Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz
Jirka S píše:pavel.tenista: V EU se prodává za cenu bez dph, pouze pokud se jedná o vývoz do země, která v EU není, což asi není tvůj případ.
A vzhledem k tomu, že určitě nejsi plátce dph v Česku, protože to bys o tom měl aspoň trochu povědomí, tak tyhle nesmyslné úvahy radši vypusť z hlavy.
Jirka S píše:Když tu možnost máš, tak na co čekáš?
Já plátce jsem, dokonce měsíční, ale vzhledem k mému předmětu činnosti bych ty statisícové nákupy fototechniky prostě neobhájil a žádný FÚ by mi je neuznal, a o to tady snad jde. Fantazie co by bylo kdyby bylo a co by se komu líbilo tu snad neřešíme.
DavesMan píše:Asi tak. Např. firma provádějící výkopové práce těžko dá do daní 1Dsko, 1Déčko, 20 skel, čtyři blesky, ....
Jinak platí to, co tu bylo řečeno. Pro dovoz z USA je rozhodující cena uvedená na zásilce. Nyní je limit € 150 - na USD si to jistě každý přepočítá. Taky záleží na tom, jakou náladu zrovna celníci mají, kolikrát mi prošlo i víc než těch původních € 22.
Navíc někde není problém dohodnout se s prodávajícím, ať na tu deklaraci napíše nějakej nesmysl. Ale pak je zase problém s pojištěním, atd...
Pokud to celníci ztopěj, tak si připravte penízky nejen na clo ale právě i na českou DPH...
Jirka S píše:Ale nějaká vratka dph v tvém případě imho asi nehrozí, akorát si ten daňový doklad můžeš uplatnit na vstupu, taky asi záleží, jak je to stará záležitost.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků