Nikon D80, oplatí sa kúpiť? Aký objektív?

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod xxxdvorixxx 1. 10. 2008 21:47

BTW na oehling.cz je D80 velice levná, až podezřele :)
Cowon D2 / Lumia 920 / Fubar IV+Sennheiser HD-25
xxxdvorixxx
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Duroslav 2. 10. 2008 08:36

Mne sa tá cena na oehling.cz až tak moc podozrivo lacná nezdá. Je to +/- skoro to isté ako v e-shopoch na slovensku.
Ja chodievam dosť často do AT, takže pozerám ceny aj tam, a keď si porovnám ceny setu D80 + 18-135, ktorý je v SK/CZ ponúkaný všade za cca. 950 EUR, tak je to stále o dosť viac než to, čo za ten istý set pýtajú vonku - 799 EUR.
Duroslav
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Doodoo 6. 10. 2008 09:47

Tak som teda kúpil tu D80tku, objednal si dva nové objektívy - Nikon 50mm 1,8 a Tamron 17-50 2,8

Chcem vsetkym podakovat za rady a osobitne chcem podakovat prispievatelovi goes ktory ma nakopol spravnym smerom na D80, som s nim maximalne spokojny :tleskani

S odstupom casu vidim ze mal pravdu, D60, ani Pentax medzi ktorymi som sa rozhodoval by nebol pre mna, tento vikend som spravil par fotiek iba s pozicanym setakom a vysledkami som nadseny (ostrost, farby), takze sa velmi tesim na nove svetelne objektivy a lov na dobre fotky moze zacat :twisted:
Lenovo ThinkCentre A60 8979-35G
Doodoo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kelav 6. 10. 2008 11:33

DooDoo: Tak blahopřeji. Já jsem s D80 taky maximálně spokojený. Přeju hodně povedených snímků. S objektivy, které si pořizuješ se bude fotit jedna báseň. Tak dobré světlo.
www.fotovalek.cz
kelav
Návštěvník

Odeslat příspěvekod anonymni 6. 10. 2008 12:31

tak to jsem rad, ze sis vybral a jsi spokojeny a verim, ze budes fotit s radosti jako ostatni :)
anonymni

Odeslat příspěvekod Petr67 6. 10. 2008 19:04

Já mám D80 a můžu Ti ji zcela doporučit. Je solidně zpracovaná, všechny podstatné funkce jsou vyvedeny na těle. Trochu inklinuje k přepalům, to, že nemá poslední vymoženosti D90 mi vůbec nevadí. Jako objektiv mám sigmu 17-70 2.8-4.5 HSM, která je krásně ostrá od plné díry. Dej si pozor na toho Nikkora 50/1.8, je to sice levné, ale poměrně nekvalitní sklo, nutnost clonit až na 3.5 pro ucházející kresbu. Doporučuji chvilku počkat na Nikkora AF-S 50/1.4, to bude jiné kafe!
Jinak solidní záklaďák seženeš v bazaru za 4500 (Nikkor 18-70).
D80 jednoznačně doporučuji :-)

Tak později jsem si všiml, že D80 už máš, gratuluji! Až na tu nešťastnou 50/1.8 dobrá volba.
Beyerdynamic DT-1990 PRO 250 Ohm Tesla
Austrian Audio Hi-X60
Onkyo TX-8250
Panasonic Blu-Ray
Dragonfly Red
Petr67
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kamah 6. 10. 2008 21:37

Doodoo píše:Tak som teda kúpil tu D80tku, objednal si dva nové objektívy - Nikon 50mm 1,8 a Tamron 17-50 2,8

Chcem vsetkym podakovat za rady a osobitne chcem podakovat prispievatelovi goes ktory ma nakopol spravnym smerom na D80, som s nim maximalne spokojny :tleskani

S odstupom casu vidim ze mal pravdu, D60, ani Pentax medzi ktorymi som sa rozhodoval by nebol pre mna, tento vikend som spravil par fotiek iba s pozicanym setakom a vysledkami som nadseny (ostrost, farby), takze sa velmi tesim na nove svetelne objektivy a lov na dobre fotky moze zacat :twisted:

Právě jsem si přečetl tvou volbu a koukám, že jsem se rozhodl úplně stejně. Pořídil jsem minulý týden nové tělo D80 a následně stejné objektivy jako ty, jen už je mám doma. Asi jsme četli stejná vlákna a rady tady na fóru :-))
kamah
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Doodoo 7. 10. 2008 05:55

kamah píše:Právě jsem si přečetl tvou volbu a koukám, že jsem se rozhodl úplně stejně. Pořídil jsem minulý týden nové tělo D80 a následně stejné objektivy jako ty, jen už je mám doma. Asi jsme četli stejná vlákna a rady tady na fóru :-))

Ja uz mam objektivy tiez doma, vcera som bol po ne, zobral som aj polarizak na tamrona a dialkove infra ovladanie 8-D

Este potrebujem prechodovy filter, nejaku dobru brasnu (este sa tu s niekym poradim :-) ) a nejake puzdro na filtre a objektivy, neskor dokupim stativ (na vianoce O:-) )

Buduci rok mozno dokupim teleobjektiv a som spokojny aspon na 5 rokov, teda, ehm, musim byt, priatelka povedala :D
Lenovo ThinkCentre A60 8979-35G
Doodoo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kelav 7. 10. 2008 06:51

Těch pět let bych bral jako fór. Víme jak to chodí. Za rok budeš pokukovat po novém těle, za dva ho budeš mít :-)
www.fotovalek.cz
kelav
Návštěvník

Odeslat příspěvekod sine.nomine 7. 10. 2008 09:19

petr67: nevim, asi to je individualni, ja nikkor 50/1.8 mam a je to moje nejoblibenejsi sklo, uz na 1.8 mi ostrost projde ok (byt s rezervou) a pri zacloneni na 4 uz mu rikam ziletka :) je teda fakt, ze 6mpx cip cast neostrosti schova.. vadi mi na nem spis nepekny az osklivy bokeh (clovek si musi hlidat, aby pozadi nebylo kotrastni) a ohnisko, ktere je tak trochu nematne neslane na bezne foceni, na druhou stranu na koncert v klubu je proste super!
sine.nomine
Návštěvník

Předchozí stránka