kompakt kolem 5000kč FX550 či jinej?

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod dajk 3. 5. 2010 20:39

Dík, ty fotky vypadají dobře, ale ta cena není ta pravá pro mě ;-)
Má cenu vůbec obměňovat tu mou C-500?.....a já byl tak natěšenej :-]
dajk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Daemonius 3. 5. 2010 20:41

dajk

F70EXR fakt ne .. efektivně to má sotva 5 mpix, stejně se to musí zmenšit aby to bylo koukatelný. Objektiv se trošku viklá, aberace jsou fuj, odolnost vůči přímému či nepřímému světlu skoro nulová. Sem sice zmlsanej, ale tohle je vážně vyhození peněz..
Daemonius
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod odklizec 3. 5. 2010 20:48

dajk, c-500 je historie. Musis si sam rozhodnout, jestli ti jeste staci, nebo uz ne. Pokud ne, fotaku se dnes daji koupit mraky. Je myslim zbytecne toto vlakno dal trapit, protoze ti nikdo presne nerekne, jestli udelas dobre nebo spatne. Nakonec to budes ty k do s fotakem bude fotit.

Jiste je, ze 95% dnesnich kompaktu pouziva pidicipy s vice megapixely, nez je zdravo. Ty pak sumi, odsumujou a nemaji dynamicky rozsah. Nejlepsi co muzes udelat, je projit si internetove galerie a podivat se na fotky z fotaku, ktere si vyhlidnes. Necekej ale, ze fotak za malo penez bude podavat nejake uzasne vysledky. Tak to bohuzel nefunguje.
odklizec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod dajk 3. 5. 2010 20:49

V digimanii se to jevilo celkem slušně, tedy až na objektiv...Tak už fakt nevim :oops:
Přihodit už nemůžu....
OK, dík
dajk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod rousini 4. 5. 2010 09:18

Já jsem toho moc nevyzkoušel s ZX1. Na čarodky se pokazilo počasí, pak byly nějaký povinosti, teď když se dostanu do města (kašna, kvetoucí stromy) tak prší...
Ale jinak můžu potvrdit, že video je dobrý, zoom chodí jemně a není vůbec slyšet. Dělal jsem fotky ze stativu na zoom a taky se mi zdá dobrá kresebnost a dostatek detailu, líbí se mi i.AF nebo jak se to jmenuje (locknutí pohubujícího se objektu a ostření na něj - přijde mi to účinnější než stabilizace). Je to šikovný prcek do kapsy.
Co mi vadí a ještě jsem na to nepřišel je podbarvení snímků do zelenohněda. Starý Collpix je trochu do modra. Čekal jsem z recenzí spíš teplejší podání...
Musím si s ním ještě pohrát, zatím se mi jeví OK. Určitě není do všech světelných podm., ale to já nepotřebuju. Navíc nevím o vhodném náhradníkovi s rozumným videem, zoomem, poč. ohniskem...
Náběh je rychlý, ostření okamžité, prodleva mezi snímky taky dobrá. Video se ukládá *.mov a je to žrout karet.

dajk: já sám líp poradit nedovedu (jinak bych si to koupil taky). Čtu, že F70EXR je *****... To si pak dotyčný musí nnechat starýho Canona, kterej má lepší fotky, akorátže když chce vyfotit víc než 2 osoby v obýváku, tak musí vybourat zeť...
Ale o tom to je. Já chci univerzál, který neumí nic pořádně, někdo potřebuje jednostraný aparát, který nemá široký záběr, nic nepřiblíží, ale dělá perfektní noční fotky. Já bych nechtěl jeho mašinku a on moji...
rousini
Návštěvník

Odeslat příspěvekod drak.p.d 4. 5. 2010 21:54

Já tu teď dlouho nebyl a koukam jak se tu rozjela diskuze.
Já můžu říct jen moje poznatky mezi ZX1 a FX550. Dle mého názoru FX550 fotí proti ZX1 znatelně líp. Nevim jestli je to jen světelnějšim oběktivem ale zatim jsem spokojenej což jsem u ZX1 nebyl. Hlavní rozdíly mi přijdou, že FX550 nemá takové problémi s ostrostí a v místnosti se mi taky fotky líbí víc. Nevim no nemam oba ted v ruce abych porovnal na stejných záběrech ale FX550 se mi pasuje víc. Ale u videa má zase plusový body ZX1 díky zoomu. Hlavně má FX550 ještě manuální režimy, jen je škoda že tyto oběktivy maji tak vekou hloubku ostrosti pak bych už ale nemusel tak snít po zrcadlovce :-D
drak.p.d
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod dajk 7. 5. 2010 16:07

Sem tu zas, samozřejmě vybráno nemám, ale zeptám se naposled :-)) ...
Kdo mi udělá hezčí fotky, Lumix FX60, nebo FujiF70EXR? (shrnem to na Automatiku...u Fuji sem četl dost špatný věci ohledně toho objektivu, tak bych chtěl vědět, co by to pro me znamenalo)
Už totiž nevím, tak si nejspíš vyberu z těchto dvou :-]
Díky a díky za trpělivost ;-)
dajk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod odklizec 7. 5. 2010 16:33

dajk, zkusi jsi si najit nejake fotky na netu? Totiz sance, ze nekdo tady ma oba fotaky, je prachmizerna. To znamena, ze jekoukoliv hledas radu, kazda odpoved bude ciste subjektivni a zalozena na osobnich preferencich ;)

Teorie rika, ze Fuji by mohl produkovat lepsi fotky. Ma kapanek vetsi senzor a mene megapixelu. To je vzdycky plus. Ovsem tezko rict, co to ma za objektiv a zpracovani obrazu? ;) Holt dokud si nenajdes nejake fotky, nikdy se k nicemu rozumnemu nedoberes.
odklizec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Candy 22. 5. 2010 08:36

Chtěl bych si koupit také kompakt okolo 5000 Kč, původně jsem měl ale vyhlídlý nějaký Canon IXUS. Jak je na tom s porovnáním s výše uvedenými F70 a FX550?
Candy
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 8. 6. 2010 12:38

Tak co jste všichni od května vymysleli? :) Shodou okolností budeme teď kupovat taky kompakt kolem 5000 a ať dělám co dělám, tak ty Fujiny podle mě vycházejí pořád nejlíp. A protože F200 už není k dostání, tak se to omezilo na F70/F80 (cenově prakticky nastejno) a tam už je to asi jedno... malinké zhoršení kvality u F80 je kompenzováno pár novými fíčurkami a o něco lepším (byť celkově stále průměrným) videem, takže asi F80... za 5000 nic lepšího se solidním zoomem, snímačem, kvalitou fotek a možností manuálního nastavení neseženeme, co? Recenze jsou sice rozporuplné, ale velikost snímače a široký ohnisko mluví pro F80 docela dost... a nevadí mi fotit na 6mpix místo 12mpix, aby se různé artefakty nebo šum projevily co nejmíň ;-)
Mr.Scully
Návštěvník

Odeslat příspěvekod janfran 8. 6. 2010 19:23

Mr.Scully píše:malinké zhoršení kvality u F80 je kompenzováno pár novými fíčurkami a o něco lepším (byť celkově stále průměrným) videem, takže asi F80...

Ono to zhoršení ale nemusí být zrovna malinké, záleží na situaci. Na nízkých citlivostech, nebo na vysokých citlivostech v bílém světle jsou ty foťáky obrazově srovnatelné. Ale při vysokých citlivostech v barevném světle (např. žárovkovém) trpí F80 mnohem víc barevnými fleky ve stínech. Problém je, že právě v žárovkovém světle je potřeba většinou používat vysokou citlivost, pokud nechceš fotit s bleskem.
janfran
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Mr.Scully 8. 6. 2010 20:02

Obecně v interiéru se asi bude fotit spíš s bleskem (je to přeci jen spíš foťák pro přítelkyni, já mám zrcadlovku). Myslíš, že se za ty peníze dá koupit něco kvalitativně srovnatelného nebo lepšího? Mluvíme hlavně o obrazovém výstupu, ať už při nižších nebo vyšších citlivostech.
Mr.Scully
Návštěvník

Předchozí stránka