PANASONIC FZ 38 vs. Olympus E-420

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Daemonius 6. 3. 2010 01:13

No zrovna D300/s bych neporovnával co se velikosti dSLR týká, to je slušná obludka (velká jako D700 pokud vim, s gripem je to D3 a snad i o fous větší).

Jinak bych nezatracoval EVF.. obvzlášť, když k EVF prakticky patří i m4/3.

Všechno má svůj smysl.. dSLR, EVF či kompakty, stejně tak foťáky v mobilu (už sem viděl fotky z mobilu co byly značně lepší než ty z kompaktu).
Daemonius
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod strny88 6. 3. 2010 05:14

A je to tady diskuze se ubírá směrem ala iPhone, jako věrný čtenář mobilmanie to nemohu přehlédnout :) Mám DSLR a mám to nejlepší na trhu(mám iPhone, nic lepšího neexistuje).
Pomalu začínám strácet zájem o nějaké zrcadlo, 99,9% fotografijí co jsem kdy digitálem nafotil mám v PC a to 0,01 procento z těch 99,9% jsem nikdy netiskl, nechávám si jen prostor aby ro nebylo tak jednoznačné:-) Ano nepotřebuji si honit ego s oběktivy atd, fotím si pro radost a pro dokumentaci mých příhod a zážitků, a ikdyž se na to dívám zpětně tak výsledná kvalita fotografií mi za DSLR nestojí, raději budu mít ultrazoom, vždy při ruce a kvalita bude vždy! podotýkám vždy pro mé učely dostačující, široké ohnisko je prostě výhoda, zazoomuju si co chci a jak chci kdykoliv, i když není potřeba, prostě si jen rád hraju a proto zoomuju :-)) cvak cvak, a doma na PC se můžu kochat co zajimavého se mi podařilo zaznamenat :-).... zpětně jsem si zkoušel hledáček na zrcadlu a nevím, přijde mi to celkem neohrabané, a celkově pro mé učely mi přijde zrcadlo zbytečné :-) ano neživím se fotografováním jako vy zdejší přispšvovatelé ;-)
Siemens M50,CX65,Nokia3510i,SamsungE720,MotorolaE398,L7,RazrV3,RizrZ3,SagemMYZ-55,LG Shine,NokiaN82,Sony Ericsson w810i,Motorola Ming,Samsung Galaxy Spica,Motorola DEFY,ATRIX, X, X+1,X Style,X4,Z3 PLAY,LG G8s,Google Pixel5, Pixel8
strny88
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pufko 6. 3. 2010 07:03

strny88 nemaj strach aj na teba príde... Vždy je to vačšinou tak že každý jeden užívatel prechádza zo staršieho kompaktu , ktorý kedysi kúpili rodičia na EVF kde je určite cítiť kvalitativný rozdiel , či rozdiel v rýchlosti.
Bohužial ale každy ked sa naučí ovládať ten svoj foťák tak pridu situácie kedy jednoducho jeho limity nedovolia urobiť dobrú foto...
Skús si odfotiť nejaký rýchly pohyb, či už preteky áut alebo motoriek alebo psa ktorého si rozbláznil tak že skáče meter do vzduchu... Celkom bežne sa ti stane že jednoducho budeš mať na výslednej fotografii iba polovicu foteného objektu, jednoducho reakčná doba po expozíciu je príliš dlhá na zachýtavanie momentiek. Treba na to cvik a mačkať spúšť o niečo popredu...
Ako som písal mám DSLR, EVF aj kompakt a vôbec sa fotením neživím, len som zistil kde má velké medzery technika ktorú som dovtedy používal, tiež som nevytlačil ani jeden jediný záber, všetko mám v PC (ani len poondiatu dovolenku, kde som si práve kôli vyhotoveniu papierových fotografií zakúpil album ktorý bol ručne vyrábaný - krásny suvenír ktorý je stále prázdny)
A tiež ako som spomenul, ked mi stačí nižšia kvalita, ktorá za ideálných podmienok nie je nijak zlá tak si beriem radšej kompakt, ktorý je o niečo väčší ako mobil, ktorý vopchám v pohode do hociktorého vrecka, to s EVF /DSLR nehrozí.
Ked by som si ja mal kúpiť znovu EVF tak by som šiel jednoznačne do FUJI S200EXR, aj ked ich objektívy patria k mierne horším, ale ručné zoomovanie je to, čím výrazne zrýchlim prácu s EVF, a tiež má aspon možnosť osadenia ext. bleskom
pufko
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mladyogar 11. 3. 2010 13:36

no,fz 38 možná,kdyby nebylo nic jinýho,měl jsem ho a za týden letěl jak namydlenej blesk,když evf,tak opravdu tu fujinu s200exr,tedy pokud nejde o video,má i trochu horší počáteční ohnisko a je to macek,ovšem dslr je dslr i když jen e420
mladyogar
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod strny88 11. 3. 2010 13:56

Děkuji za rady koupena FZ38 8-) Můžeme zamknout.
Siemens M50,CX65,Nokia3510i,SamsungE720,MotorolaE398,L7,RazrV3,RizrZ3,SagemMYZ-55,LG Shine,NokiaN82,Sony Ericsson w810i,Motorola Ming,Samsung Galaxy Spica,Motorola DEFY,ATRIX, X, X+1,X Style,X4,Z3 PLAY,LG G8s,Google Pixel5, Pixel8
strny88
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 11. 3. 2010 15:01

//Pety: Na žádost zakladatele uzamčeno
Pety
VIP uživatel

Předchozí stránka