Jaký LCD monitor 22palců?

Tiskneme a vyvoláváme digitální fotografie

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod runis 1. 4. 2008 21:00

Prosím poraďte v rámci mých cenových možností do cca. 7000Kč jaký 22palců lcd monitor na fotky. Uvažoval jsem nad LG nebo Samsung, ale nevím jaký typ. Kalibraci budu provádět sondou. Děkuji!
runis
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kromec 1. 4. 2008 21:19

Na fotky bych vybiral naky PVA pripadne IPS technologii,ale v teto uhlopricce a cene nevim jestli sezenes. Zkus prehodnotit jestli davas prednost uhlopricce nebo kvalite zobrazeni.
Mozna ti to pomuze:
http://www.svethardware.cz/art_doc-76FF ... 8088C.html
CPU Zilog Z80 A/3,5 MHz, RAM 48 KB, ROM 16KB, grafika 256x192 bodů v 15-ti barvách,magnetofon ;) :)
kromec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod víík 1. 4. 2008 22:19

No já mám 19" protože větší rozměry už byly jen širokoůhlejší. Fotím na výšku i na šířku, proto mi vyhovuje monitor blížící se tvarem čtverci.
Vybíral jsem to podle technických parametrů (kontrast atd), ale nevěnoval jsem se moc možnostem upravení výšky a natočení monitoru. Zjistil jsem, že i tyto parametry jsou důležité.
víík
Návštěvník

Odeslat příspěvekod anonymni 2. 4. 2008 04:53

runis píše:Prosím poraďte v rámci mých cenových možností do cca. 7000Kč jaký 22palců lcd monitor na fotky. Uvažoval jsem nad LG nebo Samsung, ale nevím jaký typ. Kalibraci budu provádět sondou. Děkuji!s/quote]

Jednoznačně o něco dražší Lenovo L220x
test http://www.svethardware.cz/art_doc-F4D05AD17C0A9151C12573EE002EFD93.html
price http://lcd-monitory.alza.cz/lcd-monitor-ibm-lenovo-l220x-cerny-d83269.htm
anonymni

Odeslat příspěvekod irmo 2. 4. 2008 09:02

Samsung nevies co dostanes .... montuju 3-4 roznych vyrobcov LCD panelov do svojich displayjov od najkvalitnejsich samsugovych originalnych az po uplne smejdy co sa motuju do 3-4 tisicovych displayjov, na testy davaju samozrejme tie najlepsie a do predajne davaju vsetky pod tim isty oznacenim (sam mam samsung a menil som ho 3 krat cez 7 dnovu lehotu kym som dostal ten aspon ten lespi ...)

LG - nieje zly ale lepsi je urcite ten lenovo ...

p.s. ziadny TN panel nikdy nebude dobry ako PVA ci IPS panel TN panel ma dinamiku 6 bitov takze mensiu ako JPG ... a daleko mensiu ako tlacierne takze sonda ti moc nepomoze kedze panel vobec nema ako zobrazit iste veci .....
irmo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Mobil-man 2. 4. 2008 15:23

s timhle dotazem muzete klidne jit na forum.zive.cz - plati tam stejny login.
Ale tam vam poradi spis z PC hlediska, :)
Mobil-man
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod kelav 2. 4. 2008 15:47

Sám z vlastní zkušenosti ti můžu doporučit HP LP1965, jak již napovidá název, jedná se o 19" LCD s PVA technologíí. Koupil si ho otík k PC, neskutečně kvalitní monitor. Věrné barvy.

Současná cena: kolem 8.000,- s daní

Já jako grafik jsem do práce dostal 24" HP LP2465. Stejná technologie, stejné barvy, stejně kvalitní. Navíc je opravdu velký, na grafiku jako dělaný, nativní rozlišení 1920x1200 (tedy FULL HD).
Myslím, že takový displej by si Ti hodil i do budoucna.
Velký mínus je ale cena, HP si ho nechá zaplatit, cena tak nějak pod 17.000,- s daní.

Doma mám také LCD od HP, ale řadu Pavillion. Boužel celá tato řada displejů je výráběna levnou technologíí TN. Monitor se hodí spíš na hry, filmy a do kanclu. Není moc vhodný pro grafiku, natož na úpravu fotek. Sám to také pociťuji při úpravách fotek. Pokud chci dosáhnout nejlepšího výsledku, musím úpravy provést buď v práci nebo u tatíka.

Jinak 22" PVA i IPS monitory (kvalitnější technologie - věrné barvy, lepší pozorovací úhly, černá je opravdu černá) se v téhle úhlopřícce nevyrábí. Teda zatím. Viděl jsem jen 21" (4/3), pak až 24".

Pokud ale nemáš toliko peněz, doporučím Ti nějakou 19" V téhle úhlopřícce seženež už spousty kvalitních PVA monitorů.

Osobní rada na závěr: jdi do LCD s PVA technologií, nebudeš litovat
www.fotovalek.cz
kelav
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Obšák 2. 4. 2008 16:15

22 palců PVA monitor Lenovo:
http://www.barbone.cz/?stiid=68920&strs ... 99%20Pivot

22 palců PVA monitor Eizo :
http://www.barbone.cz/?stiid=71208&strs ... 18MSDVIUSB

Oba monitory jsou testovány na svethardware 8) ,ani jeden ale(bohužel) nestojí 7000kč :cry:
Obšák
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kelav 2. 4. 2008 20:15

No vidíš, 22" už seženeš, před půl rokem se ještě nebyly k dostání. Ten acer bych bral ale s rezervou.
www.fotovalek.cz
kelav
Návštěvník

Odeslat příspěvekod runis 3. 4. 2008 08:15

Já vím, že raději typ PVA nebo IPS. Ale je to pro mě bohužel problém financí. Ale začínám uvažovat teda i nad menším, třeba 20 palců. Jen jsem chtěl větší plochu pro Photoshop a rozlišení 1600 x 1050(jestli to píši správně?). To Lenovo jsem někde četl test, ale mám dojem, že tam měl nějaké problémy s barevností a nejsem si jist i s podsvícením. Jenže to mají i všechny TF že? Kdyby vás ještě něco napadlo, tak prosím pište, nespěchám. Třeba i typy o velikosti 19, 20, a 21 palců. Zatím vám moc děkuj. Možná to tady pomůže nejen mě. A co se týče forum-zive tak má Mobil man pravdu, že tam je spíše zajímá kontrast a hlavně odezva pro hry. Alespoň to je můj dojem. Tím je neodsuzuj, jen mají jiné požadavky. Tak zatím moc děkuji prosím klidně pokračujte v dalších tipech. Dík Radovan
runis
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vanDave 3. 4. 2008 13:39

Taky vybírám monitor a docela mě zaujal NEC 20WGX2 (Pro).
www.czechcomputer.cz - Monitory 20". Ty 22" mně přijdou až zbytečně velký.
->>> Seznam hifiprodejen: http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.php?f=1724&t=767373 <<<-
Gangsta asesoríz: Hlavní je řetěz. Skorozlaté řetězy se dají sehnat v metráži v železářství. Koupíme asi tak 5 metrů. :D
Olympus E-PM1 + 14-42mm
vanDave
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Miloš 66 3. 4. 2008 16:22

kelav píše:No vidíš, 22" už seženeš, před půl rokem se ještě nebyly k dostání. Ten acer bych bral ale s rezervou.s/quote]

Mám Acer 19 s PVA technologií 2 roky doma a v práci je máme 3,5roku (ty se nevypínaj jedou na provoze a jsou v pohodě) 8)
Miloš 66
Návštěvník

Odeslat příspěvekod runis 9. 4. 2008 16:05

Tak jsem znova koukal kde se dalo na ten 22" Lenovo. Vypadá to jako jeden z horkých kandidátů. Jen ta spotřeba a ta jeho provozní teplota se mi nelíbí. Na diskuzi v grafice on-line si ho tam dva borci koupili a docela jej chválí. Já dnes shodou okolností viděl ten 20" NEC a kolem něj spoustu dalších 19" a 22" TN panelů a docela jsem koukal jaký to je rozdíl při stejném obrázku. Takže nezbívá nic jiného než přišetřit a jít buď do NEC, nebo ještě někde zkouknout ten Lenovo. Ale nějak zatím nevím kde? Myslím v Ostravě, nebo v Praze. Ty Acery neznám, ale na ně se taky podívám.
runis
Návštěvník

Odeslat příspěvekod USER47 9. 4. 2008 16:15

Na vystavený monitory v obchoďácích bych se moc nespolíhal. Obyčejně nemaj ani takové základní nastavení, jako je nativní rozlišení.
Glory to the flesh. Glory to the mass.
USER47
Návštěvník

Další stránka