Podvody na internete

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 7. 7. 2011 08:28

Ak prehliadač nič nenájde, alebo je to bežné meno (ako v tomto prípade), tak už len zostáva postupovať podľa štandardov na webe (ak tovar predávate):

- tovar odošlite až po zaplatení (keď vám prídu peniaze na účet a nie už vtedy, keď tvrdí že zaplatil); prípadne ho pošlite na dobierku
- neposielajte tovar na inú adresu, ako má človek s ktorým komunikujete
- vyžadujte potvrdenie (mailom) o tom, že tovar dostal

PS: ak na český alebo slovenský inzerát reaguje cudzinec z druhého konca sveta a ešte k tomu v cudzom jazyku (alebo cez prekladač), tak už to je dobrý dôvod na opatrnosť (napr. USA, kde je bežne všetko lacnejšie)
Ondrej Bobek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 7. 7. 2011 17:15

Ondřej Bobek: ta jiná dodací a jiná fakturační adresa nemusí být problém. Celkem běžně nakupuji pro známé (mám levnější možnosti jak platit do zahraničí) a nechávám to posílat na jejich adresu.

Bohatě stačí základ - neposílat před tím, než jsou peníze skutečně připsány na účtu. Žádné virtuální banky, žádné vydání peněz po poslání kopie podacího lístku, atd.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod duves 7. 7. 2011 18:39

Ondrej Bobek píše:.... (napr. USA, kde je bežne všetko lacnejšie)

Ved práve. Hned ako ponukaju viac ako človek pyta za to na inzerate, je to podvod. A o usa ani nehovoriac. Obrovsky trh a vela ponuk v ramci štatov za fajn ceny (vid ebay.com). Je to ako skladačka, to si musí človek uvedomiť, že tu niečo *****í.
IR a ASTRO konverzie, OPRAVY poškriabaných snímačov
http://fotoduves.ephoto.sk/
duves
Návštěvník

Odeslat příspěvekod duves 7. 7. 2011 21:38

Najviac sa mi páčia taketo (nejedna sa o fototechniku)-mam to v spamovom koši:
Drahý priatelovi.

Ja som pán Peter Wong Shun Tung, pracujem s Bank of China mám obchodné návrh vo výške US $ 22.500.000m na offshore úcet s vašou pomocou, musí byt prevedené až budete pripravení.

Ak máte záujem pošlem Vám podrobnosti o transakcii po obdržaní Vašej odpovede. Môžete mi na môj súkromný e-mail Kontakt: (wngwpeter@aol.com) a pošlite mi tieto informácie na úcely dokumentácie 1) Celé meno 2) adresu miesta pobytu, 3) súkromné ??telefónne císlo,

S pozdravom,
Pán Peter Wong Shun Tung
duves
Návštěvník

Odeslat příspěvekod nikonicka 11. 12. 2011 22:58

ahoj, pripajam svoju skusenost
predavam nikon d50, uplne podobny scenar ako u vas.
meno "zaujemcu" David Joe <oofile1@gmail.com>
dajte si pozor.
o sebe tcrdi ze je z usa a chce to poslat dcere do afriky -
Name : Efunkoya olusegun ayodeji
Address : 6 Palm Court, 425 jorrison street sunny side
City: Pretoria
Zip Code : 0002
Country : South Africa

jasne ze namiesto 290 chcel poslat 500 co vlastne aj v tej sprave "od paypal" bolo ze akoze pride 500 eur
samozrejme peniaze da na paypal account... info na email prislo, ale v nom bolo cosi v zmysle ze najprv to musim ja odoslat a potvrdit kadejake kody... a potom pridu realne tie peniaze.. ale ked som sa na paypal prihlasila tam mi to uz nezobrazilo... bolo to jedine v sprave v emailovej schranke.

tak varujem , davajte si pozor.
nikonicka
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod LukiKE 12. 12. 2011 06:39

Sa vam aj cudujem ze na taketo emaily odpovedate a sa z nimi zaoberate.....
LukiKE
Návštěvník

Odeslat příspěvekod player 5. 1. 2012 18:38

David Joe opet na scene :)

"Thanks for the mail Am willing to change my offer because i know the delievery cost a lot so i will give 1000euro and i want you to know that the shipment can be easily made via Czech post (www.cpost.cz) to her in South Africa and is very cheap,safe and reliable ok...

Kindly abide with me because am really interested in buying it from you to my Daughter in africa and i do promised you a successful business transaction at end ok..and i want you to understand that i can only pay your money via Bank Transfer because i want to pay your money out of my account direct to your account ok.

Account Name:
Bank Name:
Iban:
swift code :

So,i want you to quickly End the Auctions for me now and then anybody contact you just said already sold ok..And then reply with your bank information now so that i can make the payment immediately ok..

Thanks and have a nice day..and I will be waiting for your quick responds "
Upozornění administrátora: Odstraněn podpis odporující pravidlům fóra.
player
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lejla111 10. 1. 2012 20:12

Co sa dnes nestalo... na bazosi ma kontaktoval niekto s anglictinou, divne... a ponukol viac.... jasne ze fraud.... DAVID JOE email joe.dav95@hotmail.com, ale stale meni meno aj email...aj adresu...

I really do appreciate your responds ,Am From USA...I will like to offer you sum of 220EUR with the postage via EMS AIR MAIL to my daughter over there in SOUTH AFRICA due to the urgency i need this item....i will be paying you via bank transfer direct to your account...however this is my daughter address

Name : Efunkoya olusegun ayodeji
Address : Po. box 17650 ,pretoria north code 0116
City: Pretoria
Zip Code : 0002
Country : South Africa

I will be waiting for your bank details so that i can make the payment immediately ..

Best regard
lejla111
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod radimzahraj 10. 1. 2012 23:22

stejny magor psal i me 2x...zrejme si nevsimnul ze odepisuje na 2inzeraty jednoho prodavjiciho...a strasne chtel poslat fotak sve dceri na adresu vyse...zbytek si prectete v drivejsich prispevcich...
radimzahraj
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod coffee01 17. 2. 2012 13:30

"David Joe" <dvdj5843@gmail.com> tento zas pisal mne. To iste meno, adresa do Afriky. No ja som šaty - svadobné odoslala a penize nemám a ako čítam ani jedno a ani druhe nedostanem. A neviete mi poradiť či Pošta mi nevie nejak pomoct? na stranke pošty som zistila že balik bol doručený a úprevzaty.
coffee01
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod duves 17. 2. 2012 18:48

A ako by ti mala pošta pomôcť? Požiadala si poštu o službu a tu si zaplatila a oni poskytli službu.
duves
Návštěvník

Odeslat příspěvekod coffee01 19. 2. 2012 20:15

ok..posta si splnila svoju pracu a vie my pomoct nejako policia ?
coffee01
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod duves 19. 2. 2012 20:54

duves
Návštěvník

Odeslat příspěvekod djgcoke 11. 3. 2012 14:34

Take sem nedavno naletel podvodnikum z Ciny. Objednal sem si nejake znackove sportovni obleceni za 200 euro a prisla mi postou mala krabicka v ktere byla kravata v hodnote asi 1 euro.
Tady je na ne odkaz http://www.allsaleshop.com/
POZOR NA NE ! !
djgcoke
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Fredddie 11. 3. 2012 15:02

No, ona už ta věta "objednal jsem si z Číny značkové oblečení" nebudí moc důvěryhodnosti. :D
Neber to zle, jen mě to pobavilo.
Fredddie
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka