Nákup foťáku v PL

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Gooorila 27. 3. 2009 06:44

Jak je to se zárukou u nakoupeného zboží v Polsku? V Eshopu jsem si vybral zrcadlovku, u které je napsáno, že záruka je 12 měsíců. Googlil jsem a našel informaci, že Polsko je člen EU a tak má také zákonou 24 měsíční záruku, takže je potřeba zakoupený produkt registrovat a zbylých 12 měsíců je řešeno takto.
Jedná se o fotoaparát Sony, který by měl být řešen mezinárodní zárukou, takže bych měl mít šanci kdykoli, během 24 měsíců od zakoupení, reklamovat zboží i u nás, ale po zkušenostech známého s mobilním telefonem Nokia, který sice pocházel z kameného obchodu v CZ, ale autorizovaný servis jej odmítl opravit, protože se jednalo o distribuci určenou pro PL, si radši zjišťuji info dopředu.
Gooorila
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod maciakba 27. 3. 2009 11:12

ja som si to zistil u nikona poslanim emailu, pri kupe z polska mam narok na 1rok zaruky zoberu to v autorizovanom stredisku, staci im blok a potvrdeny zarucny list

takze radim ti posli email do sony a uvidis co ti napisu, inak to s tou nokiou je teda divne :-/
maciakba
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Gooorila 27. 3. 2009 14:35

jj, psal jsem jim a bleskově odpověděli, že záruka je EU, takže není problém. Akorát je divný ten jeden rok.
Gooorila
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod voyo 28. 3. 2009 09:00

zaruka na kazdy tovar je 12 mesiacov od vyrobcu - medzinarodna teda v celej eu (mam alphu a300 som sa pytal priamo v sony, ale plati to napr aj pre samsung)
dalsich 12 mesiacov poskytuje predajca u ktoreho si vyrobok kupil.

teda ak kupis v polsku, prvy rok mozes reklamovat aj doma, ale druhy rok uz musis poslat predajcovi kde si to kupil.
voyo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Gooorila 28. 3. 2009 09:40

Dík za info. V pátek jsem psal do eshopu a domlouval si osobní převzetí na pondělí, kdy mám cestu kolem. Katowice jsou od nás 100km, takže mě cesta i v případě reklamace vyjde na 300,-, takže kritický problém to není.

Chtěl jsem koupit nějaký lepší kompakt, protože nejlevnější zrcadlovky se u nás pohybují od 10k nahoru, ale ceny v PL mě překvapily (Set Olympus E420 s objektivem 14-42 za 7000,-kč, když se u nás prodává za 12000,-, to je rozdíl).
Já se nakonec rozhodl pro SONY Alfa A200. Ten se normálně prodává u nás kolem 10 000,- a nyní udělal electroword akci za 9000,-, takže rozdíl oproti PL je jen 1000,-, ale za to mám nějakou levnější brašnu a kartu, takže jsem rozhodnut.
Gooorila
Kolemjdoucí