kompakt kolem 5000kč FX550 či jinej?

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod dajk 27. 4. 2010 15:30

Nikon CoolPix S620 ta světelnost je v poho?Nebo Nikon celkově nebrat?
Ta FX550 mě taky láká, ale pořád nevím, z toho co se tu píše....Já video nepotřebuji, stejně jako by mi stačilo do deseti mil Mpx ;-]
dajk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod rousini 27. 4. 2010 16:33

Tak vem Fujifilm F70/200EXR a máš vystaráno...
Vyber si buď lepší zoom nebo o ždibec lepší fotky a není co řešit.
Fuji prý není žádný zázrak, ale EXR chip dokáže uplést z ..... bič a dá se s ním práskat.
rousini
Návštěvník

Odeslat příspěvekod dajk 27. 4. 2010 19:13

;-)
Myslim že výborná volba.Pořád sem jen koukal po Lumixexh a na Fuji a jiné sem opoměl :-]
Myslim, že pro mě akorát....Ještě si pročtu nějaký recenze a uvidim...
Zatím teda díkes moc ;-)
dajk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod drak.p.d 29. 4. 2010 11:36

Tak jsem koupil FX550 a zatim docela spokojenost oproti ZX1 mi přijdou fotky daleko lepší :-) A fakt mě překvapil ten dotekový displej nejdřív to byla jediná věc kterou jsem na něm nechtěl ale nakonec se mi dost zamlouvá. Jediná věc oproti ZX1 co je tu horší je video foták neumí zoomovat v průběhu videa a ani doostřovat vždy si zaostří jen předem. ZX1 uměl obojí ale u FX550 mam firmeare 1.0 tak třeba bude novější a bude to tam. Mě osobně tyhle věco jsou jedno já s fotákem stejně video skoro netočim :-)
drak.p.d
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod rousini 29. 4. 2010 13:22

Díkes za informace, já jsem právě o ZX1 spekuloval. Můžu tě poprosit, co konkrétně bylo na fotkách horší, eventuálně jak vypadaly interiéry (hospoda).
Dotykáč musí být perfektní (takové rozšířené quick meny). Kdyby někdy po záruce přestal dotykovat, máš tam furt čudlíky :D
Mě právě to video docela láká a tam se konec 125mm projeví ještě víc než na foťáku.
Nechce se mi hernajs dávat sedmičku za TZ7 plus karta, pouzdro, čtečka...
rousini
Návštěvník

Odeslat příspěvekod dajk 29. 4. 2010 15:39

:oops:
Tak pořád váhám, jestli opravdu bude mít lepší fotky Fuji F70EXR, tak to asi vyhraje, ale ta FX550.... :-]
dajk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod rousini 29. 4. 2010 16:10

Já si myslím podle recenzí, že obrazově je F70 lepší. FX550 je spíš HiTech s možnostmi hrátek s nastavováním, ale u kompaktu s velkou hloubkou ostrosti je to jen hraní bez efektu. Prý stačí limitace ISO, WB...
Já zároveň trošku sosám rady z digimanie, ale víc než jsem napsal nevím. Na druhou stranu asi nemá cenu být cimprlich. Spoustu nectností napíšou majitelé zrcadlovek, zatímco cvakalkové jsou "vysmátí" ve své nevědomosti a užívají si cvakání...
U mě to vypadá na ZX1. Má dobrej poměr cena/výkon. Fotky na cvakátko nejsou špatný, má chip 5. generace (šum, výdrž), rozsah ohnisek je OK, video taky pěkný. TZ7 je lepší, větší, dražší.
rousini
Návštěvník

Odeslat příspěvekod dajk 29. 4. 2010 17:20

Díky za tip na Digimanii ;-)
Jen škoda že netestovali FX550, nebo Lumixe TZ6, na který sem měl taky zálusk....Ja budu tak dlouho váhat a vybírat, až nakonec přeberu :-]
dajk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod rousini 29. 4. 2010 18:22

To musíš na zahraniční recenze nebo počkat jestli tu někdo dá rozum...
http://www.cameras.co.uk/comparisons/fu ... mc-tz7.cfm
http://www.dpreview.com/reviews/specs.asp
http://reviews.cnet.com/digital-camcord ... txt%3bpage

Tady máš o zábavu postaráno...
rousini
Návštěvník

Odeslat příspěvekod rousini 30. 4. 2010 12:43

Vzal jsem ZX1 přes e-shop. Tak jsem zvědavej, jak budu náročnej... :roll:
rousini
Návštěvník

Odeslat příspěvekod dajk 30. 4. 2010 15:14

:-]
Tak koukám, kdo se tu ještě musí rozhodnout, sem já....
Na digimanii, z výběru mezi FX550, TZ6 a FinePix F70EXR, tak na moje požadavky prý TZ6....Ale podle me se víc tváří F70EXr na mou koupi :-)
....sem na to zvědav
Můj výběr: TZ6, FX550, ZX1, Fuji F70EXR :oops:
dajk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dajk 3. 5. 2010 20:48

:oops:
...ještě čekám....už máš tu ZXjedničku?
Počkám, co na ni řekneš, píšou, že té světelnosti je škoda...
dajk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ganec 3. 5. 2010 21:05

na ZX1 som este slusne slovo necital...
Napriklad tu: Snímky z Panasonic ZX1- co dělám špatně?.

Aj drak.p.d na tejto strane diskusie bol spokojnejsi s inym.
Olympus PEN-F a E-P5 + mZuiko 17, 45 a 75 mm F1.8, 75-300, 12-50, Sigma 30/1.4
(historická zbierka: Oly SH-2, Fuji F50fd, Konica-Minolta Z10, Casio EX-V8, Sony H20, Olympus PEN E-P1 TLK + Lumix 20 mm F1.7)
Ganec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod dajk 3. 5. 2010 21:10

Takže ZX1 možná ne, pořád nevim jestli jít do toho Fujiátka F70EXR, prý má dost špatný objektiv...prostě jestli je to možný do pěti tis., sehnat kompakt s lepší obrazovou kvalitou a dobrou světelností a ohniskem min. od 26-27mm :-)
dajk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod janfran 3. 5. 2010 21:24

Mě docela překvapily fotky z casia FH100: http://www.dcresource.com/reviews/casio ... ew/gallery
Přijde mi, že oproti jiným foťákům se stejným čipem (Sony HX5, Nikon P100, Fuji HS10) tolik nepatlá detaily...má taky 24mm ohnisko, RAW, manuální nastavení a rychlé sériové snímání.
janfran
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka