Náhrada za Panasonic dmc-fx3

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod drago5 11. 10. 2008 20:23

Zdravím,
potřeboval bych radu. Nedávno mi nějaká ku*va štípla můj cca 2 roky starý Panasonic DMC-FX3.Hledám něco nového,ale když se člověk o foťáky 2 roky nezajímá,tak je to v ****.Vývoj jde hodně rychle dopředu a než bych přečetl tready co jsou tady,tak je zas vše jinač 8-D

Preferuju přednastavené režimy,automat,malý.Využíval jsem jen změny 4:3/16:9 a zesvětlování ev+- (nečtu návody). Co doporučíte v ceně do 7000Kč? Na panasonicu se mi líbilo že měl akumulátor a zřejmě bych šel znova do nějakého,ale četl jsem že mají "prý" horší světlost objektivů. Né že by mi to rvalo žíly,ale je fakt že sem někdy musel zesvětlovat,ale to bude spíš rukama.

Za každou radu budu rád. (nechci BenQ,HP,Sony,Fuji)

Dík :shock:
drago5
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod janfran 11. 10. 2008 20:44

Jestli jsi zvyklý na Panasonic, podívej se na FX100 nebo LZ8. Myslim, že není potřeba měnit značku, malé kapesní automaty Panasonic pořád umí. Se světelností je to v téhle třídě nahnuté u všech značek, to je holt daň za malé rozměry.
janfran
Návštěvník

Odeslat příspěvekod drago5 11. 10. 2008 20:55

1,72" čip,není to málo?Myslel jsem že čím víc,tím líp?A ještě otázka,vyplatí se ten formát raw při tisku fotek cca 15*xx ? Je vidět rozdíl oproti jpegu nebo bych rozdíl viděl jen u opravdu velkých formátů?
drago5
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Pety 11. 10. 2008 20:56

Nebo se podívej na Panasonic TZ4/TZ5.
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod drago5 11. 10. 2008 21:04

Mluvíš mi z duše,kouikal sem na nabídku a tenhle mě zaujal.
drago5
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod janfran 11. 10. 2008 21:08

1/1,72 je větší než 1/2,5 (jsou to zlomky). Některé výhody RAWu se projeví na všech formátech (méně přepalů, možnost lépe vyladit barvy), jiné spíš na větších (lepší ostrost, odšum, méně artefaktů...). Ale platí to jenom tehdy, pokud dokážeš z RAWu následně na PC vydolovat lepší výsledek než z JPG. Chce to trochu zkušeností, času a vůle se úpravami zabývat. Pokud fotky na PC neupravuješ, nebo děláš jenom ořezy a mírné úpravy barev, nemá pro tebe RAW smysl.

Jinak TZ4 je taky dobrý, 10x zoom může být dost návykový, jenom je už trochu větší. (Ale do kapsy od bundy ho pořád schováš).
janfran
Návštěvník

Odeslat příspěvekod drago5 11. 10. 2008 21:11

Jo dík, já mysle že 1/2,5 je označení 1noho ccd čipu a velikost plochy že je 2,5 nějaké jednotky.Sem lama jak cip.
drago5
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod TA 27. 10. 2008 15:03

ak Panasonic, tak aj FX35 by mohol stáť za to. Objektív začína na výborných 25 mm.
Live long and prosper!

Zachráňme košické trolejbusy!
TA
Návštěvník