Levny fotak do 5 tis

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod sikin1987 25. 7. 2009 13:02

ahojte jsem pres foceni amater a chci si nechat hodne poradit.Dlouho jsme premyslel jestli si kupovat mobil s nej fotakem na trhu,ale dosel sem k nazoru ze ani za rok nebudou ty malicke cocoky fotit jako fotak radove kolem 3 tis.Takze sem se rozhodl ze si koupim zvlast mobil a fotak. cena by mela byt do 4 tis. a moje hlavni pozadavky jsou opticky zoom min 4x min VGA video. Ale spis bych to videl na HD video,protoze kdyz uz fotak tak at to nataci lip jako LG arena
je mi uplne jedno jestli to bud emalicky fotak nebo macaty fotak ve stylu zrcadlovky.
2 dny brozdam po netu a narazil jsme na zasadni proble, A to ze fotaky neumi opticky zoomovat ve videu coz me dost mrzi. Chci s etedy zeptzat jestli vite o necem levnejsim co tuto funkci ma.Pokud ne je to vyreseny a dam se jinym smerem a to ze zvysim naroky na zoom a to min 10x.Takze asi takto pokud nejaky levnejsi fotak umi zoomovat ve videu staci zoom aj 4x protoze s vetsim by to stalo asi ranec.Pokud ne tak bych hledal neco na tento styl
OLYMPUS SP-560UZ a nebo tento KODAK EasyShare Z8612 IS-ct jsme vsak ze si uzivatele stezuji ze kodak je poruchovy a odchazi snimace atd.cenove super,ale chci spolehlivy fotak.
Pokud mi reknete ze kodaku s evyhnout,tak bych asi uplne snizil naroky a koupil bych po porade s vama neco spolehlivyho do kolem 2500 a muj typ je asi PANASONIC ct jsme recenzi v computure a na ne ja dost dam.
Diky za vase tipy a rady:)
sikin1987
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vanDave 26. 7. 2009 09:13

http://www.megapixel.cz/digitalni-kompakty

Mrknul bych třeba na Sony W290 http://recenzie.hladacik.sk/index.php?x ... 09#Loc1509, ale nevím jestli jde zoomovat při videu.
Nebo Panasonic TZ5, taky už má HD video a umí i zoomovat. Jenom zvuk je oproti Sony horší.
Nebo bych ještě mrknul na něco od Samsungu - IT100 a hlavně WB500 a WB550, ale nic o nich nevím... Zkus si najít recenze přes Hladáčik.

Samsung WB500 nebo 550 jsem viděl v Datartu, je dost podobnej Panasonicu TZ5 a TZ7.
->>> Seznam hifiprodejen: http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.php?f=1724&t=767373 <<<-
Gangsta asesoríz: Hlavní je řetěz. Skorozlaté řetězy se dají sehnat v metráži v železářství. Koupíme asi tak 5 metrů. :D
Olympus E-PM1 + 14-42mm
vanDave
Návštěvník

Odeslat příspěvekod sikin1987 26. 7. 2009 14:10

Super diky omrknu to a cekam ze mi snad jest nekdo poradi.
sikin1987
Návštěvník

Odeslat příspěvekod sikin1987 26. 7. 2009 14:15

ty covece diky za snahu,ale tys me poradil fotaky na kere nemam ani nahodou:D:D ja chci neco co bude fotit lip nez nejlepsi mobil na trhu,ale min 4x opticky zoom ,ale max cena 4 tis
sikin1987
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 26. 7. 2009 16:25

Kup si Panasonic FS3, zbude ti i na kartu a pouzdro. Akumulátor s nabíječkou jsou v ceně.
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod sikin1987 26. 7. 2009 20:23

no ja vim ze chci za malo penez moc muziky,ale ten zoom sme si rikal ze min 5x chci.Chci s ezeptat jestli jsou ty kodaky fakt poruchovy.
sikin1987
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 26. 7. 2009 20:58

Poruchový? Ani ne, ale mnoho z nich vyžaduje originální aku Kodak - mnoho obchodů o tom vůbec neinformuje - a zpracování obrazu u Kodaku kulhá za špičkou. Používat se dají, to ano, ale zjistit si předem detaily o napájení konkrétního typu.

To máš těžký, slušné ultrazoomy stojí tak od 7-8 nahoru a 5x zoom u kompaktů je buď nad 5000 nebo začátečnické Panasonic LZ8/LZ10. Levné 5x zoomy má i Fuji, zkus se podívat po nich.
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod sikin1987 26. 7. 2009 21:25

Jak jsem psal uplne nahore ten ultrazoom od kodaku co ma 12x zoom je vyprodejovy. celkem slusny teda hodne cet sme recenzi,ale taky uzivatele rikaji ze odchazi digitaklni snimac nebo co a ja to nechci porad posilat na opravu,ale zase jetsli ty 2 roky vydrzi tak za 3 tis to je uzasna vecicka
sikin1987
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr1968 26. 7. 2009 21:47

2 roky vydrží.A kdyby ne,tak záruka
Smrt je pouhý okamžik, kdežto hanba trvá navěky.
Petr1968
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod sikin1987 26. 7. 2009 22:30

akorat ja foceni vubec nerozumi.Muzete mi potvrdit,ze s ultrazoomem muzu met nepekne fotky? kdyz tam je jen opticka stabilizace a hledacek a nebo ja ted nevim co presne,ale proste cetl jsme ze ty fotky muzoudopadnou hur ze budou rozmazane.Ja bych rad fotil krajiny proto chci zoom a taky hodne makro veci s bleskem.Ale proste nechci od toho nic extra.ted jsme byl zvykly na mobil N73 predtim K750 a s tatkoviym anonem digital ixus 330-pouze 2 MPx jsme taky neco nafotil. Chci se zeptatj jestli se ta veda u faotaku posunula tak daleko ze treba fotak za 3 tis bude delat lepsi fotky nez ten ixus. je to z roku 2001.Ja si myslim ze optika je optika.Ne ze by tam bylo neco extra,ale nejaky levny samsung si myslim ze nema sanci. Megapixli vubec neresim.Spis bych raci chtel neco s do 8 at ty fotky nezabiraji vic jak 3 MB
sikin1987
Návštěvník

Odeslat příspěvekod janfran 26. 7. 2009 23:09

Fotky můžeš zkazit i s profesionální zrcadlovkou, protože největší podíl na nich budeš mít ty sám. Ale s UZ by těch zkažených mělo být podstatně míň, než s mobilem. Jestli nechceš mít moc datově objemné fotky, nastav si v menu nižší rozlišení- kvalita se stejně zmenší jenom trochu a ušetříš dost místa na kartě.
janfran
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr1968 27. 7. 2009 00:14

Profesionál,umělec využije i nedokonalosti (zařízení) k velkému umění. Člověk bez citu možná dokáže udělat technicky kvalitní záběr,ale bude to jen vyfocená realita,žádný nápad,myšlenka,umění.
Petr1968
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod sikin1987 27. 7. 2009 09:18

Jasny to urcite.Ja sem si prave rikal ze kdyz si koupim kompakt nejaky uplne levny tak s tim muzu fotit zase jen takovy momentky jako s mobilem,ale kdyz ultrazoom kolem teda tech 5 tis nebo neco starsiho s bararu co stalo treba 10,tak ze s tim uz muzu udleat kvalitni fotky
sikin1987
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Petr1968 27. 7. 2009 12:03

Kolem 5 tisíc? I ten Kodak pod 3000 je kvalitní.
Petr1968
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod sikin1987 27. 7. 2009 12:28

No nevim jako dival jsme se na nejky testy a na fotky a moc se mi to nezdalo.Natoze ut to je proste takovy objektiv.SDamozrejme s nejakym mobilem se to neda srovnavat,ale jako zazil jsme peknejsi fotky z naseho canono,ale samozrejme zalezi na svetelnych podminkach.
Zeptam se takto kdybych chtel opravdu to nej do 5 tis At s etyce znacky,kvality optiky,zoomu a treba napajeni,tak co byste poradili? ja mam jasno ze nechci uz nejaky maly prditko kompakt. Min chci neco mezi ultrazoomem a kompaktem jako je ixus.Jsou takove macatejsi fotaky co maji zoom i 10x ale nejsou tak moc macate a tezke jako treba G9.Vsak vy vite co myslim
sikin1987
Návštěvník

Další stránka