od tomashr 15. 12. 2020 09:59
Na domácí tisk ve špičkové kvalitě jsem rezignoval ze stejných důvodů, jako píšeš.
Nicméně mám už nějakou dobu doma Epson L7160, se kterým jsem hodně spokojen. To je právě tankový systém s mizivou cenou tisku, jde o poměrně novou tiskárnu, která má trochu nezvykle sice jen čtyři barvy (CMY plus black), navíc ale ještě "Photo black", která se s tím zajímavě kombinuje a ve výsledku je kvalita fotovýstupu možná i lepší než u Epsonů s šesti barvami (má snad být i vylepšená hlava s menšími kapičkami).
Tohle je hodně dobré řešení v tom smyslu, že perfektně slouží jako normální tiskárna pro domácnost s levným provozem, navíc má nahoře i scanner, takže multifunkce, žena i dcery naprosto spokojené a já mám jako bonus velmi dobré (byť ne úplně highend) výstupy fotek. Podporuje to i Fomei - jsou dostupné ICC atd.
Osobně bych Epson 7160 (či 7180, což je to samé v A3) docela dost doporučil právě v tom směru, že to není jednoúčelová fototiskárna, kde se člověk pere se zasycháváním atd., je to perfektní řešení pro celou rodinu, kde je slušný tisk fotek jen dalším bonusem. S tím souvisí i to, že narozdíl od jiných tankových fotoEpsonů jako L850 či L1800 to má i Airprint wifi a ethernet, tedy perfektní sdílení, to právě u jinak možná ještě o trochu lepší L850 a 1800 úplně chybí - prostě univerzál.
Blog Fotozóna - https://blog.fotozona.cz