od rousini 4. 5. 2010 09:18
Já jsem toho moc nevyzkoušel s ZX1. Na čarodky se pokazilo počasí, pak byly nějaký povinosti, teď když se dostanu do města (kašna, kvetoucí stromy) tak prší...
Ale jinak můžu potvrdit, že video je dobrý, zoom chodí jemně a není vůbec slyšet. Dělal jsem fotky ze stativu na zoom a taky se mi zdá dobrá kresebnost a dostatek detailu, líbí se mi i.AF nebo jak se to jmenuje (locknutí pohubujícího se objektu a ostření na něj - přijde mi to účinnější než stabilizace). Je to šikovný prcek do kapsy.
Co mi vadí a ještě jsem na to nepřišel je podbarvení snímků do zelenohněda. Starý Collpix je trochu do modra. Čekal jsem z recenzí spíš teplejší podání...
Musím si s ním ještě pohrát, zatím se mi jeví OK. Určitě není do všech světelných podm., ale to já nepotřebuju. Navíc nevím o vhodném náhradníkovi s rozumným videem, zoomem, poč. ohniskem...
Náběh je rychlý, ostření okamžité, prodleva mezi snímky taky dobrá. Video se ukládá *.mov a je to žrout karet.
dajk: já sám líp poradit nedovedu (jinak bych si to koupil taky). Čtu, že F70EXR je *****... To si pak dotyčný musí nnechat starýho Canona, kterej má lepší fotky, akorátže když chce vyfotit víc než 2 osoby v obýváku, tak musí vybourat zeť...
Ale o tom to je. Já chci univerzál, který neumí nic pořádně, někdo potřebuje jednostraný aparát, který nemá široký záběr, nic nepřiblíží, ale dělá perfektní noční fotky. Já bych nechtěl jeho mašinku a on moji...