Nováček a canon EOS-1Ds Mark II

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod cotomas 5. 5. 2008 20:14

Jinak jsem čekal víc hodnocení o přístroji samotném, zda je kvalitní a zda taky něco vydrží, než o tom jak to dopadne v mých rukou :-) Ja se budu snažit si neudělat ostudu a doufám že budu aspon tak normál průměr.
cotomas
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jan Čerbák 5. 5. 2008 20:18

Jirka S píše:Jan Čerbák uvádí:
1. většina objektivů pro FF je levnější, než jejich protějšky pro APS-C,.... atd. spousta objektivů (hlavně ty profi) se dělají jen pro FF a člověk s APS-C nic takového použít nemůže.

Člověče, co je to za nesmysl?

Zkuste použít jiný argument než "nemáte pravdu". A mrkněte se na ceny. Btw Canon třeba pro APS-C žádný profi objektiv nenabízí. EF-S 17-55 F2,8 je předražený a kvalit 24-70L F2,8 rozhodně nedosahuje (zato ceny skoro ano). U ostatních objektivů je to podobné. Ještě doplním EF-S 55-250 (7tis) vs. 90-300 (5tis)...
cotomas píše:Jinak jsem čekal víc hodnocení o přístroji samotném, zda je kvalitní a zda taky něco vydrží, než o tom jak to dopadne v mých rukou :-) Ja se budu snažit si neudělat ostudu a doufám že budu aspon tak normál průměr.

Mínusy jsou celkem zjevné (mimo výše vyjmenované nedostatky oproti 1Ds III):
váha / rozměry / cena
Stejně tak jsou jasné klady:
kvalita (srovnatelná spíše se středoformáty, než s digikompakty) a rychlost

Dobré světlo
Jan Čerbák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Jirka S 5. 5. 2008 20:21

Jan Čerbák: Který objektiv pro FF se nemůže teda použít na APS-C? To mi jaksi stále uniká.
Jirka S
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Jan Čerbák 5. 5. 2008 20:24

použít ano, ale po přepočtu ohnisek. Např. zoomů 24-XX (po přepočtu) je na FF jako máku, ale na APS-C jej vyrábí jen Pentax + nedávno uvedený Nikkor 16-85 VR. Na APS-C neexistují skoro žádná pevná ohniska, rybí oko má jen Nikon a Sigma; Till & Shift není na APS-C žádný a co se stane, použijete-li na architekturu reálné ohnisko 24 mm na APS-C Vám nemusím říkat...

golem2 píše:cotomas
Neviem , ale 18-55 je setak na APS-C a EOS-1Ds Mark II je 24x36, takže to asi nepojde.

Golem má pravdu !!! :shock:
Naposledy upravil Jan Čerbák dne 5. 5. 2008 20:33, celkově upraveno 3
Jan Čerbák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod golem2 5. 5. 2008 20:25

cotomas
Neviem , ale 18-55 je setak na APS-C a EOS-1Ds Mark II je 24x36, takže to asi nepojde.
golem2
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Jirka S 5. 5. 2008 20:34

Jan Čerbák: Ty úvahy nějak nechápu.
A aby veřejnost nebyla matena: VŠECHNY FF objektivy lze použít i na APS-C, pochopitelně se stejným bajonetem. Crop se tady snad neřešil.
Jirka S
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 5. 5. 2008 21:00

Objektivy FF su na APSC samozrejme pouzitelne, no iba s limitom vyrazneho orezu.... Co sa tyka objektivu 18-55, ten je pre EOS 1Ds MkII nepouzitelny a aj nedostatocne kvalitny - po ohlaseni toho objektivu si ale myslim, ze cela tato diskusia je na nejaky fake prispevok..niekto si z nas roby prcu :hm :pozor
Ondrej Bobek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Jirka S 5. 5. 2008 21:05

Přesně tak.
Ale u telátek je ten crop na APS-C zase docela příjemný, že jo.
Jirka S
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Caddy 5. 5. 2008 22:00

cotomas: tak koukam, ze jsi to tu nasel, fajn :)

Ja osobne bych si asi za ty prachy koupil novy nizsi model....precijen nevis, jak na tom tenhle bude, uz je starsi a pro fotografa, jako Ty, nema smysl. Ja si ted koupil 400D a uplne staci, Tobe naopak jeste ulehci takovy fotak zacatky...pokud jsem tedy spravne pochopil Tve zamery. Stejne je to pak vic o sklech, nez o fotaku samotnem...
Caddy
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Josef001 5. 5. 2008 23:10

Tak 1Ds Mark II se dá sehnat za slušné peníze, podstatně levnější je 1D Mark II (viděl jsem ho prodávat za 37 tisíc, nafoceno 80 tisíc snímků), ale je to jako s drahým autem v bazaru. Opravy a příslušenství odpovídají původní ceně.
Josef001
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Jirka S 6. 5. 2008 08:31

Obávám se, že tazateli nejde vůbec o focení, o kterém mj. mnoho či nic neví, ale spíš o předvádění se s EOS-1Ds Mark II, s nasazeným 18-55 to bude určitě moc hezký pohled a jen trochu znalý divák si pomyslí své.
Jirka S
Návštěvník

Odeslat příspěvekod irmo 6. 5. 2008 10:23

18-55 je samozrejme nepouzitelna na 1Ds .... ak sa nemilim tak aj zrkadielko by narazalo do objektivu ...

Samozrejme FF objektivy ide pouzit bez problem na ASP-C chipi

Teraz ku kvalite, pozri si napr test nikonu na DPreview (ten posledny) je tam pekne vidno o kolko horsie sa sprava ten isty objektiv na FF ako na ASP-C ...
Konkretne k uvedenim prikladom 24-70L ISM f2.8 stoji cca 1100-1200$ 17-55 f2.8 cca 900-1000$ takze 17-55 vyjde lacnejsie ale racej by som hovoril ze stoja rovnako ...., 17-55 je mensi a lachsi ako 24-70L ISM a pokriva vacsi rozsah ako 24-70L ISM takze zatial vsetky faktory hovoria v prospech 17-55 uz zostava len to najdolezitejsie kriterium a to porovnanie kvality a tu je to bude velmi subjektive alebo cisla, takze racej cisla :), ak mas nejake linky daj sem rad si pozriem take porovnanie ... co som videl fotky tak mi prijde 24-70L dost neostra na f2.8 od f4 je to uz dobre a tu ma aj zhodnu HO z 17-55 pri f2.8 takze by som povedal ze 24-70L pri f4 na FF vyjde lepsie ako 17-55 f2.8 na ASP-C (sum atd by mal +- to iste lebo FF ma vyhodu mensieho sumu preto porovnanie voci f2.8 u 17-55 potrebuje viac svetla pre ten isty zaber)
Takze by som povedal ze 24-70L + FF vyjde o malicko lepsie ako 17-55 + ASP-C ale za cenu vahy a rozmerov (rozdiel je podlamna fakt dost maly) stoji to zato?

EDIT: ach este som zabudol 24-70L je odolnesia ako 17-55 takze to hovori tiez v prospech FF
irmo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod cotomas 13. 6. 2008 23:19

Takže mě stale škatulkujete do krabice, že se chci jen předvádět a to mě trochu mrzí. Nicmeně jsem dal na Vás a trochu si kamoše "rozhazel" že jsem jeho fotak nekoupil. Dal jsem přednost Canon EOS 450D, je o hromadu lehčí (zatím můj první dojem ;-) a už první den ho mám v ruce a zatím supr. Líbí se mi canon menu a ost věci. Fotky se sem ještě neopovážím dát, ale časem až se s ním trochu sehraju tak možná ukažu Vaší přísné porotě :hmm:
Jinak mam zatím jen jeden objektiv 18x55.
Uvital bych kdyby někdo napsal "zhruba" zaklad jáky objektiv na jaký focení? At se mám od čeho odrazit.
(Jdu Vám to tu pročíst, třeba najdu odpověd už v jiným vlakně).
S pozdravem Cotomas
cotomas
Kolemjdoucí

Předchozí stránka