Panasonic FX-35(7)

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Kup si :
Panasonic DMC-FX37 2 %  25%  [ 2 ]
Panasonic DMC-FX35 1 %  12%  [ 1 ]
Panasonic DMC-TZ4 1 %  12%  [ 1 ]
Panasonic DMC-TZ5 3 %  37%  [ 3 ]
Jiný 1 %  12%  [ 1 ]
Celkem hlasů : 8

Odeslat příspěvekod drago5 8. 2. 2009 14:15

Dobrý den,
Chctěl bych od Vás radu.Po dlouhém pročítání technických parametrů,diskuzí,recenzí jsem dospěl k názoru že dneska jsou všechny kompakty naprd. Bohužel s tím nic nenadělám a tak si musím vybrat.V nejužším výběru jsou Panasonic DMC-FX37 , Panasonic DMC-FX35 a Panasonic DMC-TZ4,5.
Extra zoom nějak nepotřebuju,ale vada to není. Fotit budu dovolenou (alpy,moře), a vše kde se budu pohybovat.85% venku za denního světla,15 interiéry. FX-37 a 35 se liší snad jen zoomem (o 1x),jinač v ničem.Ale chce to hledat všechny specifikace,neboť některé int.obchody záměrně některé infor.neuvádějí. Co by ste si vzali VY? (pouze z těchto).Děkuju
drago5
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Petr1968 8. 2. 2009 15:12

Samsung NV100HD
Smrt je pouhý okamžik, kdežto hanba trvá navěky.
Petr1968
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod drago5 8. 2. 2009 19:27

Díky ze tip,přikládám citaci z Digimanie k Vámi zmiňovanému Samsungu:
Bohužel pořád zůstává největší problém fotoaparátů Samsung, a tím je nízká kvalita fotografií. ISO 400 je už naprosto nepoužitelné a ISO 200 je tentokrát aspoň na hranici použitelnosti. Od 1/1,72" CCD čipu s rozlišením 14,7 MPx skutečně nelze čekat zázraky. Na krátkém ohnisku bude trochu trápit aberující objektiv.

Po celkovém zhodnocení musím uznat, že Samsung NV100HD je velmi dobrý fotoaparát poněkud nezvyklého designu a ovládání. Negativ není hodně, ale nízká kvalita fotografií již na střední citlivosti může leckomu vadit. Jinak je to fotoaparát, ze kterého budete mít spíše radost
drago5
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Petr1968 8. 2. 2009 21:41

ISO 400 z Panasoniku je také něco :D :D :D 10,1 na Chipu 2,33 u FX 37 není také žádná výhra :D
Smrt je pouhý okamžik, kdežto hanba trvá navěky.
Petr1968
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Gimli 8. 2. 2009 23:03

Zdravím, mám v podstatě podobné dilema. Vybírám víceméně mezi stejnými foťáky. Jelikož je to ale spíše pro manželku, tak nakonec se přikláním k FX37. Přeci jen ta TZ4/5 už je trošičku větší kompakt, i když ne žádný obr. A manželka chce něco malého do kabelky a ta fx37 se jí zamlouvala. Takže asi půjdu do FX37, ale mám ještě relativně na nákup čas pár měsíců,tak třeba půjde cena dolů. Ale souhlasím s tebou,že tyto kompakty patří mezi špičku v této kategorii, i když ne úplně tu ejvyšší. Ale to už by sme cenově byly někde jinde. Ale taky by mne zajímaly názory uživatelů třeba FX 35/37 na jejich foťák. Přeji šťastný výběr.
Gimli
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod drago5 8. 2. 2009 23:32

Čau,čau, to sem rád že nejsem sám kdo řeší "dilema" :o) Dneska sem si skočil do elektra a měli je tam oba.TZ5 je sice na svoje parametry nádherně malá,ale do kapsy se fakt více hodí FX-37(nikde nic nevystupuje,designově čisté).Ještě pořádně projedu rozdíly mezi 35 a 37čko,protože za cenově se liší o 1500 a za to 37čka nabízí navíc snad jen o 1x větší zoom,max. ohnisková vzdálenost je větší o 25mm a má trošičku horší světlost :shock:
drago5
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Gimli 9. 2. 2009 16:28

tak rozdíl mezi fx35 a 37 je asi hlavně v o něco větším zoomu,jinak ty parametry,co jsem se díval,jsou víceméně stejné (a mírně horší světelnost na delším ohnisku, jak jsi psal). U mne ale v rozhodování hrál roli i optický zoom,chtěl jsem aspoň 5násobný,což má 37. Pravdou je,že 35 má jen o málo kratší... ale jelikož nespěchám s koupí,tak si možná počkám,jestli cena půjde u 37 dolů nebo ne. POkud ne,tak možná taky půjdu do fx35. Co je ale hlavní - zajímaly by mne názory majitelů tohoto foťáku, zatím nikdo nic, nebo ho snad nikdo nemá? (taky možnost :D )
Gimli
Kolemjdoucí