rakouský nebo německý obchod

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Zbyněk Vašek 2. 2. 2009 21:28

Vzhledem k nechutnému zdražení techniky canon na našem trhu (v době kdy si chci koupit objektiv EF 70-200mm f/4 USM), se rozhlížím po světě. A proto se na vás obracím s dotazem a prosbou.
Neznáte nějaký spolehlivý nebo vyzkoušený e-shop či kamennou prodejnu v Rakousku nebo v Německu (nejlépe kolem hranic s ČR)? Něco se mi povedlo najít ale jelikož nešprechtím, tak nemám žádnou jistotu ani reference o spolehlivosti prodejen.

S díky Zbyněk Vašek
Zbyněk Vašek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kromec 2. 2. 2009 22:04

Co megafoto nebo oehling oba jsou to nemecke obchody prodavajici i do CR, takze nepotrebujes znat Nemcinu.
http://www.oehling.cz/inshop/scripts/sh ... ontakt.htm
http://www.megafoto.cz/kontakty
CPU Zilog Z80 A/3,5 MHz, RAM 48 KB, ROM 16KB, grafika 256x192 bodů v 15-ti barvách,magnetofon ;) :)
kromec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod irmo 3. 2. 2009 09:14

v CR je nieco drahe ??!?!?!?!? :)

no ked si uvedomim ze pomyselny (kedze mame Euro) kurz SKK/CZK je teraz 1.07, tak by som sa hodne divil aby nieco bolo drahe prenas cudzincov v CR ..... vsetko je uvas cca o 20% lacnejsie co zodpoveda prepadu Ceskej koruny, ale kedze nic stoho nevyrabate tak logicky by to mal bit iba kratkodoby prepad a ceni by sa mali rychlo vyrovnat.

Proste ste v píp .... a nakup v cudzine ti to nijak neporiesi, racej kupuj teraz kym este predavaci nezdvihli cenu a predavaju stare zasoby zo skaldov ....

tolko moj nazor :)
irmo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 3. 2. 2009 09:49

Asi tak - vláda se s centrální bankou tak dlouho snažila oslabit českou korunu, aby vyhověla exportérům, že se po příchodu krize (k nám přece nemůže přijít, jsme chráněni korunou - Václav Klaus) dostala Kč na velmi šikmou plochu, četl jsem předpovědi o Euru až za 36 Kč a vůbec bych se nedivil.
Nejdřív se to projevilo na počítačovém zboží - například disky a paměti vyletěly proti prosinci o 20-25%. Digifoťáky jsou pomalejší, neinovují se každé dva tři měsíce, ale po půlroce až roce, takže pokud chcete kupovat, najděte nejnižší cenu v ČR a objednejte DNES. Za týden bude zase hůř.
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod tifar 3. 2. 2009 18:02

nemam rad,ked si nejaky slovensky skodak jesitne hladi ego pri pohlade na kurz ceskej koruny.Este menej mi vonaju reci o píp, akokeby sme mi byvali na olympe...:(..
ibasso dx200+audiosense t800
galaxy s7+dragonfly red+corda swing+akg 701
tifar
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Zbyněk Vašek 3. 2. 2009 21:11

no, jde o to, ze na několika rakouských webech po přepočtu na Kč vychází konkrétně tento objektiv kolem 15k a u nás je povětšinou za 17490Kč. Nejlevnější je zaním Oehling kde to vychází kolem 16k a něco.
Jinak všeobecně: zaslechl jsem zprávy, že k novému roku Canon czech zvedl skokově ceníkové ceny a obchody se jimi samozřemě rádi řídí. Oslabení koruny vůči euru nemohlo přece způsobit skokový nárůst ceny objektivu o ccca 3tisíce korun. A mám iformaci, že ceny eura jsou pouze kosmeticnou záležitostí a po ustálení cen by mělo dojít k maximálním slevá o cca 4-6% (což je v této cenové hladině pětisetkorunová položka)

jeste poznamka: k tomu objednání, nerad bych objednával, radši bych si ho dojel vybrat osobně. Nebo myslíte že se bojím zbytečně? Jde mi o to, že prý i Lkové objektivy mají kus od kusu nějaké vady výrazněji vybočující z mezí daných celou řadou.
Zbyněk Vašek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod irmo 4. 2. 2009 08:32

tifar - to nieje o hladeni ega ... to je realita, proste ked si mal predtim kurz cca 1.25-1.35 a teraz mas kurz 1.07 tak obchody to nestihaju tak rychlo sledovat ... a to "pip" mi tam musel napisat nejakej admin ..... ja nepouzivam diakritiku ;-) a uz toboz to nieje o olympiade .... rovnako by som to napisal madarovi ktory by sa stazoval na cenu vyrobkov z cudziny ci islandcanovi .....

Proste kriza dost pomiesala kurzi a obchody to nie vzdy uplne sleduju.

Zbynek V. vela zahranicnych obchodov udava cenu bez dane ... pridaj k tomu este postovne atd + problemi zo zarukov a rychlo to racej kupis na oehlingu za 16k ako v rakusku za 15k ....
irmo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Conik 4. 2. 2009 14:35

Zdržte se prosím debaty a zkuste odpovědět na otázku :)) Znáte nějakej rakouskej/neměckej spolehlivej e-shop, kterej by poslal zboží do česka?

Ano, v ČR je canon od novýho roku mnhem dražší než všude jinde. To je prostě fakt.
Tak neřešte kurzy měn, finanční krizi a já nevím co ještě, toho už je myslím dost :))
Conik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod irmo 4. 2. 2009 15:09

napr.
https://www.redcoon.at/
http://www.vienna-camera.com

je asi to najlacnejsie co poznam s AT, a zaroven spolahlive ...., ci posielaju do ceska neviem, vieden je blizko a mam tam prenajaty bit ...
irmo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bythotrephes 4. 2. 2009 15:45

V Brne www.afoto.cz ho ma skladem za 15390,- skladem, jinak Oehling je solidni, i na dobirku (jinak prodejna je v Klatovech.. Z venku bych se staral hlavne o platnou zaruku, jinak je fakt, ze u L-kovejch skel problemy s vadnymi kusy nebyvaji, spatnou povest v tomto ohledu ma (mel) snad jedine EF 100-400 L.
bythotrephes
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Zbyněk Vašek 4. 2. 2009 16:20

moc Vám všem díky :)
shodou okolností do Brna mám v pátek cestu, tak se tam juknu :)
Zbyněk Vašek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Zbyněk Vašek 8. 2. 2009 08:47

Tak od poátku jsem šťastným majitelem Canon EF 70-200mm f/4 USM :)
díky bythotrephesovi za tip. Koupil jsem u antik foto
Zbyněk Vašek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod profakademik 8. 2. 2009 21:12

mili Pety.Nevim jak si stary-kolik ti je,ale to ego,ked ceska koruna bola nadhodnotena 15 rokov rastlo len v tebe.Teraz ked nastalo JITRO,ste stoho vcsetci neaky na nervi..
profakademik
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pety 9. 2. 2009 06:09

//Pety: Vlákno splnilo účel a proto jej zamykám. Konec OT příspěvků.
Pety
VIP uživatel