Nikon CoolPix S620 ta světelnost je v poho?Nebo Nikon celkově nebrat? Ta FX550 mě taky láká, ale pořád nevím, z toho co se tu píše....Já video nepotřebuji, stejně jako by mi stačilo do deseti mil Mpx
Tak vem Fujifilm F70/200EXR a máš vystaráno... Vyber si buď lepší zoom nebo o ždibec lepší fotky a není co řešit. Fuji prý není žádný zázrak, ale EXR chip dokáže uplést z ..... bič a dá se s ním práskat.
Myslim že výborná volba.Pořád sem jen koukal po Lumixexh a na Fuji a jiné sem opoměl Myslim, že pro mě akorát....Ještě si pročtu nějaký recenze a uvidim... Zatím teda díkes moc
Tak jsem koupil FX550 a zatim docela spokojenost oproti ZX1 mi přijdou fotky daleko lepší A fakt mě překvapil ten dotekový displej nejdřív to byla jediná věc kterou jsem na něm nechtěl ale nakonec se mi dost zamlouvá. Jediná věc oproti ZX1 co je tu horší je video foták neumí zoomovat v průběhu videa a ani doostřovat vždy si zaostří jen předem. ZX1 uměl obojí ale u FX550 mam firmeare 1.0 tak třeba bude novější a bude to tam. Mě osobně tyhle věco jsou jedno já s fotákem stejně video skoro netočim
Díkes za informace, já jsem právě o ZX1 spekuloval. Můžu tě poprosit, co konkrétně bylo na fotkách horší, eventuálně jak vypadaly interiéry (hospoda). Dotykáč musí být perfektní (takové rozšířené quick meny). Kdyby někdy po záruce přestal dotykovat, máš tam furt čudlíky Mě právě to video docela láká a tam se konec 125mm projeví ještě víc než na foťáku. Nechce se mi hernajs dávat sedmičku za TZ7 plus karta, pouzdro, čtečka...
Já si myslím podle recenzí, že obrazově je F70 lepší. FX550 je spíš HiTech s možnostmi hrátek s nastavováním, ale u kompaktu s velkou hloubkou ostrosti je to jen hraní bez efektu. Prý stačí limitace ISO, WB... Já zároveň trošku sosám rady z digimanie, ale víc než jsem napsal nevím. Na druhou stranu asi nemá cenu být cimprlich. Spoustu nectností napíšou majitelé zrcadlovek, zatímco cvakalkové jsou "vysmátí" ve své nevědomosti a užívají si cvakání... U mě to vypadá na ZX1. Má dobrej poměr cena/výkon. Fotky na cvakátko nejsou špatný, má chip 5. generace (šum, výdrž), rozsah ohnisek je OK, video taky pěkný. TZ7 je lepší, větší, dražší.
Díky za tip na Digimanii Jen škoda že netestovali FX550, nebo Lumixe TZ6, na který sem měl taky zálusk....Ja budu tak dlouho váhat a vybírat, až nakonec přeberu
Tak koukám, kdo se tu ještě musí rozhodnout, sem já.... Na digimanii, z výběru mezi FX550, TZ6 a FinePix F70EXR, tak na moje požadavky prý TZ6....Ale podle me se víc tváří F70EXr na mou koupi ....sem na to zvědav Můj výběr: TZ6, FX550, ZX1, Fuji F70EXR
Takže ZX1 možná ne, pořád nevim jestli jít do toho Fujiátka F70EXR, prý má dost špatný objektiv...prostě jestli je to možný do pěti tis., sehnat kompakt s lepší obrazovou kvalitou a dobrou světelností a ohniskem min. od 26-27mm