Zdravím... nedavno jsem tady už vybíral kompakt a po dlouhém vybírání jsem si koupil Panasonic ZX1 a dost mě zklamal jak kvalitou fotek na plnou automatiku s porovnáním s x let starym 4 Mpix automatem od Kodaku, tak hlavně že to byl plnej automat a nešlo tam nastavit ani základní parametry kolem času clony a tak.
Dnes si pro něj má přijet kupec (doufam že si ho odveze) a budu potřebovat něco jinýho. Je mi jasný že ta kvalita jde u všech fotáků díky několikanásobném větším Mpix na malém snímači do kopru ale přesto se chci ještě zeptat zda se v této cenové kategorii nepohybuje nějaký ještě zajímavější kompakt s manuálnim režimem?
Kamarád co dřív měl starej 3.2Mpix kompakt od canonu tak fotil hezky ale nevim jak na tom dnes canon u kompaktů je. Co jsem se právě dočetl tak že levný kompakty dnes dělá nejlepší Panasonic ale nevim no.
Mam podmínku že ten foták nesmí bejt velkej (budu ho hlavně nosit ve vestě na ryby, vozit na motorce a nodit do práce) takže bohužel malej čip a chci manuální režim protože si rád s fotkama hraju.
Ten FX550 mi přijde docela zajímavej už jen díky oběktivu kterej začíná na 25mm a má drobet lepší výchozí světelnost než ZX1 tak budou fotky možná taky drobet lepší.
Díky za příspěvky Petr.