irmo píše:taktiez by som to moc nedoporucoval ...
1. rozumne skla zbytocne drahe a velke (lebo FF)
2. 22Mpixlov naco!!!
3. Ziadne predvolitelne rezimi .... aspon na zaciatok sa hodia (po case ich opustis)
4. U tychto fotakoch sa ocakava, ze ovladas fotenie robia iba malo uprav automaticky a ocakavaju vela uprava a spracovava.
1. většina objektivů pro FF je levnější, než jejich protějšky pro APS-C: Canon 28-135 IS USM (13tis.) vs. 17-85 IS USM (15-16tis.); Canon 50 F1,8 (3tis.) vs. 85 F1,8 (10tis.), atd. spousta objektivů (hlavně ty profi) se dělají jen pro FF a člověk s APS-C nic takového použít nemůže.
2. profi gustu žádný dišputát. Je to cca poloviční rozlišení oproti běžné středoformátové zadní digitální stěně.
3. předvolené režimy jsem nikdy nepoužil. Začínal jsem s Praktikou a ta neměla ani AF ani měření expozice. Kdo používá předvolené režimy, zůstane u nich.
4. foťák nepředpokládá nic a může s ním fotit kdokoliv a jakkoliv. Je pravda, že 1Ds III je profi nástroj a majitel může být zklamaný, že nedokáže využít plně potenciálu, který tento fotoaparát bezesporu má. S tím se ale musí vyrovnat sám. Na druhou stranu propást výhodnou koupi takového fotoaparátu ... to by byla škoda. Jak jsem napsal. Doporučuji vyzkoušet, klidně nějaké fotografie dejte do Galerie a sem do diskuze na ně dejte odkaz.