL210?
olso
Kolemjdoucí