D40 (EOS 400D) nebo D60 (EOS 450D) ?

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod milday 24. 4. 2008 10:31

Měl jsem na mysli, že moiré všude ukazují na testovacích obrazcích. Střechu s moiré jsem zatím ještě nikde neviděl. Na té z odkazu k Pentaxu vidím jen šum. Můžete mi někdo napsat, kde je předmětná vada třeba zde?

http://www.dpreview.com/reviews/nikond70/page28.asp

Pety, Ty už toho moderátora děláš dlouho, že? Místo toho abys diskuzi usměrnil, ještě mne chytáš za pysky. Jediné co Tě omlouvá, že v šest hodin ráno. Končím s OT, ale jestli mi někdo dá link na nějakou fotku s moiré z D70, zlobit se nebudu.
Naposledy upravil milday dne 24. 4. 2008 11:27, celkově upraveno 1
milday
Návštěvník

Odeslat příspěvekod irmo 24. 4. 2008 11:08

http://www.outbackphoto.com/reviews/equ ... re_off.jpg

videl som aj lepsi priklad ale neviem kde ... na satoch cloveka.
irmo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod KubaPa 24. 4. 2008 12:57

milday píše:Ach ty recenze! Jak jsem psal - samé testovací obrazce ... Kamarád, kolega, známý, jedna paní povídala. Důkazy asi nebudou, že? ;-)

D70 jsem měl dva a půl roku a Moiré jsem našel i na reálnejch fotkách, bylo to nějaký schodiště docela v dálce a šikmo k foťáku, přesto to působilo docela rušivě. Mám dojem, že to bylo z La Defence. Ale za nějak extrémní problém bych to nepovažoval, zkazilo mi to tak max. 5 až 10 fotek z cca 25000, který jsem s tím foťákem nafotil. Takže moje zkušenost je, že se to objevt může a to i rušivě, ale pokud fotky nezkoumáš lupou, není to nijak častej problém.
KubaPa
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 24. 4. 2008 14:06

Testovací fotka střechy, proč ne? Ale pak to není testovací obrazec, ten vypadá trošku jinak, než střecha.

Jestli mohu svůj skromný názor, lidé, kteří zavrhují fotky testovacích obrazců v recenzích, zavrhují jeden ze zdrojů informací o objektivu + těle, dobrovolně a ke své škodě. Netvrdím, že testovací obrazec řekne o foťáku všechno, ale dokáže odhalit některé nectnosti vcelku zřetelně, stačí se naučit v něm číst. Důležité je ovšem také znát ohnisko a clonu, použité při focení obrazce, a je samozřejmě potřeba mít víc srovnávacího materiálu - tedy fotek s různým nastavením.

milday: Off topic je i moje častá nectnost - ale když se přitom tříbí názory, obvykle moc lidí neprotestuje... :)
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Strider... 4. 5. 2008 18:07

heh...tak nakonec stejně jdu do Pentaxe K10D... když už na pixmanii stojí stejně jako Canon EOS 400D...
Canon EOS 400D, EF 50mm f/1.8 II, EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 II set + B+W cpl, home-made TS na hajzlgumě, odrazné desky 5in1, plastikovej stativ z Polska...
Strider...
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Jan Čerbák 5. 5. 2008 00:07

Je to celkem starý foťák. Na druhou stranu je určitě odolnější než Canon 400D a pokud Ti na něm nic nechybí, tak proč ne.

Dobré světlo

OT 2 Milday: sry, vždycky někde něco napíšu a pak si nezkontroluju reakce. Faktem ale je, že Nikon dává do foťáků od dob Nikonu D50 zcela nové (nové generace) obrazové procesory a kvalita šla od té doby podstatně nahoru.
Jan Čerbák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Alesh.Rocker 5. 5. 2008 11:09

Tak nakonec do Pentaxu, ty jsi komik :-))
Dell E6410
Alesh.Rocker
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Strider... 5. 5. 2008 15:14

Jan Čerbák píše:Je to celkem starý foťák. Na druhou stranu je určitě odolnější než Canon 400D a pokud Ti na něm nic nechybí, tak proč ne.

co na něm chybí oproti 400D? já myslím, že K10 je na tom o třídu lépe ve všech aspektech... nebo se pletu?

Alesh.Rocker píše: Tak nakonec do Pentaxu, ty jsi komik :-))

jj, já vím...ale tak K10 je K10... :D
Canon EOS 400D, EF 50mm f/1.8 II, EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 II set + B+W cpl, home-made TS na hajzlgumě, odrazné desky 5in1, plastikovej stativ z Polska...
Strider...
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Jan Čerbák 5. 5. 2008 21:14

2Strider: Máš pravdu. Jen jsem poukazoval na to, že se jedná o výběhový model nahrazený K20Dčkem. Stejně tak 400D je nahrazen 450D a D40(x) D60tkou, ...

PS: 400D má silnější vestavěný blesk ;-) K10D je ale bezesporu o třídu výš. Gratuluju ke koupi. Vybrat si bývá v podobných situacích nejtěžší.
Jan Čerbák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ypres.bass 9. 5. 2008 22:20

pořád jsem si hrál s myšlenkou že si pořídím jeté Fuji 9600 nebo Pan FZ50 ... dneska jsem si to byl osahat a teď řeším jestli jetý D40 - nový D40 - jetý D60 - jetý D70 (všecko se seťákem)

jakožto lama moc velký rozdíl mezi nima nevidím - je mezi nima nějaký extra rozdíl? na omak mi nejvíc sedla D40

popřípadě nahoďte tipy na výhodné inzeráty (potřebuju se s cenou dostat co nejníž)
www.stanislavkolarik.cz
ypres.bass
Návštěvník

Odeslat příspěvekod roobed 10. 5. 2008 07:54

Ahoj, a jak by ta cena D40 měla vypadat ??
roobed
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Jirka S 10. 5. 2008 08:48

D40, pokud vím, nemá motorek v těle, budeš tedy muset používat jen a jen AF-S objektivy. Pokud bys nechtěl ostřit ručně. Přitom na Nikon je hromada super skel, pevných i zoomů, leč bez AF-S ostření. D80 se prodává taky už levně a oproti D40 si stojí o dost výš.
Jirka S
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Jan Čerbák 10. 5. 2008 11:17

ypres.bass píše:pořád jsem si hrál s myšlenkou že si pořídím jeté Fuji 9600 nebo Pan FZ50 ... dneska jsem si to byl osahat a teď řeším jestli jetý D40 - nový D40 - jetý D60 - jetý D70 (všecko se seťákem)

jakožto lama moc velký rozdíl mezi nima nevidím - je mezi nima nějaký extra rozdíl? na omak mi nejvíc sedla D40

popřípadě nahoďte tipy na výhodné inzeráty (potřebuju se s cenou dostat co nejníž)

Pokud nyní někdo prodává jetou D60, tak by mě zajímalo, jaký ho k tomu vede důvod. Přechod na novější model asi ne, když se teprve teď dostává D60 na pulty obchodů :pozor

Jirka S píše:D40, pokud vím, nemá motorek v těle, budeš tedy muset používat jen a jen AF-S objektivy. Pokud bys nechtěl ostřit ručně. Přitom na Nikon je hromada super skel, pevných i zoomů, leč bez AF-S ostření. D80 se prodává taky už levně a oproti D40 si stojí o dost výš.

Naprostý souhlas.
Jan Čerbák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ypres.bass 10. 5. 2008 18:24

roobed píše:Ahoj, a jak by ta cena D40 měla vypadat ??
no co jsem se díval po netu, tak jsem nacházel ceny do 8000 - ideální cena by byla cca do 7000(ale to už si budu muset hodně dopůjčit) ... stejně ale musím nejdřív prodat ten kodak

> Jirka S o té nutnosti motorkových objektivů vím a zatím mne to nějak netankuje - stejně plánuju dlouho zůstat u seťáku+časem nějakou předsádku
www.stanislavkolarik.cz
ypres.bass
Návštěvník

Odeslat příspěvekod drAcOniS 11. 5. 2008 10:57

Jen připomenu, že od té doby, co převzalo distribuci fotoaparátů Samsung jejich oficiální zastoupení pro ČR, tak výrazně padly ceny jejich starších modelů - pod 10k můžete sehnat fungl novou (=> 2 roky záruka) DSLR (cca 2 roky starý model)...
Nikon D80 + Tamron 17-50mm F2.8 XR Di II LD Asp.(IF) + Sigma 70-200mm F2.8 EX APO HSM
drAcOniS
VIP uživatel

Předchozí stránkaDalší stránka