Vyplatí se připlatit za 450D oproti D60

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod pakun 25. 6. 2008 08:11

Velmi vážně uvažuji o koupi první DSLR. Fotil jsem na kinofilm na NIkonu F50, poté jsem šel do Digi kompaktu a nyní se mi stýská po fotkách do jejichž vzniku bych mohl trochu zasáhnout. Do finále se dostaly Canon EOS 450D a Nikon D60. A můj dotaz je, zda se vyplatí investovat cca 4000 kč navíc a co tím získám? U Nikonu mi vadí absence ostřícího motoru a tudíž omezený výběr eventuelních dalších objektivů. U Canonu mne zarazilo že má údajně horší výstup v JPEG než Nikon. Přece jen nehodlám všechno fotit do RAWu. Ale zase mne láká Live View a české menu. Ale na druhou stranu cenový rozdíl 4000 kč to už je systémový blek. Dokážete mně někdo nakopnout správným směrem. Nemám vztah ani k Nikonu, ani k Canonu :-) díky.
pakun
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 25. 6. 2008 08:35

Horsi jpeg plati skor pre 400D /mal divnu krivku - zvlastne exponoval tiene, co sa tyka kvality kompresie je vsetko OK/. 4000,- sa oproti D60 rozhodne oplati, 450D je skor konkurent pre Nikon D80 - takze ak Nikon, tak D80, ma lepsiu ergonomiu, super hladacik a aj AF motor:P Navyse by ti zostalo povodne sklo z Nikonu /ak sa da pouzit -vzhladom k 1,5x crop/....
Ondrej Bobek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod friggo 28. 6. 2008 18:41

Souhlas s Ondrejem - D80 za cenu pod patnáct tisíc je imho v danou chvíli jedna z nejlepších voleb :)
friggo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod chewy 29. 6. 2008 16:13

Za 15000 to ale bude bez objektivu, se slušným záklaďákem, třeba http://www.megapixel.cz/nikon-d80-18-70 to vyjde ale taky parádně.
chewy
Návštěvník

Odeslat příspěvekod pakun 30. 6. 2008 14:36

Tak jsem si nakonec připlatil, a už mám 450D doma. Moc prima věcička. Zatím pouze samá pozitivní překvapení. Dokonce bych se odvážil odporovat názorům, kupte si to co vám lépe sedí do ruky. Je to jen otázka zvyku, nikoli prvního dojmu. Mám foťák doma čtvrtý den a už vím kde co hledat a ergonomie se mi zdá velmi příjemná. Mohu ho jen a jen doporučit.
pakun
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kelav 30. 6. 2008 15:07

Tak to je fajn, že jsi spokojen, ať Ti foťák slouží...
www.fotovalek.cz
kelav
Návštěvník

Odeslat příspěvekod motor911 1. 7. 2008 17:34

pakun, si rychli ze si sa za cca 5dni rozhodol kupit 450D :-D , pisem preto lebo tiez ho planujem kupit nuz ale neviem co s objektivom, ci kupit nieco ine nez set (sigma, tamron) ale po precitani niekolkych recenzii, som dospel k zaveru ze kupim telo a vytipovany objektiv od sigmi alebo tamronu

mas tam setovy objektiv ?
motor911
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Peet 1. 7. 2008 19:41

doporucujem k nemu Tamron 17-50/2,8 ... mam k nemu aj setak, nie je zly, ale nemoze sa Tamronu rovnat, jedina skoda, ze Tamron nie je s IS ... ale na druhu stranu musim povedat, ze aj ten setak foti velmi dobre ;-) vzhladom na cenu

EDIT: pozri moju galeriu na autorevue (link v podpise) ... foto 1 az 7 je fotene so setakom, a 8 az 10 s Tamronom
Peet
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod motor911 1. 7. 2008 21:49

Peet, presne tak, uvažujem nad Tamron 17-50/2,8 a Sigma 17-70mm F2.8-4.5 DC Macro pre Canon http://www.megafoto.sk/Sigma/17-70-macro-canon
cital som viacero recenzii, a ta sigma ma viacej plusov pre mna :-)) a co ma prekvapilo strasne velke sklo ma ta sigma zavit 72mm !
ale ten tvoj setak foti fajn- napr tu http://galerie.autorevue.cz/showphoto.p ... puser=2873
ale ta foto 10 je fakt dobra, a paci sa mi ,si pouzil aj nejaky filter?
motor911
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Peet 2. 7. 2008 06:15

je to bez filtra, len upravene krivky v PS
Peet
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pakun 3. 7. 2008 21:19

Ano rozhodl jsem se rychle, protože za týden mne čeká dovolená u moře a tam bych si s tím chtěl hrát. Nebaví mne jen tak ležet na pláži. Mám zatím setový objektiv, oproti tělu to bylo o cca 1500 kč více a za ty prachy se ten objektiv určitě vyplatí. Nyní se navzájem spolu testujeme :lol: Je pravda, že některé fotky jsou naprosto excelentní a některé, jako by vypadly z mobilního telefonu. Ale asi to nebude záležitost foťáku, ale problém ve fotografovi. Mám se tedy co učit.
pakun
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Caddy 4. 7. 2008 00:22

pakun: jojo, nekdy taky ziram, jake hruzy z toho muzou vylezt :) Nejhorsi je ted to prudke letni slunce, na to jsem zatim zadny figl neobjevil, fotit se fakt da jen rano a vecer :) (a neco v noci :) )
Caddy
Návštěvník

Odeslat příspěvekod jardahorak 4. 7. 2008 11:10

Caddy píše:pakun: jojo, nekdy taky ziram, jake hruzy z toho muzou vylezt :) Nejhorsi je ted to prudke letni slunce, na to jsem zatim zadny figl neobjevil

Co treba pouzit sedy neutralni filtr? ;-)
jardahorak
Kolemjdoucí