D40 (EOS 400D) nebo D60 (EOS 450D) ?

Diskuze pro všechny zájemce o koupi digitálního fotoaparátu

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Strider... 21. 4. 2008 22:46

Prosím o pomoc s výběrem zrcadla... vím, byla zde už spousta diskuzí... v žádné jste mě ale nikdy dostatečně nepřesvědčili... Zatím bych chtěl pouze amatérské tělo se seťákem... a to vše tak do 17 000 Kč... fotím všechno (na ukázku: http://galerie.zive.cz/showgallery.php? ... user=30561 ) , ale nejraději bych se zaměřil na portréty, krajinu a achitekturu... Dost uvažuju nad Nikonem D40 kvůli jeho nízké ceně... Dále mám v merku Canon EOS 400D... Pentax jsem vyřadil kvůli špatné kresbě v detailech a Olympusu a Sony moc nevěřím... Nevím, jestli se mi vyplatí připlatit si a jít spíše do Nikonu D60 nebo do Canonu 450D...
Mockrát vás prosím o pomoc... A děkuji za vaše názory...
Naposledy upravil Strider... dne 22. 4. 2008 16:34, celkově upraveno 1
Strider...
Návštěvník

Odeslat příspěvekod obrjen 22. 4. 2008 00:22

A proč tě máme vlastně přesvědčovat??? Protože...co člověk to názor. Kup co ti dobře sedí v ruce a neřeš to. Není důležitý aby se všichni shodli na tom že onen foťák je nej (to se stejně nikdy nestane), ale aby tobě se s ním dobře pracovalo. Tak šup do prodejny a ošmatlávat jeden po druhým...
(typ- D80 :))) ).
obrjen
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pety 22. 4. 2008 06:10

Přijde Tomáš X a přesvědčí tě. :) Takže si vyber Nikona a máš to.
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod irmo 22. 4. 2008 08:36

ak canon tak novej setak s IS ...

osobne by som racej isiel do 450d ako d60. Ale ako mas napisane naviac urobia subjektivne veci, to ze ako sa to drzi atd.
irmo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Jan Čerbák 22. 4. 2008 12:25

Nikonisti Ti doporučí to, co se líp drží (D60)
Canonisti Ti doporučí to, co má o pod lupou rozpoznatelný fous lepší kvalitu při vyšším ISO (450D).

Osobně bych Ti doporučil spíše Canon, ale vybereš-li si D60, neprohloupíš. Ještě se podívej na nabídku objektivů, aby Tě u Nikonu neomezovala absence motorku. Oba to jsou dobré foťáky, ale to už tu napsalo lidí...

2irmo: Nikon má také nový seťák se stabilizací. Oba jsou prakticky stejné. Záleží na tom, na jaký narazíš kus, protože kvalita je velmi různorodá.

...a ano. Vyplatí si dle mého názoru si připlatit za nový model. Ale zrovna já se svou 30D mám co říkat :-P
Jan Čerbák
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Alesh.Rocker 22. 4. 2008 13:17

Hele ho, Stridera, zachtělo se mu zrcadla :-)) Těžká to volba..taky jsem toho dost pročetl a D60 ( možná spíš starší D50 nebo D70 ), 450D...řekl bych, že je to rovnocené až na tu záležitost s motorkem ( záleží jestli tě nějak omezuje ). Osobně mě to táhne k Pentaxu K100D Super 8-) i když nevím proč a o špatné kresbě v detailech slyším prvně :pozor .
Dell E6410
Alesh.Rocker
Návštěvník

Odeslat příspěvekod KubaPa 22. 4. 2008 13:51

Oba vyzkoušej a uvidíš, co ti sedne víc. Řekl bych, že rozdíly v ergonomii budou u těchhle dvou ty největší, jinak je to asi jedno. Pokud plánuješ nějakou chvíli jen tělo se seťákem, má už i Nikon dostatek amatérskejch skel s motorem. To by byla nevýhoda jen kdybys uvažoval o bazarovejch profi sklech...
KubaPa
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Racek2008 22. 4. 2008 15:28

Strider- Já jsem také ve stejné fázi, vybírám SLR. U mě ve výběru teď zůstaly dvě zrcadla:
Oly E510 DZ Kit a Canon 450D v IS Setu a k tomu hned přikoupit pevnou 50mm/1.8, která je za nízký peníz a dobrá na portréty.
Podle rad vem do ruky a uvidíš jsem vyloučil Nikon, mám kratší prsty a hůř se mě jejich těla držely. Z těch dvou výše jmenovaných se mě drží lépe Oly 510 a v DZ Kitu a při kvalitě set objektivů je zajímavá cena. Majitelé C, ale i N mě však od koupi Oly zrazují. No......................
Než se rozhodnu budu brát Fuji S 6500 fd, vím o jednom novém , v jednom skladu /za super peníze/ zapomenutém.
No a než se s 6500 naučím fotografovat, tak snad vyřeším i DSLR.
Strider- prohlédl jsem tvoje foto a gratuluji !!!!!!!!!!!!!
Taky má přijít na trh Oly E 520 a nikdo netuší, o čem to bude - majitelé C a N ale ví, že to bude o ničem.
Tak dobré světlo nám Všem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Racek2008
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Strider... 22. 4. 2008 15:49

mno, ono je pro mě v šumperku celkem problém zajít do prodejny, ve které by měli dostatečný výběr... nemám v okolí žádnou větší prodejnu... abych se ale upřesnil, je mi jasné, že se neshodnete jestli C nebo Nk... důležitá pro mě je asi volba, jestli vyšší řadu (450D; 60D) nebo nižší (400D; 40D)... s tím, že můj strop je 19 000 Kč, takže vyšší řada by byla v podstatě bez příslušenství... kdybych ale koupil D40, tak si k ní hned můžu koupit nějaký pevný sklo, dálkovou spoušť atd... ptám se tedy, jestli je vyšší řada opravdu o tolik lepší...
Naposledy upravil Strider... dne 22. 4. 2008 17:00, celkově upraveno 1
Canon EOS 400D, EF 50mm f/1.8 II, EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 II set + B+W cpl, home-made TS na hajzlgumě, odrazné desky 5in1, plastikovej stativ z Polska...
Strider...
Návštěvník

Odeslat příspěvekod irmo 22. 4. 2008 15:50

najvecsi odporca olyho tu na fore je majtel P ;-)

neni ... ale 450 ma LV 400 nema atd, tazko sa nam posudzuje ci ty to potrebujes a nakolko tie vyhody vyuzijes ....
Umna je to jasne d40,60 ne lebo nema bracketing expozicny :), ale to nemusi platit pre teba.
irmo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Strider... 22. 4. 2008 15:54

Jan Čerbák píše:...a ano. Vyplatí si dle mého názoru si připlatit za nový model. Ale zrovna já se svou 30D mám co říkat :-P

je jasné, že kdybych se rozhodoval mezi profi a amatérskou řadou, tak jdu do profi... ale když se v obou případech jedná o amatérskou, tak nevím, jestli tam bude takový rozdíl...
Canon EOS 400D, EF 50mm f/1.8 II, EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 II set + B+W cpl, home-made TS na hajzlgumě, odrazné desky 5in1, plastikovej stativ z Polska...
Strider...
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Strider... 22. 4. 2008 16:10

Alesh.Rocker píše: Osobně mě to táhne k Pentaxu K100D Super 8-) i když nevím proč a o špatné kresbě v detailech slyším prvně :pozor .

jo, to mě táhlo hodně dlouho taky... papírově je rozhodně lepší, ale toto srovnání s D40 http://www.dpreview.com/reviews/NikonD40/page24.asp u mě asi rozhodlo... a navíc, já věřím víc Nikonu než Pentaxu... ;-]
Strider...
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Alesh.Rocker 22. 4. 2008 17:38

Strider... píše:
Alesh.Rocker píše: Osobně mě to táhne k Pentaxu K100D Super 8-) i když nevím proč a o špatné kresbě v detailech slyším prvně :pozor .

jo, to mě táhlo hodně dlouho taky... papírově je rozhodně lepší, ale toto srovnání s D40 http://www.dpreview.com/reviews/NikonD40/page24.asp u mě asi rozhodlo... a navíc, já věřím víc Nikonu než Pentaxu... ;-]

Já vidim rozdíl akorát v tom, že je ten snímek od K100D do žluta :). A ještě to je K100D a ne novější K100D Super :). Nikon je známější to je fakt :).
Dell E6410
Alesh.Rocker
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Strider... 22. 4. 2008 17:51

Alesh.Rocker píše:Já vidim rozdíl akorát v tom, že je ten snímek od K100D do žluta :). A ještě to je K100D a ne novější K100D Super :). Nikon je známější to je fakt :).

Aleshi :-) ... copak nevidíš rozdíl mezi
Obrázek a Obrázek

jako je pravda, že to je starší model, ale prostě jsem to už slyšel od spousty lidí, že Nikon má lepší kresbu...
Stejně ale teď nejvíc přemýšlím nad 400D...
Strider...
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Alesh.Rocker 22. 4. 2008 18:11

Fakt mi to přijde stejný až na čb a barevnou variantou :). Možná máš jenom šmouhu na monitoru :D. No to je fuk :) 400D tělo + nějakej lepší objektiv než seťák ? :)
Dell E6410
Alesh.Rocker
Návštěvník

Další stránka