ahoj,
vybírám levnou zrcadlovku a po dlouhém probírání internetem jsem se dobral k těmto dvěma adeptům. Původně jsem chtěl chválou opěvovaný Pentax K-X, ale finance se omezily a tak mi musí stačit něco levného.
Chtěl bych to na focení pro amatéra, výlety, budovy, možná příroda... povedené fotky bych chtěl nechat někdy vytisknout, formát maximálně A5 a menší, hooodně výjimečně A4,
Olympus se mi líbí díky rozměrům, nízké ceně za DZ kit i se slunečními clonami, cca 12500 i s paměťovkou a nějakým základním pouzdrem. Jen jsem se dočetl, že má nějaký problém s ostrostí fotek, už to fórum nemůžu najít, váš názor? a teď jsem v recenzi četl že má problém s ostřením v horším světle, jak moc pomalejší to může být?
A u Sony by na pixmanii nebyla špatná sada sice jen s 18-55 objektivem, 8GB kartou, druhou baterkou a pouzdrem za cca 12700, na druhý objektiv bych šetřil a časem vzal nějaký z druhé ruky, jen se mě nezdá ten tvar gripu, moc bytelně to nevypadá, a čekat na novou 390 kde to bude lepší asi nemá cenu kvůli vyšší ceně.
Chci slyšet váš názor na tyhle dva adepty nebo něco jiného do 12500Kč, případně jestli znáte stránku, kde by byla vyfocená stejná scéna oběma fotoaparáty, abych měl možnost porovnání. Předem díky za odpověď k tématu.