Chtěl bych si koupit první zrcadlovku. Zatím se mi nejvíc líbí Canon EOS 1000D mj. proto že má možnost živého náhledu na displeji (je možné že to nevyužiji jakmile budu fotit přes hledáček ale pro jistotu to tam raději chci.) U zrcadlovky mi jde hlavně o obrazovou kvalitu oproti UZ a možnost "tuningu" fotoaparátu kdy jej lze postupně uzpůsobit k obrazu svému a jsem přesvědčem že se zrcadlovkou lze lépe experimentovat nežli s kompaktem...
Také bych potřeboval poradit nějaký dobrý kurz kde by mě naučili fotit trochu na profesionálnější úrovni- rád bych si vyzkoušel např. akt.
Cenová hladina je 14k. Více za foťák dát ani teď nemůžu a popravdě ani nechci. Vždyť za rok se dá dnešní hi-end koupit za cenu low endu a co jsem pochopil u zrcadlovek záleží spíše na objektivech nežli na těle. Ideální je menu v čj. a intuitivní ovládání a podmínkou je hlavně čistý obraz s nízkou hladinou šumu,stabilizace (jedno jestli v těle nebo na objektivu),čistění čipu a spolehlivost a bytelnost.
Předem říkám že tomu rozumím víc než málo a ještě loni jsem fotil minikompaktem za dva tisíce a poslední rok Panasonicem FZ-8 u nějž mi nejvíc vadí šum i při nízkém ISO. (jinak mi vcelku vyhovuje a nechám si ho jako záložní přístroj).
Pokud mi poradíte co k foťáku dokoupit budu rád. (blesk, battery grip,brnění,tašku atd.)