vrácení VAT z USA,EU

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod pavel.tenista 15. 12. 2008 20:20

no ale jde ten odpocet udelat nejak zpetne? kdyz uz jsem to zbozi koupil? ted trosku odbocim - treba u benzinu, hotelu apod? Na benzince s nima asi nebudu resit jestli mi daji cenu bez DPH
Caonon 400D, Canon 16-35 f2,8L, Canon 70-200 f4L, Canon 50 f1,8.... Teď jěště vědět, jak s tím zacházet...
pavel.tenista
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Duroslav 15. 12. 2008 20:34

Aj keď si v konečnom dôsledku (pri doržaní všetkých legislatívnych predpisov) DPH nezaplatíš, tak vo väčšine prípadov tú DPH zaplatiť musíš a potom si ju spätne odrátaš pri vyplňovaní priznania pre DPH.
Duroslav
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 15. 12. 2008 20:38

Vrátit v cizině ti ji můžou, pokud na to mají zákony a pokud prokážeš, že jsi zboží vyvezl (nebo je přesvědčíš, že ho vyvezeš). Samozřejmě se to netýká zemí EU - tam platíš DPH stejně jako v ČR a strháváš si ji z odvodu DPH, vybrané od tvých zákazníků.
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Jirka S 15. 12. 2008 22:05

pavel.tenista: V EU se prodává za cenu bez dph, pouze pokud se jedná o vývoz do země, která v EU není, což asi není tvůj případ.
A vzhledem k tomu, že určitě nejsi plátce dph v Česku, protože to bys o tom měl aspoň trochu povědomí, tak tyhle nesmyslné úvahy radši vypusť z hlavy.
:-)
Jirka S
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pavel.tenista 15. 12. 2008 23:08

Jirka S píše:pavel.tenista: V EU se prodává za cenu bez dph, pouze pokud se jedná o vývoz do země, která v EU není, což asi není tvůj případ.
A vzhledem k tomu, že určitě nejsi plátce dph v Česku, protože to bys o tom měl aspoň trochu povědomí, tak tyhle nesmyslné úvahy radši vypusť z hlavy.
:-)

tak proc myslis ze je to nesmyslna uvaha? tobe by se nelibilo si to DPH odecist? platce nejsem ale ta moznost by tu byla...
Caonon 400D, Canon 16-35 f2,8L, Canon 70-200 f4L, Canon 50 f1,8.... Teď jěště vědět, jak s tím zacházet...
pavel.tenista
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Jirka S 15. 12. 2008 23:24

Když tu možnost máš, tak na co čekáš?
Já plátce jsem, dokonce měsíční, ale vzhledem k mému předmětu činnosti bych ty statisícové nákupy fototechniky prostě neobhájil a žádný FÚ by mi je neuznal, a o to tady snad jde. Fantazie co by bylo kdyby bylo a co by se komu líbilo tu snad neřešíme.
Jirka S
Návštěvník

Odeslat příspěvekod DavesMan 16. 12. 2008 11:48

Asi tak. Např. firma provádějící výkopové práce těžko dá do daní 1Dsko, 1Déčko, 20 skel, čtyři blesky, ....
Jinak platí to, co tu bylo řečeno. Pro dovoz z USA je rozhodující cena uvedená na zásilce. Nyní je limit € 150 - na USD si to jistě každý přepočítá. Taky záleží na tom, jakou náladu zrovna celníci mají, kolikrát mi prošlo i víc než těch původních € 22.
Navíc někde není problém dohodnout se s prodávajícím, ať na tu deklaraci napíše nějakej nesmysl. Ale pak je zase problém s pojištěním, atd...
Pokud to celníci ztopěj, tak si připravte penízky nejen na clo ale právě i na českou DPH...
Canon EOS 5D Mark II, Canon EOS 7D, EF 17-40mm f/4 L USM, EF 50mm f/1.8 II, EF-S 60mm f/2.8 USM Macro, Sigma 70-300mm APO DG Macro, Canon Speedlite 580EX II, Nikon CoolPix S51
DavesMan
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pavel.tenista 16. 12. 2008 22:23

Jirka S píše:Když tu možnost máš, tak na co čekáš?
Já plátce jsem, dokonce měsíční, ale vzhledem k mému předmětu činnosti bych ty statisícové nákupy fototechniky prostě neobhájil a žádný FÚ by mi je neuznal, a o to tady snad jde. Fantazie co by bylo kdyby bylo a co by se komu líbilo tu snad neřešíme.

vzdyt ja tam mam u vseho ceskyho odecet a uz jen resit jak tam dat i ty veci z EU, pripadne USA.

takze vi nekdo jak REALNE odecist DPH ze zemi v EU v pripade ze jsem si tam to zbozi koupil s jejich DPH (pred prodejem mi ho neodecetli) - jak to udelat zpetne? kde se o to musi zazadat?
pavel.tenista
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pavel.tenista 16. 12. 2008 22:23

DavesMan píše:Asi tak. Např. firma provádějící výkopové práce těžko dá do daní 1Dsko, 1Déčko, 20 skel, čtyři blesky, ....
Jinak platí to, co tu bylo řečeno. Pro dovoz z USA je rozhodující cena uvedená na zásilce. Nyní je limit € 150 - na USD si to jistě každý přepočítá. Taky záleží na tom, jakou náladu zrovna celníci mají, kolikrát mi prošlo i víc než těch původních € 22.
Navíc někde není problém dohodnout se s prodávajícím, ať na tu deklaraci napíše nějakej nesmysl. Ale pak je zase problém s pojištěním, atd...
Pokud to celníci ztopěj, tak si připravte penízky nejen na clo ale právě i na českou DPH...

podle me je to 150EUR a z toho prepocet :potichu
pavel.tenista
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Jirka S 16. 12. 2008 23:08

pavel.tenista: Tohle pořeš se svou účetní nebo daňovým poradcem. Předpokládám, že účetnictví si sám neděláš.
Jirka S
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Jirka S 16. 12. 2008 23:17

Ale nějaká vratka dph v tvém případě imho asi nehrozí, akorát si ten daňový doklad můžeš uplatnit na vstupu, taky asi záleží, jak je to stará záležitost.
Jirka S
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pavel.tenista 17. 12. 2008 22:41

Jirka S píše:Ale nějaká vratka dph v tvém případě imho asi nehrozí, akorát si ten daňový doklad můžeš uplatnit na vstupu, taky asi záleží, jak je to stará záležitost.

vim ze to dela jedna svedska firma a ta to umi snad i 5 let zpatky - prave vsecky tyhle listky za benzin apod, ale za nejakou dardu
pavel.tenista
Návštěvník

Předchozí stránka