Levny fotak do 5 tis

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod janfran 5. 8. 2009 21:29

Ony zase mezi těmi UZ většinou nejsou tak velké rozdíly, aby šly fotky z jednoho označit za luxusní a z druhého za mizerné. Ale já osobně bych taky dal přednost FZ28 před zmíněnými Canony. Je menší, s kvalitnějším objektivem, a o trošku vyšší šum často vykompenzuje nebo dokonce převáží lepší světelností. Jenom toho třicetinásobného zoomu je dosaženo výřezem, který si můžeš udělat na PC z kterékoli fotky, takže tohle bych za výhodu nepovažoval. Na SX10 by mě lákal výklopný display, ale výhody FZ28 by nepřekonal.
janfran
Návštěvník

Odeslat příspěvekod sikin1987 5. 8. 2009 23:28

LCD me vubec nezajima kdyz to reknu tak hnusne.ja treba pokladama za dost velkou vyhodu vydrz baterie ktera je schodna se starsima modelama FZ7,8,18 a stoji do 300
ppodle vyrobce vydrzi 450 snimku,a v tesu nafotili 650.To je neco uzasneho.Chtels me fotak co vydrzi apson 250 snimku a to tento urco.Ale my jsme tu ten zoom probirali a nekdo rikal ze to je tak jak se pise pri 3 MPx 30 x opticky zoom.Myslite ze timto fotakem pujde nafotit neco na barum rally? kdyz sme meli peny fotky aj z ixusem z roku 2001.tehda stal pres 20 tis. :D :D
ja si myslim ze ted koupim za 8 tis daleko kvalitnejsi fotak uplne jine tridy
sikin1987
Návštěvník

Odeslat příspěvekod sikin1987 9. 8. 2009 22:27

Klcui prominte ze zase otravuju a vracim se znova na zacatek,ale dneska sem vdiel v letaku elektra ten kodak jak sme o nem na zacatku mluvil 12x opticky zoom vsak vite. No a a stoji 2800. super cena a to elektro mam pod barakem takze reklamace by byly super,ale zase na druhou stranu problemy s akumulatorem. video k nicemu, v baleni neni ani popruh pres rameno.tos ja nevim.jako za ty penize to bdue fotit dobre,ale tohle je jen varianta jak usetrit a byt klidny kdyby se fotak *****.jinak FZ 28 ta vede to je super,ale nezlevnuje:D
sikin1987
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr1968 9. 8. 2009 22:54

Video k ničemu? :hm
Smrt je pouhý okamžik, kdežto hanba trvá navěky.
Petr1968
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod janfran 9. 8. 2009 23:10

Tak si ten Kodak klidně kup, když je takhle zlevněnej...kdyby fotil mizerně, tak ho s nějakou ztrátou prodáš, ale mezitim ti zase zlevní FZ28 (když nepůjde koruna moc dolů), takže moc neproděláš.
janfran
Návštěvník

Odeslat příspěvekod premacz 10. 8. 2009 08:35

Tak já mám FZ8 a musím na ní pět jen chválu ... myslím že je to nejlepší "kopakt" co jsem kdy měl. A FZ28 je ještě o něco lepší. Ta cena asi bude i tím že to je fakt super foťák, který se pořád prodává i za vyšší částky, takže výrobce nemá zatím potřebu zlevňovat.

Jinak co se reklamací týče - jak kamenný tak internetový obchod musí dodržovat stejné podmínky při reklamaci, takže bych řekl že je to jedno ... jen u toho kamenného můžeš prodejce chodit "prudit osobně", ale on s tím nejspíš stejně nic moc neudělá protože přístroj jen poslal do reklamace a na délku ani průběh reklamace nemá moc velký vliv.
Pentax K-x set ("konečně :-) "), Panasonic Lumix DMC-FZ8 ...
premacz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod sikin1987 10. 8. 2009 09:33

janfran: super nazor. Je pravda ze aspon uvidim jak me foceni chytne:).
premacz: FZ28 o rek bych o vic nez trosku lepsi,ale i FZ8 je super ,ale v dnesni konkurenci se jiz ztraci parametry. Ta cena je prave suprova. kdyz se zvazi vse co umi,tak pomer cena vykon je paradni,ale pro me to je moba dat 8 tis za fotak ,ale zase tam mam krome brasny vsechno. Ke kodaku musim koupit ten akumulator,popruh taky no a brasna ta se mi moc zatim nechce,ale ej to potreba. Ty reklamace to je osemetne,protoze kamenny obchod mam tady su tam za 5 min a oni at sis nim delaji co chcou,ale ja nemusim na postu a platit a bat se co bude. Krom toho cetl sme ze tento fotak kdosi reklamoval 3x. A vseobecne vsechny kodaky. Ja rikam na reklamace ja mam stesti.Me se vse kazi:D
sikin1987
Návštěvník

Odeslat příspěvekod premacz 10. 8. 2009 09:51

sikin1987 píše:janfran: super nazor. Je pravda ze aspon uvidim jak me foceni chytne:).
premacz: FZ28 o rek bych o vic nez trosku lepsi,ale i FZ8 je super ,ale v dnesni konkurenci se jiz ztraci parametry. Ta cena je prave suprova. kdyz se zvazi vse co umi,tak pomer cena vykon je paradni,ale pro me to je moba dat 8 tis za fotak ,ale zase tam mam krome brasny vsechno. Ke kodaku musim koupit ten akumulator,popruh taky no a brasna ta se mi moc zatim nechce,ale ej to potreba.

Tak určitě je FZ28 už zase trochu o něčem jiném, ale i k mé FZ8 mi stačí jen dvě baterie abych zaplnil 2G SD :-) a to nefotím do RAWu ani na plných 7Mp, ale jen na 5Mp ...
Brašnu to chce, nemusíš nic obrovského, ale aspoň něco to chce, aby se tam vešel foťák, náhr. bat. a karta a třeba nějaký ten filtřík.
Jinak vřele doporučím UV filtr a polarizační filtřík ... i u těchto fotoaparátů je to celkem fajn věcička :-)
Osobně bych šel do Panasoniku, ten Kodak mi nějak neoslovil.
Pentax K-x set ("konečně :-) "), Panasonic Lumix DMC-FZ8 ...
premacz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod sikin1987 10. 8. 2009 10:53

Jj jako je to ted jen o penezich.Ted nemuzu fotit ani mobilem,protoze kupuju aj mobil a fotak
sikin1987
Návštěvník

Odeslat příspěvekod sikin1987 12. 8. 2009 12:13

Tak jeste sem se nedokopal zajit do toho elektra:D ale stejne co tam uvidim. O tom fotaku vim vse. Bud vemu nebo ne.ale abych rekl pravdu tak me k nemu laka jen cena a to ze bude vpohode reklamace.
sikin1987
Návštěvník

Odeslat příspěvekod sikin1987 13. 8. 2009 14:19

Koupil sem na ukouzku toho kodaka a hend zitra ho du vratit,protoze to je hruza otrensa s tim napajenim. Alkalicke baterie to nezere! Dobijeci tuzkovky to nezere, zere to jakesi pdoleane lithiove,ktere stoji 100 kus. A na tom bych za rok prodelal cenu toho fotaku. Jedina moznost koupit dobijeci akumulator KODAK cena od 300 nahoru a za 500 nanijecku. A kdyz to sectu tak ssem na cene fotaku 4 tis. Jinak fotak nefoti spatne,ale kvalita zpracovani je otresna. Byl sem zvedavy kam se to posunulo,ale to co vim je hruza. Mel sem pred 5 lety fotak UMAX a tam sem mi vylamaly zobacky s dvirky na baterky a nefungovaloto kvuli kontaktu.Tady by to bylo za rok to same. Je to kus plastu hruza opravdu. Zoom funguje pekne,ale 12 jak sem zjistil je malo. SOtrilo to pekne,ale fakt ani za ty prachy se to nevyplati.Ted to ani nemuzu poradne otestovat,protoze k tomu je ta bateka kodak,kterou kdyz jim vybiju,tak me to nemusi vzit z5,takze fotit raci nebudu.
Jdu do Panasonicu
sikin1987
Návštěvník

Odeslat příspěvekod FC Barca 13. 8. 2009 14:30

sikin1987 píše:Tak jeste sem se nedokopal zajit do toho elektra:D ale stejne co tam uvidim. O tom fotaku vim vse. Bud vemu nebo ne.ale abych rekl pravdu tak me k nemu laka jen cena a to ze bude vpohode reklamace.

Sestra ten fotak používala rok a pak musela reklamovat, zjistím kvůli čemu to bylo...
FC Barca
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod sikin1987 13. 8. 2009 15:54

Klcui dovolil sme si par testovacich snimku treba vas to bdue zajimat
http://sikin1987.rajce.idnes.cz/Snimek/
sikin1987
Návštěvník

Odeslat příspěvekod LGA 13. 8. 2009 16:17

Nechci zakládat nové téma, tak se zeptám zde.

Jaký fotoaparát jako náhradu za Canon A610?
Uvažoval jsem bez vybírání o A650, ale ten se už bohužel neprodává.

Požadavky: aby uměl to co A610 (blbosti jako zvýraznění barvy beru jako nevýznamnou funkci) a rozměrově byl cca stejný.
LGA
Návštěvník

Odeslat příspěvekod sikin1987 20. 8. 2009 11:38

kluci potrebuju rychlou radu. Konecene sobejvily v bazaru fotky co me vyhodvuji cenou a funkcema a vykonem. jsme an tom ted spatne s penezma takze FZ 28 je pro me spis sen,ale nekdo tam zabizi 3 mesice starou za 6900 plus mozna dohoda. to by se uz dalo. dale tento fotak OLYMPUS SP-550 UZ za 3500 a FZ 28 za stejnou cenu. do ceho byste sli? do toho panasonicu nebo olympusu? olympus ma vetsi opticky zoom,ale mysli si ze nefoti moc pekne.zase je k nemu brasna no
sikin1987
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka