Mám Nikon D50, co koupit novějšího?

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod honzinulanek 6. 4. 2011 19:32

Zdravím,
před čtyřmi lety jsem koupil Nikon D50, doteď slouží výborně, ale začíná zejména morálně zastarávat. Co byste koupili na mém místě? Mám spoustu Nikoního příslušenství, blesky, objektivy atd. takže určitě Nikon.
Fotím pořád, možná víc a víc, takže ideálně bych koupil D7000. Ovšem dávat 25+ tisíc jen za tělo mi přijde hodně.
Nikon D90 jsem měl v ruce, ale nepřijde mi nějak zásadně lepší než D50, abych za něj dával 17 tisíc.
Nikon D3100, případně D5100 jsou sice príma, ale chci stavový displej a navíc nemají motor AF, takže by mi nejela 50/1.8.

Z toho plyne, že současná nabídka Nikonu mě nedokáže uspokojit :-)

Jak byste to řešili vy? Díky.
honzinulanek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lrotrekl 6. 4. 2011 20:18

Počkal bych ......
Po asi milionu let změna značky - po Italovi mám Žabožrouta vyrobenýho ve Španělsku převlečenýho za Japonce. Globalizace vpirjód. :D
lrotrekl
Návštěvník

Odeslat příspěvekod honzinulanek 6. 4. 2011 20:49

na?
honzinulanek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lrotrekl 6. 4. 2011 21:38

Jo to nevím.... Na něco co bude.... Ale pokud máš příslušenství tak měnit značku...No a nebo potom sáhnout po vyšší řadě, ale tam už zase nechceš finančně...Pak je varianta nějakou ojetinu vyšší řady, ale v těch se nevyzná, já kupoval před měsícem D90, do teď jsem fotil s Panasonicem FZ20, takže to pro mě byl výrazně vyšší skok...

Má být D5100 - ale tam bych asi displej nečekal, tipl bych to na vnitřnosti D3100 v těle D5000 (výklopnej displej,....
Po asi milionu let změna značky - po Italovi mám Žabožrouta vyrobenýho ve Španělsku převlečenýho za Japonce. Globalizace vpirjód. :D
lrotrekl
Návštěvník

Odeslat příspěvekod _DAVE_ 6. 4. 2011 21:57

honzinulanek - Z tvého postu vlastně vyplývá, že D50 ti pořád vyhovuje prakticky na 100%. Pokud opravdu funguje, D7000 je moc drahý, D90 ti nepřijde o moc lepší a potřebuješ motor v těle - není podle mě co řešit. D50 je ideální volba.

Ona ta hromada nových modelů vypadá tak, že 4roky starý foťák působí jako maximální vykopávka. Nicméně pravda je taková, že nové modely přinášejí jen pozvolné vylepšování parametrů, a pokud nutně nepotřebuješ točit video, o nic zásadního nepřicházíš..

Pokud si prostě chceš udělat radost, ven D7000, je to citelný pokrok, jinak - investuj raději do skel, fotí hlavně ony.
_DAVE_
Návštěvník

Odeslat příspěvekod karmy 6. 4. 2011 22:11

1) dokáže tě uspokojit, jen ty nejsi schopný akceptovat ceny

2) D90 a novější modely jsou obrazově o kus dál, pokud ti to za to nestojí, fajn.

3) Jako ideální přechod bych ti asi doporučil bazarovou D90, ale za dva roky už bude fakt stará (morálně), takže bys zas kupoval nový tělo.

4) foť a nespekuluj. Máš evidentně jen blbý pocit že je to starší tělo. Mě se třeba koupě staršího, lepšího foťáku z bazaru vyplatí - a nebudu toho litovat. Ale je to o preferencích, evidentně je nemáš úplně ujasněné, ale nové tělo vyplývá jako zbytečnost

Dave.. Ono vylepšení od dob D50 bylo fakt hodně (AF, CMOS, použitelné displaye,.. ) ale jinak s tebou souhlasím. Jen bych doplnil poslední odstavec - imho je na zvážení zda koupit D300(s) z bazaru nebo novou D7000. Většina lidí volí nové tělo, já třeba jdu do třístovky :)
karmy
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lrotrekl 6. 4. 2011 22:50

Nebude to tělo D300 za cca stejný peníze nový jako D7000 nový..

Jen lehký průzkum eshopů D300s za cca 28 000 Nejlevnější.
D7000 za cca 26500 nejlevnější,
Nemám čas se v tom pitvat, takže to může být šedivka nebo něco podobnýho, prostě sem vzal nejlevnější eshop ze zboží.cz
lrotrekl
Návštěvník

Odeslat příspěvekod team_daddy 7. 4. 2011 05:17

Ja bych rekl, ze D90 je znacny skok. Obrazem. Kdyz sem prechazel z D40, tak jsem lepsi obraz necekal. Jenze on se dostavil a byl to hodne velky rozdil.
Nikon D90 + Nikkor AF-S 18-70mm f/3.5-4.5G ED + Nikkor AF-S 35mm f/1.8G + Nikon SB600 + Velbon Sherpa 200R a do kapsy Panasonic LX3

Historie: Nikon F65 -> Nikon Coolpix 3100 -> Canon IXUS 55 -> Nikon D40 ->
team_daddy
Návštěvník

Odeslat příspěvekod _DAVE_ 7. 4. 2011 07:30

Mno já taky myslím, že D90 je ideální náhrada. honzinulanek si to ale nemyslí.
_DAVE_
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Daf 7. 4. 2011 07:40

Troufnu si říct, že D90 bude pořádný skok dopředu. Ono dvojnásobné rozlišení a nový snímač bude velmi znát. D90 je pořád lepší než D3100 a D5100. U toho druhého je již o něco lepší snímač, ale co se týče ovládání, provedení a kompatibility s ostatním příslušenstvím je na tom D90 líp.
Daf
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kozenka 7. 4. 2011 08:35

Souhlasim s Dafem. D90 je velmi dobrá volba z D50 pokud ti nestačí co má navíc, tak zůstan u D50 :-)
DSLR - Nikon D90
kozenka
Návštěvník

Odeslat příspěvekod karmy 7. 4. 2011 09:49

Nikdo se tu o nové D300 nezmiňoval. Já říkal že stojí za to zvážit bazarová D300 vs nová D7000.

D90 je fakt bomba v poměru cena/výkon, co se Nikonu týče.
karmy
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lrotrekl 7. 4. 2011 10:43

Ja jen chtel podotknout, že nova D7000 a nova D300s stoji v podstate stejne, tak me prijde zcesty porovnavat bazarovou D300s a novou D7000 s ohledem na cenu.
Je fakt, ze pokud by mel omezenej balik penez, tak bazarovou D7000 tezko sezena zato bazarovou D300 asi lepeji, pokud to bylo mysleno takto...
lrotrekl
Návštěvník

Odeslat příspěvekod karmy 7. 4. 2011 11:41

ok, takto to bylo myšleno. Bazarová D300 už je cenou zase kus jinde, 8 tisíc oproti nové D300s nebo D7000 není až tak málo
karmy
Návštěvník