Dobrý den,
pro začátek jsem LAMA , a mám několik otázek na které hledám odpověď a některým se budou zdát hloupé. Jinak jsem hledal-četl kde co a čím víc vím , tak tím víc to nechápu.
Koupil jsem obyčejný digi-kompat 5Mpx, na jaké rozlišení mám fotit když většinu fotek budu skladovat v PC/DVD a zbytek bych chtěl vyvolat max. na 10x15. Podle toho co jsem se dočetl tak mi stačí s rezervou fotit na 3Mpx. Ano-Ne ?
Druhá věc: mám zmatek v poměrech 3:2,4:3, jak mám tedy připravit fotky pro fotolab třeba na ten rozměr 10x15 aby byly ve správné velikosti a nebyl tento problém cituji- sběrna fotostar:
U digitálních fotografií účtujeme ceny tímto způsobem:
Pokud základní délku fotografie nepřesáhnete o více jak 30%, zůstává základní cena.
Pokud základní délku fotografie přesáhnete o více jak 30%, bude naúčtována cena za další fotografii a to až do délky 45cm!
Jak mám zjistit a jaká bude délka fotografie? Záleží to na tom doporučeném rozlišení pro 10x15 ,1200x1600? takže pokud dodám předlohu jak fotím teď (5Mpx-2592x1944) a budu chtít foto 10x15 tak vznikne problém s výslednou délkou a tedy i cenou, nebo je to jinak ?
Děkuji za vysvětlení těchto triviálních záležitostí, ale opravdu to řeším poprvé.