od kelav 2. 4. 2008 15:47
Sám z vlastní zkušenosti ti můžu doporučit HP LP1965, jak již napovidá název, jedná se o 19" LCD s PVA technologíí. Koupil si ho otík k PC, neskutečně kvalitní monitor. Věrné barvy.
Současná cena: kolem 8.000,- s daní
Já jako grafik jsem do práce dostal 24" HP LP2465. Stejná technologie, stejné barvy, stejně kvalitní. Navíc je opravdu velký, na grafiku jako dělaný, nativní rozlišení 1920x1200 (tedy FULL HD).
Myslím, že takový displej by si Ti hodil i do budoucna.
Velký mínus je ale cena, HP si ho nechá zaplatit, cena tak nějak pod 17.000,- s daní.
Doma mám také LCD od HP, ale řadu Pavillion. Boužel celá tato řada displejů je výráběna levnou technologíí TN. Monitor se hodí spíš na hry, filmy a do kanclu. Není moc vhodný pro grafiku, natož na úpravu fotek. Sám to také pociťuji při úpravách fotek. Pokud chci dosáhnout nejlepšího výsledku, musím úpravy provést buď v práci nebo u tatíka.
Jinak 22" PVA i IPS monitory (kvalitnější technologie - věrné barvy, lepší pozorovací úhly, černá je opravdu černá) se v téhle úhlopřícce nevyrábí. Teda zatím. Viděl jsem jen 21" (4/3), pak až 24".
Pokud ale nemáš toliko peněz, doporučím Ti nějakou 19" V téhle úhlopřícce seženež už spousty kvalitních PVA monitorů.
Osobní rada na závěr: jdi do LCD s PVA technologií, nebudeš litovat
www.fotovalek.cz