Oplati sa este Nikon D40?

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod kelav 19. 10. 2010 20:54

K těm cyklům. Kdysi jsem začínal na D40 a hodně jsem ty cykly řešil. Tenkrát prodejci udávali 40-50 tisíc cyklů pro D40. To je ale čistě teorie. Závěrka se může po*** třeba po deseti tisíci nebo může vydržet dvakrát tolik. Těch 80.000 cyklů je pro D40 ale blbost. To se tenkrát udávalo tuším, že pro D80. Zase opět jen čistě teoreticky.

Měl jsem i D70, tam jsem si vyčetl, že závěrka by měla vydržet kolem 50ti tisíc cyklů. Tenkrát jsem jí koupil s nějakými 25.000 cykly. Za půl roku, po necelých pěti tisíci odfocených fotek se začalo ozývat z foťáku rachtání :-) Po kontrole v servisu mi bylo řečeno, že má celý ten mechanismus závěrky malé vůle a že je to následkem opotřebování a že dřív nebo později to odejde... Servisák mi pak řekl, že můžu nafotit dalších dvacet tísic fotek, nebo třeba jen jednu... že to nikdo nepozná.
www.fotovalek.cz
kelav
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ivan33 20. 10. 2010 08:48

No, tom som tu nechcel rozprudit taku diskusiu ohladom cyklov uzavierky, len som chcek vediet, ci si to viem nejako spolahlivo overit. :oops:
Ale uz som trochu v obraze.

ilja2001 píše:200 Ecek mi prijde uz docela dost. To by musela byt v dost dobrem stavu a tak kolem 10 tis. cyklu. Takovych 150-160 Eur by mi prisla normalni cena ze ten zakladni set.

Cena je zatial v jednani, o tej sa budeme s predavajucim este bavit.
ivan33
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod ilja2001 20. 10. 2010 09:38

Pokud nebyl pocet cyklu zaverky prepsan pri nejakem servisnim zasahu, tak jde vycist z exif dat nekterymi programy, napr. Opanda IExif, nebo tusim i Zoner to umi. Takze nechat si poslat nejaky aktualni snimek a prohlednout exif data.
ilja2001
Návštěvník

Předchozí stránka