vyvolani fotek online - starsi fotky nelze presunout do PC

Tiskneme a vyvoláváme digitální fotografie

Moderátor: Moderátoři DIGIarena.cz

Odeslat příspěvekod p3v4x 4. 7. 2023 19:35

Ahoj řeším vyvolaní fotek online přes starší mobil samsung galaxy J5 (2016), kde starší fotky nelze přetahnout do pc, ale v mobilu tyto fotky jsou.
Jediným řešením co jsem našel je,že jsem přes google play stahnul aplikaci LAAB, kde šly tyto starší fotky vytahnout, ale za vyvolaní fotek
o formátu fotky: 9x13 cm a typu materiálu: lesklý a celkovém počtu 292ks za 2044kč s dph je moc.

Znáte prosím jinou aplikaci do telefonu, kde za vyvolání 292 ks budou chít aspon o polovinu méně?
p3v4x
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Ondrej Bobek 4. 7. 2023 21:08

Skúsil by som ovládače na Windows (prvé čo našiel Google) a ručne skopírovať fotky do PC:
https://samsungusbdrivers.me/samsung-ga ... -download/

Telefón má možno MicroSD slot, nešli by tam presunúť?

Ďalšia možnosť je poslať si ich cez bluetooth do modernejšieho mobilu (pomalšie) a následne do PC.

Možno by sa dali zálohovať na Google fotky, OneDrive, cez prehliadač na FTP, alebo aj poslať emailom (Google ich nahrá na disk v prípade veľkého množstva) následne s nimi robiť čokoľvek na inom zariadení .
Ondrej Bobek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod 25Paladin 4. 7. 2023 22:06

[quote="p3v4x"]Ahoj řeším vyvolaní fotek online přes starší mobil samsung galaxy J5 (2016), kde starší fotky nelze přetahnout do pc, ale v mobilu tyto fotky jsou.

Aký je dôvod že nejdú pretiahnuť do PC?
Ak má telefon prístup na internet (čo zjavne má) nie je jednoduchšie ich uploadnuť na cloud?
25Paladin
Návštěvník

Odeslat příspěvekod FotoPecen 5. 7. 2023 09:23

Jestli původní dotaz od p3v4x chápu správně, přenést do PC nejdou pouze některé fotografie z mobilu.
Je to tak?
Pokud ano, předpokládám, že jsou to snímky uložené ve vnitřní paměti mobilu. Pak by mělo stačit fotky v telefonu z vnitřní paměti na pam.kartu ručně přenést. Jestli je má hypotéza správná, na pam.kartě již bude adresář DCIM s novějšími fotografiemi. Přesně do něj bych fotky přenesl.
Po připojení mobilu k PC se v souborovém manažeru PC objeví mezi připojenými disky i paměťová karta mobilu a se soubory na ní lze v PC libovolně manipulovat.
Druhá možnost řešení problému, která mě v rychlosti napadá, je mobil připojit k počítači s novějším operačním systémem. Ten si po připojení neznámého zařízení sám stáhne chybějící ovladač (nebo použije nějaký funkčně vyhovující obecný) a zpřístupní soubory na paměťové kartě i vnitřní paměti telefonu (v souborovém manažeru počítače se objeví 2 nové položky - asi se budou jmenovat [PHONE] a [CARD]). Tady ale doporučuji ve složce PHONE nesahat na nic mimo adresář DCIM.
FotoPecen
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod monikash 5. 7. 2023 11:38

Doporučuji nainstalovat do mobilu MyPhoneExplorer apk a do PC MyPhoneExplorer. Spojení pak funguje přes kábel, BT nebo WiFi. Doporučuji synchronizovat přes WiFi. Dělám to tak už roky.
Sony RX100/7, A6600, A7III + A7Sii

Moje cvaky najdete zde http://monikash.rajce.idnes.cz/
A videa tady https://www.youtube.com/@monikasindelkova1432/videos
monikash
Návštěvník

Odeslat příspěvekod wikxzen 5. 7. 2023 12:00

p3v4x píše:Ahoj řeším vyvolaní fotek online přes starší mobil samsung galaxy J5 (2016), kde starší fotky nelze přetahnout do pc, ale v mobilu tyto fotky jsou.
Jediným řešením co jsem našel je,že jsem přes google play stahnul aplikaci LAAB, kde šly tyto starší fotky vytahnout, ale za vyvolaní fotek
o formátu fotky: 9x13 cm a typu materiálu: lesklý a celkovém počtu 292ks za 2044kč s dph je moc.

Znáte prosím jinou aplikaci do telefonu, kde za vyvolání 292 ks budou chít aspon o polovinu méně?

Fotolab má aplikaci "cewe fotosvět" i do telefonu (lze i na jejich webu), tam na standard lesk papír na formát 9 x 13 cm se platí 3,99 Kč / kus (a pak varianty premium od 4,99 Kč / kus). Nezahrnuje ostatní položky (např. balení, poštovné atd.)
wikxzen
Pokročilý