Barevnost fotografií z Digilabů

Tiskneme a vyvoláváme digitální fotografie

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod Pety 30. 3. 2008 09:51

Kalibrační snímek ti pošlou s hotovou objednávkou, stačí ho chtít. Obvykle obsahuje šedý klín, barevnou tabulku a dívčí obličej k posouzení pleťovky.
Pety
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Mene.T 30. 3. 2008 11:51

úplně stejně jako u jiného PC. Otázkou jen je, jak věrné, oproti pořádnému LCD, budou výsledné barvy. Kalibruju HW sondou jak své EIZO, tak LCD na notebooku HP a neumím si představit, že by koukal na fotky na nekalibrovaném displayi, to snad ani nemá cenu...
Mene.T
Návštěvník

Odeslat příspěvekod wind of light 30. 3. 2008 19:44

tak si rikam, jestli tedy pozadovat vyvolani bez uprav, kdyz stejne na papire to bude vypadat jinak nez na mem relativne dobrem ale nezkalibravanem monitoru, neprizpusobene icc profilu labu... nebo to nechat na nich at fotky prizpusobi tj. vylepsi, nebot to maji "ve voku". jenomze kdyz u fotky schvalne uberu kontrast ci saturaci, oni tomu pak daji konfekcni podobu. Zkusenost: Skoda asi take upravuje, protoze jsem u nej dal vyvolat 2 verze 1 fotky - s vetsima a s mensim kontrastem a na papire vypadaly takrka stejne. jinak s fotolabem skoda jsem velmi spokojen
wind of light
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Marek Dvorský 30. 3. 2008 21:39

Taky uvažuju o HW kalibraci, zatím co jsem z labů vyzkoušel, tak
nejlepší výsledky mám z CreativeLabu (http://www.photorevue.cz/creativelab/), nejvěrnější podání barev, kvalitní papíry a personál
upravuje fotky k mé spokojenosti v 99% případů. Akorát oproti
ostatním labům trochu dražší. Ještě mají lidi prý dobrén zkušenosti
s Fotomoravou.
Marek Dvorský
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod xttt 29. 1. 2009 12:11

Já si před nějakou větší fotkou nechám nejdřív udělat 10x15 nebo 13x18 na zkoušku, abych viděl jak budou vypadat barvy na papíře. Vždycky to nechávám dělat "bez úprav", sice to nikdy úplně neodpovídá tomu, co vidím na monitoru. Ale ten barevný posun je pokaždé stejný a tak se dá vykompenzovat.

jenomze kdyz u fotky schvalne uberu kontrast ci saturaci, oni tomu pak daji konfekcni podobu. Zkusenost: Skoda asi take upravuje, protoze jsem u nej dal vyvolat 2 verze 1 fotky - s vetsima a s mensim kontrastem a na papire vypadaly takrka stejne.
Ano, pokud výslovně neřeknete, že to chcete "bez korekcí", tak nechají zapnuté automatické korekce a pak je celkem jedno, jak jste měl tu fotku upravenou...
Nikon FM10 + 50/1.8, 35-70, Tamron 80-210, Nikon D40 + 18-55
www.temnakomora.cz - spousta informací o klasické fotografii a temnokomornictví
xttt
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Tomplee 29. 1. 2009 20:52

Výběr fotolabu je velmi složitý. Po hodně dlouhém zkoumání jsem v Praze stabilně spokojen s výstupy jen dvou: 1) Ultralab a syn a 2) ČTK (neplacená reklama). Zkuste poslat jednu fotku do více laboratoří a porovnat výsledek. Rozdíly jsou neuvěřitelné.
(Samozřejmostí je zadávat s několikrát velkými písmeny napsaným BEZ ÚPRAV s mnoha vykřičníky červeně.)
Tomplee
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod calidore 30. 1. 2009 20:12

No, já mám teď celkem dobré zkušenosti s http://www.gradiva.cz
Celkem věrné podání barev (lehounce jsou do červena, ale jen nepatrně), možná trošku ztmavují, ale to jsem si srovnal s počítačem a navíc bw fotky dělají bez zabarvení. Což je bomba, už dlouho jsem hledal lab, kde to bude bez odstínu do červena, modra, zelena, žluta atd. Papíry používají Fuji.
calidore
Návštěvník

Odeslat příspěvekod hayes11 26. 4. 2009 00:56

tak ja som si dal tuto vytlacit pre svoje potesenie kalendar, no oproti tomu co vidim na monitre a tomu co je na fotkach v tom kalendari tie fotky vsetky v kalendari maju tonovanie posunute do takej hnedo oranzovej , a to na niektorych fotkach docela dost.......monitor mam Samsung 710t, viem ze nic moc ale predpokladam ze by sa to mohlo dat nejako nastavit tak aby to odpovedalo tomu co z toho vyleze na papieri nie?
hayes11
Návštěvník

Předchozí stránka