co na fotenie svadieb

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod tvrdasek 19. 4. 2010 13:05

Zdravicko, kedze fototechnika sa nam kazdym dnom vyvija napadlo mi, ze ci na fotenie napr. svadby alebo koncertov staci kompakt, prip. nejaky uz ak nam financie nedovoluju si kupit zrkadlo ale chceme fotky na urovni, dik
tvrdasek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod never 19. 4. 2010 13:18

Chceš fotky na urovni? Nauč se fotit. Chceš fotit svatbu, nebo koncerty? Nauč se fotit a kup si zrcadlovku. Chceš lepší fotky než z kompaktu? Pořiď si nějaký ultrazoom momentálně mě napadá např. Panasonic FZ-37.

Proč jsem na tebe tak zlej? Stačí si pročíst toto fórum, vše zde již bylo stokrát zodpovězeno. A tyhle dotazy tu akorát dělají nepořádek slušně řečeno
Canon EOS 6D...víc na webu :-)
never
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 19. 4. 2010 13:27

Obávám se, že na úrovni se kompaktem zatím moc fotit opravdu nedá, stejně jako mobilem. Tyto přístroje zvládají tzv. paměťový záznam, za dobrého světla dobře, za zhoršených podmínek špatně.
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Daemonius 19. 4. 2010 14:54

Svatby/koncerty.. buď základní dSLR s hodně drahým světelným objektivem (f/2) nebo dost drahá dSLR s normálním objektivem (ale světelnej je samo lepší).

Ideál je D700 a 5DMK2 spolu se světelným zoomem, případně pevnou 50 a 70-200 zoomem. :)

Něco okolo 70-80k CZK by mohlo vypadat už slušně..
Daemonius
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod kelav 19. 4. 2010 15:32

Ahoj, Daemonius tě vystrašil, já tě uklidním. Pokud se nepohybuješ mezi profíky a to, že s tím chceš začínat mi napovídá, že profík nejsi, tak ti pro začátek stačí například starší Nikon D80 + Nikkor 50mm f1.8. Myslím, že v bazaru se vejdeš těsně nad deset tisíc. Rozhodně je ale lepší přikoupit externí blesk. V případě Canonu, tak by stačil nějaký Canon 40D + zase pevná padesátka + blesk střední třídy. Na rozjezd to bohatě stačí. Až budeš vědět co chceš dál, tak přikoupíš něco lepšího.

Kompaktem ani ultrazoomem bych se vůbec nezabýval. Na rodinné výlety jsou dobré, ale na tohle vůbec.
www.fotovalek.cz
kelav
Návštěvník