karmy píše:S jakým sklem na těh koncertech fotíš? jestli seťákem, chápu..
fotil sem jak tím bakelitem, tak i tím "L-kem" (17-40 f4), ale jak sem psal - moc v tom rozdíl nepozoruju - není se ani co divit, když sem je měl oba na "plnou" díru. Je možné, že Lko na tom bylo o něco líp se šumem. To co mě vadilo nejvíc byl fakt, že při užším pódiu nebyla možnost brát pořádné celky s účinkujícími i diváky - neměl sem už kam couvat - v ten okamžik bych dál království za full frame
kozakm píše:To musíš přece vědět ty, jestli hodláš víc fotit nebo točit video.
spíš sem asi moc nespecifikoval, co vlastně řeším: tedy, jestli mi ten full-frame vyváží se svou drastickou cenou crop u 550D - jestli ta cena není pro
video účely za full-frame příliš vysoká
_DAVE_ píše:dotaz jestli 5Dmk2 nebo 550D (zvláště pokud člověk nerěší rozdíl v kvalitě výstupu) mi přijde taky jako z jiné planety..
zde platí totéž co o pár řádků nahoře: jestli ta cena není pro
video účely za full-frame příliš vysoká - nebo-li, zda-li ty "DOF hrátky" budou o tolik s 5D lepší, aby to stálo za ty penízky - velikost čipu tedy výstup podle mně ovlivní
MurphyL6 píše:Ja si myslím, že je lepší vzít 550D a ušetřit na nějaký lepší Lkový objektiv s clonou 2.8 ...je na konzertech výhodou crop factor
někdy bych dal nevím co za full-frame, ale jsou to specifické situace ve specifických podmínkách (úzké pódium) - pokud by šlo jen o focení, to by se snad dalo u 550D kompenzovat nějakým širším sklem - asi bych moc v tomto okamžiku neváhal a ušetřené peníze dal do kvalitnějšího širšího skla. To co mi pořád vrtá hlavou je ta použitelnost ve videu - tam kde přijde ke slovu DOF faktor, bude podle mně ten ořez docela limiující. Teď jde jen o to, jak moc a jestli těch pár "čísel" navíc u čipu stojí vůbec za ty prachy.
Daemonius píše: Z 550D lezou krásný fotky a to bez moc velkejch SW hrátek.. 5DMK2 je pro hračičky, protože vyždímat z toho fakt vše dá fušku (taky je to "pro" foťák).
tohle beru taky jako spíš negativum - chápu že to už fakt není žádná sranda a nadto s větší plochou přichází mnoho problémů, které nemusím teď moc řešit
Daemonius píše: Kdyby měl D700 video a víc mpix, tak o Canonu neuvažuju.. nicméně nemá.
mě by stačilo i stejné množství Mpix a to rozhodování by bylo úplně o něčem jiném
Daemonius píše:Co se kvality videa týká, tak na výsledky z 5DMK2 má jen GH1 od Panasonicu..
3/4 čip mi obecně přijde jako šlápnutí bokem. Sem si myslel, že vývoj půjde ke stále větším čipům (limitně k full framu) a ono zatím prd - ale já to asi opravdu beru hlavně z pohledu využitelnosti DOF při točení (nemyslím tím dokumentů, na to jsou foťáky fakt o ničem), kdy jsem malým čipem v kamerce doslova ničen - už při 50mm ohnisku, se to nedá udržet a abych něco pořádně zabral, musím být přes 10m a víc daleko - never more !
_DAVE_ píše:Nezvyklý dotaz proto, že 550D a 5D jsou vcelku velmi rozdílné stroje.
tohle je moje chyba - specifikuji tedy v čem váhám
Primárně jde o využití většího čipu u videa, kde mohu lépe pracovat s DOFem. Otázka, je, zda-li to za ty prachy stojí ? Jestli fakt není lepší se na to vykašlat a jít do bakeliťáčku 550D, kde se spokojím s ořezem, který nemusí být ve výsledku tak hrozný.
Jinak všem děkuji za reakce.
Na výroky pana Suka nereaguji, myslím si, že jsou totálně mimo mísu.