Hledá se kompakt s průhledovým hledáčkem

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Dimo 24. 5. 2009 22:09

Zdravíčko,
známý hledá levný kompaktní digitál (nový) s průhledovým hledáčkem - to jsou jediné požadavky - a obrátil se s tím na mne. Tlačí ho čas a já teď vůbec nemám čas jej hledat po netu, proto se obracím na vás, resp. někoho, kdo má o tomto přehled. Vím že výběr bude v podstatě jen u Sony a Canonu. Prosím, mrskněte mi sem pár typů a orientačních cen, zbytek dohledám... Díky.
Nejlepší přátelé : Foťáky, PC, internet.
Ale lidi jsou lidi.
Dimo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod decibel 24. 5. 2009 22:14

odporúčam to čo mám doma Canon A590 IS, dá s azohnať fakt lacno a fotí celkom fajn, G10 to síce nie je, ale na doveolenku stačí :)
Canon EOS 5D MkIII, 24-70/2,8L, 70-200/2,8L, 35/1,4 Sigma, 50/1,4 Sigma, 85/1,8 Canon, 100/2,8 Macro

OM-D E-M10, 14/2,5 Panasonic, 20/1,7 Panasonic, 45/1,8 Olympus, 40-150/4-5,6 Olympus, (na backup + zábava)
viacej na: http://jozefpeniak.blogspot.com/
decibel
Návštěvník

Odeslat příspěvekod karmy 25. 5. 2009 05:38

TTL nebo takovým tím klasickým jaký se dával do nejlevnějších foťáků za dob kinofilmu?
karmy
Návštěvník

Odeslat příspěvekod irmo 25. 5. 2009 06:49

myslim, ze lubovolny canon triedy "A" splni vsetko co chce ...

TTL vo fotografii = Through-the-lens metering ;-), tzv meranie cez objektiv (expozicia najme) takze to nema nic spolocne s hladacikom ...
Priehladovy hladacik = opticky tunel vedeni mimo objektivu, tzv nepozeras sa cez objektiv ale cez samostatny opticky tunel (casto vybaveni optikou, a zoomom) dochadza k paralaxe atd ....
irmo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 25. 5. 2009 07:35

Najviac takch kompaktov ma asi Canon,.... u ostatnych vyrobcov je ich malicko ..... a dlho nepreberaj, lebo tusim vymieraju....
Ondrej Bobek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod karmy 25. 5. 2009 14:49

To irmo: ah, tak srry, já myslel že se TTL používá i pro název hledáčků (D)SLR a že průhledový zahrnuje toto i onen samostatný optický tunel :)
karmy
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Dimo 25. 5. 2009 21:33

OK... klidně. Kdyby se někdo chtěl ještě obtěžovat s vybráním toho v současnosti nejlevnějšího Canona s průhleďákem, co se prodává, budu rád. Vím že vymírají, páč to jen zvyšuje cenu, jenže známý je starší člověk a to je typický uživatel, který hledáčky stále využívá, to stejné moje máti :-) Zkrátka, mají krátké ruce na displeje, rozumíte...
Ale lidi jsou lidi.
Dimo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod janfran 25. 5. 2009 22:11

Ony ty hledáčky u Canonů jsou bohužel tak prťavé a nepřesné, že se dají využít leda nouzově, např. když kvůli ostrému slunci není vidět na display, nebo když je potřeba foťák lépe stabilizovat- ale fotit přes ně stále, to bych opravdu nikomu nepřál.
janfran
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Dimo 26. 5. 2009 23:24

Ježiš... já vím jaký je to peklo, tyhlety minihledáčky, to nepotřebuju rozebírat. Zítra už mám čas, takže si je pohledám už sám.
Ale lidi jsou lidi.
Dimo
Návštěvník